Sorozatunkat két közeli és egy távolabbi országba szóló meghívásokkal zárjuk. Horvátország és Szerbia, valamint – a korábbitól eltérő megközelítésben – Kína lesz a témánk.

 Sorozatunkat két közeli és egy távolabbi országba szóló meghívásokkal zárjuk. Horvátország és Szerbia, valamint – a korábbitól eltérő megközelítésben – Kína lesz a témánk.

 Versenytáncosok műsorával kezdődött az ISTRIA Tours 94 új katalógusának bemutatója a Kaméleon Klubban. A cég megvásárolta az Adriatica Utazási Irodát, kínálatuk is bővebb lett. Pula városában már négy éve ajánlanak apartmanokat – mondta el Szabó László – ahol átlagon felüli vendégszeretet fogadja az érkezőket. A Rab szigetet a magyarok közül sokan ismerik, ám a Hotel Istra itt is figyelemre érdemes, ár-érték aránya annyira különösen kedvező. Krk szigete – változatos lehetőségeivel – szinte önmagáért beszél, Pag városát inkább az idősebbeknek ajánlják, míg Novalja valóban fiatalos, dinamikus életű kisváros. Észak-Dalmáciában Zadar kiváló természeti adottságait tetézi, hogy a Hotel Donat igazán megfizethető áron kínálja az all inclusive ellátást. A négycsillagos Hotel Pinia kifejezetten gyerekbarát, itt családi szoba is kérhető. Belső medencéje is van, tehát rossz idő esetén sem kell kihagyni a fürdőzést. Homokos tengerpartjáról híres Duce és Omis, Közép-Dalmáciában, ahol az Ivanka apartman a bulizni, szórakozni vágyók kedvence. A belvárostól 500, a strandtól 150 méterre fekszik.

 Folt János az ISTRIA Tours 94 új, on-line foglalási rendszerét mutatta be. Megadott időponthoz kínálja a szálláshelyeket, árakat, szolgáltatásokat, az üdülőhelyi illetékösszegét. A rendszer nem enged hibát elkövetni, lépésenként tárolja az adatokat – gyerekeknél még az életkort is. A foglalást automatikusan ellenőrzi, így nem fordulhat elő, hogy menet közben valaki más már eladta ugyanazt a szálláshelyet.

 A bemutatóhoz csatlakozó WellStar International képviselője, Dobi Sándor szerint 2010-20-ra Európában olyan sok lesz a beteg ember, hogy a társadalmak szinte nem fogják tudni fenntartani önmagukat. Ebből következően a wellness lesz a legjövedelmezőbb iparág. Cége az utazási irodák számára Spirulina és Chlorella algát tartalmazó táplálék-kiegészítők forgalmazását javasolja, ezek betegség megelőző hatása oly erős, hogy a fogyasztói mégsem fognak megbetegedni – állította teljes meggyőződéssel. Vállalkoznak wellness-utak szervezésére is mindössze 1200 eurós áron.

 A Szerb Köztársaság Budapesti Nagykövetsége és Belgrád Város Idegenforgalmi Szövetsége a Vogue hajóra hívta vendégeit. Belgrád, Athén mellett, egyike Európa legrégebbi városainak, a „vincsai kultúra" pedig, a kontinens egyik legősibb kultúrája. A többi európai városhoz hasonlóan Belgrádnak is két arca van, egy régi és egy új, a múlt emlékei és az ifjúság öröme egyaránt fellelhető. A várat sokan, sokszor ostromolták, Hunyadi János hősi helytállása ma is büszkeséggel tölt el minden rá emlékezőt. A belváros terétől csak néhány száz méterrel odébb minden lüktetés, rohanás megszűnik. Amennyiben Belgrád vidámabb arcát keressük, a legjobb, ha a Skadarlijaba látogatunk el, ez a város bohém negyede, ahol számos kávézó és étterem egy utcahossznyi területen várja a belgrádi törzsközönségét és azok barátait.

Goran Gvozdenović ügyvivő azt emelte ki, hogy a négyszáz kilométeres Budapest – Belgrád távolság a mai világban már nem is olyan sok. Sőt, ha kedvünk – és erőnk – van, akár kerékpáron is megtehetjük, a kiépített út számos szép természetvédelmi területen vezet keresztül. A Dunán kishajóval vagy szállodahajóval is utazhatunk, hiszen a folyó március 1. és december 25. között hajózható. Elkezdődtek a tárgyalások a Bécs – Budapest szárnyashajó járat útvonalának meghosszabbításáról is. A város a szórakozási lehetőségek bőséges választékát kínálja. Májusban az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének helyszíne lesz. A Belgrádi Nyári Fesztiválon – júliusban és augusztusban – magas színvonalú zenei, színházi, tánc és multimédiás programokat mutatnak be. Augusztus végén a Belgrádi Sörfesztiválra és a Belgrádi Hajókarneválra számos sörmárka, több, mint száz zenekar és néhány százezer látogató érkezése várható. Október első hetében a Nemzetközi Gyermektalálkozón 7 és 14 év közötti gyerekek mutatják be művészi jártasságukat a zene, a zenés színház és a képzőművészet területén – és mindezen felsorolás csak egy igen rövid részlet volt az okok sorából, amiért érdemes Belgrádba látogatni.

 Eltérően több, más szervezőtől, a GASU Utazási Iroda egyik különlegessége, hogy akár 6-8 személyes csoportok jelentkezését is elfogadják. Kína egész területére szerveznek utakat. A legnagyobb érdeklődés az üdülőprogramok iránt nyilvánul meg. Az összesen 12 napos – végig teljes ellátással járó – Hainan szigeti üdülést összekötik pekingi vagy shanghai városlátogatással, a Nagy Fal megtekintésével. A szigeten márciusban már 28 fok van, a tengervíz is meleg.

Lijiang városa a Világörökség része, óvárosa megőrizte a régi Kína évezredes hangulatát. Annak idején az uralkodók is ide menekültek a Tiltott Város tikkasztó nyári hősége elöl. A Peking – Xian -Tibet, 17 napos program része a Nagy Fal mellett a világhírű Agyaghadsereg megtekintése is.

Elkezdték az utak szervezését a 2010-es Shanghai Expo-ra, a belépők már most is igényelhetők. A helyeket 2009-ben mindenképpen le kell foglalni, mert az Expo évében az összes szállodában telt ház várható. Budapest és Peking között háromszor egy héten közvetlen légijárat közlekedik, ezért az utazás ma már igazán könnyűnek és gyorsnak nevezhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük