2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Sikertörténet

6 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/3234"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Prima-1.thumbnail.jpg" border="0" alt="1" title="1" width="100" height="97" /></a></span> </strong>Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Prima Primissima díjátadó gálát. A mára komoly társadalmi rangot kivívott esemény és alapítványi munka, a jubileum alkalmával újdonságokkal is gazdagodik.</p><p>

 

1 Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Prima Primissima díjátadó gálát. A mára komoly társadalmi rangot kivívott esemény és alapítványi munka, a jubileum alkalmával újdonságokkal is gazdagodik.

 

1 Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Prima Primissima díjátadó gálát. A mára komoly társadalmi rangot kivívott esemény és alapítványi munka, a jubileum alkalmával újdonságokkal is gazdagodik.

 A Prima Primissima Díjra az Alapító Okiratban meghatározottak jelölhetnek másokat. Jelölési joggal rendelkeznek: Demján Sándor, az alapító, a VOSZ kibõvített Elnökségének tagjai, a Társadalmi Tanácsadó Testület tagjai, a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának tagjai, a szakmai- és érdekképviseleti szervezetek, a korábbi primisszimák.

2 A jelölésre jogosultak írásbeli felkérést kapnak a jelöltállításra. A jelölésekbõl a Társadalmi Tanácsadó Testület és a Kuratórium tagjai, együttes ülés keretében kategóriánként három-három prímát választanak titkos szavazással. A prímák közül mind a tíz kategóriában egy-egy primisszimát választanak a Magyar Vállalkozók Napja eseménysorozata keretében, a Díjátadó Gálaest napján, 2007. december 7.-én.

dr. csányi sándor A kuratórium elnöke, dr. Csányi Sándor elmondta: az idén sokkal több jelölés érkezett, mint a korábbi években. A díj fennállása ötödik évének alkalmából bizonyos változtatásokat is bevezetnek. Az egyik ilyen a Jubileumi Prima Primissima Díj odaítélése. Az alapító Demján Sándor saját jogkörével élve úgy döntött, hogy az elmúlt négy év Prímává választott, de a Primissima díjat el nem nyert jelöltjeibõl 5 kiemelkedõ munkásságú díjazottnak a jubileumi Prima Primissima Díjat adja át. Az ?új" Prima Primissimák megkapják a díjjal járó ?Kincsem emlékszobrot", illetve a plusz 40000.- euró anyagi elismerést. Mint Prímák már kaptak 10000.- eurót, így õk is teljes Primissimák lesznek. Az alapító terve, hogy a 10 éves jubileum alkalmával majd 10 korábbi Prima fogja megkapni a Jubileumi Prima Primissima elismerést.

A Prima Primissima másik idei újdonsága a Junior Prima Díj bevezetése, amelyet az a felismerés hívott életre, hogy hazánkban a kultúra és tudomány fejlesztésében a vállalkozói szférának, a nemzeti tõkének mind nagyobb szerepet kell játszania. Különösen fontos a tehetséges fiatalok támogatása, eredményeik megbecsülése, hisz ez a jövõbe való igazi befektetés. A díj megalapítását az tette lehetõvé, hogy Demján Sándor mellé felsorakoznak olyan társalapítók, mint Erõs János, az MFB Rt. vezérigazgatója, Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója és dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, akik anyagi támogatásukkal segítették az új kategória létrejöttét. A Magyar Villamos Mûvekkel az errõl szóló tárgyalások a végsõ szakaszban vannak.

Az idén a megalapításának 15 éves évfordulóját ünneplõ Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság a ?Magyar tudomány" kategória Junior Prima Díj jelöltjeinek gondozását és anyagi támogatását vállalta magára. A csapatsportok egyik legaktívabb, és legeredményesebb támogatója az MKB Bank. Szponzorációs stratégiájának középpontjában a nem szezonális sportágak állnak. Ezért tartották fontosnak a Junior Príma Díj Sport kategória létrehozását. Jelezni kívánják a fiataloknak: érdemes dolgozni, érdemes teljesíteni, mert ahol eredmény születik, ott elõbb-utóbb az elismerés is eljön. A Vodafone Magyarország a Junior Prima Díjon, belül a ?Magyar oktatás és köznevelés" kategóriát támogatja. Olyan fiatal tanárokat kívánnak elismerni, akik pedagógusi munkájukkal hozzájárulnak a magyarországi oktatás színvonalának emeléséhez, korszerûsítéséhez; tevékenységükkel példát mutatnak, és kiemelkedõ szerepet töltenek be a tehetséggondozásban. A Junior Prima Díjhoz 7000 euró anyagi elismerés társul, amelyet 25 év alatti, szakterületükön kiemelkedõ teljesítményt nyújtó fiatalok kaphatnak.

A Junior Prima Díj odaítélésénél nem lesz közönségdíj, a most megkötött megállapodás szerint, öt éven át, minden kategóriában tíz fiatal nyerheti majd el a díjat.

Ugyancsak újdonság lesz majd, az elmúlt öt év Primáinak életútját bemutató évkönyv is, melyet – a tervek szerint – a jövõben minden évben kiadnak, az éppen akkor megválasztottakról.

dr. lovassy tamás Dr. Lovassy Tamás, a kuratórium tagja, a ?területi Primák" választásáról sikertörténetként számolt be. A Prima Primissima Díj 2003. évi megalakulását követõ legjelentõsebb belsõ ?fejlesztése" a Területi Príma Díjak létrehozatala volt. Ezek a díjak a helyi VOSZ-szervezetek, a VOSZ országos szervezete, a Kuratórium és Demján Sándor alapítói részvételével olyan együttmûködést teremtettek, amelyben szerepet kapott a helyi vállalakozói társadalom, a lokálpatriotizmus, illetõleg a vállalakozói társadalom és a szellemi, kulturális élet helyi képviselõi közötti egyetértés. Az elsõ évben nyolc megyében szerveztek területi príma díjkiosztó gálarendezvényeket, a második évben már tizenöt, az idén pedig az elõzetes tervek szerint 17 megyében kerül majd erre sor. A 3-3 területi príma, a kategóriájában automatikusan felkerül a következõ évi jelöltek listájára, így erõsítve a jelöltállítás egész országot átfogó jellegét. A területi príma díjazottak – megyénként három ember vagy szervezet – egymillió forintos díjazásban és oklevél elismerésben részesülnek. Kiválasztásukban, az egész megyét megmozgató jelöltállítási folyamatban szinte minden megyében, tízezrével szavaztak az emberek. A végsõ döntést a vállalkozók helyi szervezeteinek elnöksége hozza meg.

Az idén a Prímák sorába a következõk kerültek:

Magyar irodalom:  Mezey Katalin, Parti Nagy Lajos, Tandori Dezsõ

Magyar színház- és filmmûvészet:  Gaál István, Lukács Sándor, Schubert Éva

Magyar képzõmûvészet:  Féner Tamás, Schrammel Imre, Vígh Tamás

Magyar tudomány:  Glatz Ferenc, Losonczi Ágnes, Roska Tamás

Magyar oktatás és köznevelés:  Hankiss Elemér, Roóz József, Várszegi Asztrik

Magyar építészet és építõmûvészet: Cságoly Ferenc, Finta József, Kévés György

Magyar sajtó:  Juhász Judit, Rangos Katalin, Sediánszky János

Magyar népmûvészet és közmûvelõdés: Andrásfalvy Bertalan, Jankovics Marcell, Magyar Állami Népiegyüttes

Magyar zenemûvészet:  Kelemen Barnabás, Perényi Miklós, Vásáry Tamás

Magyar sport:  Egerszegi Krisztina, Mezei István, Nagy Tímea

A közönség – késõbb meghirdetett módon – telefonon vagy SMS-ben választhatja ki a saját jelöltjét. A tavalyi sikeres együttmûködés alapján a Pappas Autó Magyarország Kft. az idén is a támogatók között van. A jól szavazók – tehát a közönség-díjat végül elnyerõ jelöltre voksolók – közül sorsolják majd ki azt a szerencsés személyt, aki egy Mercedes Benz C-osztályú személygépkocsival térhet haza az ünnepségrõl, a Pappas Autó Magyarország Kft. jóvoltából.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.