Idehaza már nyert díjat, most Spanyolországban is jelentős sikert ért el a ChocoMe, a változtatható feltétes magyar csokoládé gyártója. Eredeményeikről nemrég megnyílt boltjukban tartottak tájékoztatót.

Idehaza már nyert díjat, most Spanyolországban is jelentős sikert ért el a ChocoMe, a változtatható feltétes magyar csokoládé gyártója. Eredeményeikről nemrég megnyílt boltjukban tartottak tájékoztatót. Hatvannégyféle csokoládé összeállítást vittünk Spanyolországba – mondta el Mészáros Gábor, az új készítési módszer kitalálója – egy kifejezetten gourmet termékekkel foglalkozó kiállításra. Legjobb összeállításainkból válogattunk olyanokat, melyekről úgy gondoltuk, érdekesek lehetnek a spanyol fogyasztók számára. Fogadtatásuk még annál is sikeresebb volt, mint amire számítottunk. Azzal a céllal mentünk, hogy az év végére termékeink bekerülhessenek az „El Corte Inglés" nevezetű, prémium termékeket forgalmazó üzletláncba. Ők a ruhákon kezdve a parfümökön át az élelmiszerekig – mindenből csak a legkiválóbb termékekkel foglalkoznak. A kiállításon ott volt a beszerzési vezetőjük, akinek annyira megtetszett a csokoládénk, hogy két napig folyamatosan jött hozzánk, végigkóstolta a teljes kollekciónkat és tizennégyet meg is rendelt közülük.

Ugyancsak jelen volt a kiállításon a legnagyobb spanyol kereskedelmi TV-csatorna, a TV-6. Saját értékrendjük szerint kiválasztották a szerintük legérdekesebb három kiállítót, az egyik – legnagyobb meglepetésünkre – a ChohoMe volt. Az általuk készített interjú hatására még háromszáznál több viszonteladó jelezte konkrét érdeklődését, adott le rendelést. A spanyol fogyasztók ízlése nagyon hasonlít a magyarokéhoz. Minden, ami piros gyümölcsös és minden, ami ehető virággal készült – az mind sikeres volt. Az ehető arannyal díszített csokoládé is különösen nagy tetszést aratott.

Madridból hazajövet roppant kellemes meglepetés várt ránk. A budapesti spanyol nagykövet, őexcellenciája Enrique Pastor de Gana gratuláló levélben köszönte meg részvételünket a kiállításon. Úgy gondoljuk, a diplomáciai udvariasságon túl ez azt is jelzi, hogy valóban felfigyeltek ránk. Természetesen az is egyértelmű, hogy mindez további kötelezettségekkel jár. A minőséget tartani, a mennyiséget növelni kell. Hiszen amiket most kaptunk, azok ugyan már nagy megrendelések, de szerencsére nem vállalhatatlanok. Az üzem jelenleg 2200 tábla csokoládé készítésére képes naponta, de szeptemberben a mostani 72 négyzetméterről nagyobb területre szándékozunk költözni.

Üzletünk tavaly őszi megnyitója óta a hazai közönség is találkozhat további újdonsággal. Ilyen például a kandírozott fodormenta leveles, és előkészületben van a fehér rózsaszirommal díszített, ízesített csokoládé. Tekintettel a közelgő Húsvétra, szeretnénk vásárlóinknak megkönnyíteni a választást, így a szakemberek által végzett összekóstolás tapasztalatait felhasználva ajánlani tudjuk, hogy ünnepi alkalmakra milyen a legkedvezőbb csokoládé – bor párosítás. A ChocoMe szakboltjában a hölgyek által kedvelt fehér csokoládétól kezdve, a tejcsokoládén át, a magas kakaótartalmú, igazán sötét csokoládékig minden megtalálható és a feltétek variálásával mindenki elkészítheti magának a neki leginkább tetsző ünnepi csokoládét – fejezte be az eredmények és a tervek ismertetését Mészáros Gábor.

www.chocome.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük