Lassan visszatér az utazási kedv. Röviden így foglalhatók össze a Kartago Tours tapasztalatai, melyet az elmúlt nyár forgalmi adatai és az eddig már befutott téli jelentkezések támasztanak alá.

Lassan visszatér az utazási kedv. Röviden így foglalhatók össze a Kartago Tours tapasztalatai, melyet az elmúlt nyár forgalmi adatai és az eddig már befutott téli jelentkezések támasztanak alá.

Bevételeink zöme a Tuniszba és Egyiptomba irányuló utakból származott, noha az ottani események miatt néhány járatot még le is kellett mondani – kezdte a visszaemlékezést Füri Mihályné igazgató, az iroda téli kínálatát bemutató tájékoztatón. A július – augusztus viszont kiváló volt – folytatta – szinte minden gép, minden szállodába, teljesen feltöltve ment el. Törökországba 66 százalékkal többen utaztak, mint tavaly, Bulgária és Szicília is roppant népszerű volt, csakúgy, mint Mallorca. A most bemutatott, téli katalógus rápillantásra karcsúbbnak látszik, de a kínálat nem szűkült. Mivel egyre többen már az Interneten keresik a lehetőségeket, a bőséges tájékoztatást a honlapon (www.kartagotours.hu) jelenítik meg. Ez persze nem jelenti azt, hogy a nyomtatott katalógusban ne találnánk figyelemre méltó újdonságokat. Elég csak annyi, hogy a kedvezmények felsorolása két teljes oldalt tölt meg! Mivel az idén 15 éves az iroda, a születésnap okán minden hónap 15-én új kedvezményt kínálnak – egészen decemberig. Jövőre majd valami mást találnak ki. Most viszont a Tuniszba, Egyiptomba, a Zöld-foki szigetekre utazóknak október 15-ig 18%, november 15-ig 15% engedményt adnak. Sok szállodában az egész téli szezonban ingyen fogadják a gyerekeket, de ennek részleteiről előre kell tájékozódni. A megszokott egyéb kedvezmények – törzsutas, nászutas, csoportos, ifjúsági, időskori – változatlanul továbbra is léteznek.

A minibusz szolgáltatásról Matasdi János mondott el néhány újdonságot. Ilyen például, hogy az ingyenes repülőtéri parkolás helyett Budapestről és közvetlen környékéről ingyenes transzfer választható. A Prágából induló utak, tehát Kuba, Venezuela, Dominika, Mexikó, Kenya, Zanzibár esetén a repülőgép elérésére három mód kínálkozik. Lehet – saját költségen – a Budapest – Prága repülőutat választani és ott egy éjszakára szállást foglalni. Aki vállalkozik a téli vezetésre, autóval is mehet és előfoglalási kedvezmény keretében, a prágai repülőtér közelében ingyen parkolhat. Abban az esetben viszont, ha legalább nyolc utas kéri, lehetőség van egy olcsó minibusz használatára is. Amennyiben az utas a fuvarozó hibájából nem éri el a járatát, visszafizetik neki a teljes (tehát nem csak a transzfer) utazás árát. A minibusz Prágán kívül Pozsonyba és Bécsbe is visz utasokat.

Egyiptomba irányuló utakról Bajzáth Bea tájékoztatta a katalógus bemutatására meghívott vendégeket. Hurghadába a téli szezonban hetente egy charter járat indul d.e. 11-kor, ez igen kedvező időpont. A nyomtatott katalógusban csak néhány szállodát tüntettek fel, a honlapon viszont az összes megtalálható. Változatlanul megmaradnak az egy- és kéthetes nílusi hajóutak, a Hurgahdából induló Nefertiténél all inclusive ellátás is igénylehető. Ellentétben a nyári 8 személyes határral, télen 6 személyes csoporthoz is társul magyar nyelvű idegenvezető. Több új szálloda is bekerült a kínálatba.

Az egyiptomi Sharm el Sheikh-be novemberben négy gép indul, majd február 28-tól április végéig lesz újra látogatható. A kisgyerekes családok kedvence itt a Sunrise Tirana Aqua Park hotel, ahol rengeteg csúszda található. Igen bő a Tunéziába irányuló kínálat, mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelő helyszínt. Az egyik legszebb, legmegbízhatóbb, ötcsillagos szálloda a Mövenpick Hotel, de a téli szezonban csak félpanziós ellátást nyújt. All inclusive-ra csak áprilistól lesz lehetőség. Decemberben és januárban már csak néha lehet fürdeni a tengerben, ilyenkor az idő pont arra alkalmas, hogy városnéző vagy szaharai kirándulásokat tegyenek az utasok. Érdekesség, hogy ezt az időszakot inkább az egyedülálló hölgyek kedveleik.

A téli szezon az egzotikus utak fő ideje. Az Interneten megtalálható kínálat ezeknél is sokkal bővebb, mint amit a katalógus tartalmaz. Sokan nem tehetik, hogy nyáron menjenek szabadságra, nekik ilyenkor nyílik alkalom, hogy az itthoni télből ellátogthassanak egy távolabbi nyárba. Tavaly csak Venezuelában, Isla Margaritán volt magyar idegenvezető, az idén már Mexikóban is lesz. Segít az érkezésnél a repülőtéren és kellő számú csatlakozó esetén még a kirándulásokra is elkísérheti az utasokat.

Kenyába és Zanzibárba – ugyanazzal a géppel – Prágából juthatunk el. Kenyában hat, Zanzibárban tíz szálloda várja a magyarokat, de sajnos sehol sincs magyar idegenvezető – mondta el Szeibert Krisztina. Kenyában érdekes program a kétnapos elefántnéző és a három napos, az oroszlánok közelébe vezető szafari. Legalább hat érdeklődő esetén indulnak, de eddig még mindig sokkal nagyobb létszámúak voltak a csoportok. A Zöld-foki szigetekre november 4-én megy az első járat. December 30-tól itt dolgozik majd magyar idegenvezető, de ha előbb lesz legalább 30 magyar utas, akkor az idegenvezető is korábban érkezik a helyszínre. A szállodákban félpanziós és all inclusive ellátás igénylésére is lehetőség van. Nyári örömök kiélvezésére, a télből való menekülésre itt nyílik a legjobb alkalom.

www.kartagotours.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük