2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Mindenki eladni akar

5 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/7167"><img class="image thumbnail" src="/files/images/SPA.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span></strong>Befejeződött a Spa- Wellness és Hó-Show kiállítás, ami már a címében is vásárnak hirdette önmagát. Ez utóbbi feladatnak maradéktalanul eleget is tett. </p><p>

 

spa.thumbnailBefejeződött a Spa- Wellness és Hó-Show kiállítás, ami már a címében is vásárnak hirdette önmagát. Ez utóbbi feladatnak maradéktalanul eleget is tett.

 

spa.thumbnailBefejeződött a Spa- Wellness és Hó-Show kiállítás, ami már a címében is vásárnak hirdette önmagát. Ez utóbbi feladatnak maradéktalanul eleget is tett.

holt teng.thumbnail A hármasan is összetett rendezvény önmagát úgy határozta meg, hogy Egészségturisztikai szakkiállítás, konferencia és vásár, valamint Találkozó a téli sportok szerelmeseinek. A Hó-Shown ezúttal tíz ország 170 kiállítója mutatkozott be a Budapesti Vásárközpontban, a díszvendég STUBAI gleccser sírégió volt. A 6. SPA&WELLNESS szakkiállítás idei kiemelt témája a „Vitalitás egészség – szauna- és uszodatechnika, élménymedencék" volt. A kiállításon a fürdőtechnika, a szépségápolás, az egészséges táplálékok, az egészséges test és lélek tanai, a táplálkozási trendek, fitness eszközök, gépek, a témát népszerűsítő kiadványok, a szaksajtó újdonságaira számíthattak az érdeklődők. Sokan álltak sorba a holt-tengeri sót és iszapot tartalmazó kozmetikai készítmények pultjánál, ahol olajok, krémek, masszázstejek, fürdősók garmadájából válogathattak. Volt lábkrém, lábradír, arcradír, iszap hajmaszk – hogy csak egyet-kettőt emeljünk ki a furcsaságok közül. A termékcsaládot kínáló Bioholding Kft. becsületére legyen mondva, hogy bőséges és szép kivitelű információs anyaggal láttak el minden érdeklődőt.

menthol.thumbnail Miért kell erről külön beszélni? Egy kiállításon ez magától értetődő – gondolnánk, ám tévedünk. Több olyan elárusítóhely is volt, ahol semmiféle tájékoztatást nem adtak, csakis abban az esetben, ha megvásároljuk a zsákbamacskát, amit ők természetesen csodálatosnak hirdettek. A mentholos folyadék, a ki tudja hogyan működő masszírozó gép nélkülözött mindenféle előzetesen megtekinthető leírást. Ez utóbbinak például még a vásáron kívül felkereshető boltja sincs, csak a különféle kiállításokon kapható a jutalékos rendszerben dolgozó eladóktól.

cartour.thumbnail Miközben a pavilonokban egymást érték a fürdőkádakat, szaunafülkéket, sítalpakat, síruhákat vagy éppen a filléres bóvlikat elsózni kívánó eladók, sajnálatosan kevés utazási iroda vette a fáradságot, hogy téli kínálatával megjelenjen. Néhány üdítő kivétel azért mégis akadt. A Car – Tour, melynek téli ajánlatairól egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk (Sí-kresz és síóvoda) 2008-ra szóló, egzotikus körutazásokat és üdüléseket tartalmazó katalógusát is elhozta, nem is meglepő, hogy komoly érdeklődés mutatkozott iránta. A Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet (http://www.polska-turist.info.hu/) az ország déli határa közelében elterülő síközpontokba invitálja a magyarokat. Lengyelországban a téli sportok egyre népszerűbbek, ezért a síterepeken erőteljes fejlesztéseket végeznek. Modern felvonók épültek, kivilágított, hóágyúzott pályák várják a síelőket. A baby liftekkel felszerelt tanulópályáktól kezdve a legnehezebb, fekete jelűekig minden megtalálható. Felszerelést is kölcsönözhetünk, síoktatás is van minden síközpontban és lassan már a hegyi lakosság is megtanul magyarul. A legtöbb helyen pályaszállás található.

wellness dij.thumbnail A kiállításon adták át a Glóbusz Magazin által alapított „Családi wellness szálloda" elnevezésű vándordíjat. A lap munkatársai és a felkért szakemberek tízpontos kérdőív alapján állították fel a rangsort. Szempont volt – többek között – az animációs programok minősége a 3-6, illetve a 6-12 éves korosztály részére; mennyire gyerekbarát a felszerelés a szobákban és a szálloda területén; milyen szolgáltatást, milyen színvonalon nyújt a szakszemélyzet és általában a szálloda teljes személyzete; milyen a gyermek-gasztronómiai kínálat minősége? A vándordíj idén indult útjára és első alkalommal a hévízi „Hotel Europa fit" négycsillagos szálloda nyerte. Az elérhető száz pontból nyolcvanhetet szereztek meg. Érdemes megjegyezni róluk, hogy náluk nyáron a gyerekeknek, tízéves korig a szállás és a félpanziós ellátás ingyenes!

steier 1.thumbnail Ha Szombathelytől csak hatvan kilométernyire megyünk el nyugati irányba, Kelet-Stájerországba érkezünk. Ausztria legszebb gyümölcsösei itt találhatók. Sok szép wellness szálloda és családi panzió sorakozik egymás mellett. Különlegességei a szénafürdős és gyógynövény-fürdős hotelek. A vidék vendéglátással foglalkozó vállalkozói külön bemutatót szerveztek, ahol könnyedén meggyőzhették a látogatókat, hogy ez a táj télen-nyáron alkalmas a családi pihenésre. Bőséggel van itt sportolási, kirándulási lehetőség, kétezer éves történelmi emlékek, szépen felújított kastélyok vagy éppen a vadregényes Medve-szurdok, ahol az út csodálatos vízesések felett vezet el.

steier 2.thumbnailHartberg bámulatos óvárosa egyben a „Római borút" kapuja is. Errefelé nincs szükség étteremre. A borút mentén lakók ugyanis házi sütésű kenyérrel, helyben, maguk-készítette ételekkel várják az utazót. Boltban vásárolt kolbászt, szalámit nem is adhatnak a vendégeiknek, a „Buschenschank"-ok gazdálkodását ugyanis szigorú előírások szabályozzák. A területen négy önálló „inyenc-régió" van. Ezt a címet kitüntetésként nyerhetik el a hagyományos, régi ételkészítési módok megőrzésében leginkább jeleskedő vidékek. A „sógorok" hozzánk legközelebb eső tájainak érdekességeiről a http://www.oststeiermark.com/ oldalon tudhatunk meg többet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.