Mostanában egyre többször tapasztaljuk, hogy az ünnepelt ad ajándékot az őt felköszöntőknek. Így van ez a Tensi Holiday estében is, az iroda ugyanis 2008-ban ünnepli fennállásának negyedszázados évfordulóját.

 

 Mostanában egyre többször tapasztaljuk, hogy az ünnepelt ad ajándékot az őt felköszöntőknek. Így van ez a Tensi Holiday estében is, az iroda ugyanis 2008-ban ünnepli fennállásának negyedszázados évfordulóját.

 Az évek óta ismétlődő ajánlatokkal szemben több újdonsággal, kulturális tartalommal gazdagon megtöltött, de pihenésre is módot adó programokkal rukkol elő a téli és tavaszi szezonra a Tensi Holiday. A 34 oldalas, Sí és snowboard katalógusban osztrák, olasz, szlovén és francia ajánlatok szerepelnek. Ausztriában öt tartományban: Alsó-Ausztria, Karintia, Tirol, Salzburg, Stájerország legjobb síterepei között válogathat az utazó. A család minden tagja jól érezheti itt magát, mert aki nem a hegyoldalon síel, az számos wellness szolgáltatás is igénybe vehet. Olaszország méltán az egyik leghíresebb síparadicsom Európában. Magas hegyein változatos, jól karbantartott pályákat találunk. A katalógusban a legnagyobb sírégiók: Val di Sole, Dolomiti Superski, Alta Valtellina, Val Senales szerepelnek. Különösen a „napfény völgye" nevezetes, ahol a 3000 méteres magasságban található Presena-gleccseren nyáron is lehet síelni. Szlovénia számunkra azért érdekes, mert közel van Magyarországhoz, a legtöbb lejtőn már decemberben elkezdődik a szezon és egészen áprilisig tart. Különösen a kisgyermekes családok kedvelik a nem túl hosszú, de nagyon széles pályákat. A Francia síterepekre a Budapest – Torino charterjárattal lehet a legkönnyebben eljutni. Itt a pályák változatossága és hosszúsága mellett a francia konyha remekei jelenthetnek igazi vonzerőt.

 A Télen is a Föld körül című 130 oldalas füzetben hajóutak, családi programok, városlátogatások, „trendi programok", ausztriai és olaszországi síajánlatok is megtalálhatók. Az ázsiai úti célok között körutazást a pihenéssel kombináló, illetve két-három úti célt összefogó (például Balit Szingapúrral, illetve Hongkonggal kombináló) útakat kínálnak, hagyományos és még kevésbé felfedezett országokban egyaránt. Újdonság Vietnám, Phi Phi és Koh Lanta, a szilveszteri Las Vegas – Hawaii program, Barbados. Tengeri hajós programjaik nagyon népszerűek, az utak egy része már a katalógus megjelenése előtt elkelt. Foglalni ugyanis az Interneten is lehet, a http://www.tensi.hu/ oldalon. A tavaszi szezonban a kulturális utazásoké a főszerep. Az utak összeállításánál az iroda nagy hangsúlyt fektetett utasaik visszajelzésére, a helyszínen szerzett tapasztalataikra.

 Akik még csak barátkoznak a hajóutakkal, azoknak szól az „Eurpoe & the Med" ajánlata. Az utak egy része Southampton kikötőjéből indul és Madeira, Tenerife, Gran Canaria és Lisszabon érintésével tér vissza, de vannak ennél sokkal hosszabbak is. Egy megszakítás nélküli, szép út Gibraltárig, onnan Cannes, Firenze, Róma, majd visszafelé Sevilla, Lisszabon, Vigo következik. Lehet hajókázni a Földközi-tengeren belül, a görög szigetek és Törökország, vagy az olasz partok útba ejtésével. Ebben az esetben Barcelona, Nizza, Firenze, Róma, Nápoly, Palermo kikötőibe látogat az utazó. Május végétől augusztus végéig északabbra is elmerészkedhetünk: Oslo, Koppenhága, Stockholm, Helsinki, Szentpétervár, Tallin lesznek az állomások.

 Ha pedig ennél már többre vágyunk, kövessük a katalógus elején olvasható jó tanácsot! Négy lépésben foglalja össze a legfontosabbakat. Először döntsük el, hová szeretnénk utazni. Utána válasszuk ki a hajót, a 77 oldalas füzetben mindegyikről részletes ábra található. Válasszunk kabint – az óceánra nézők vagy erkélyesek persze drágábbak – a berendezés mindegyikben roppan kényelmes. Végül nincs más dolgunk, mint lefoglalni az utat. A parti kirándulásokról ráérünk később – akár az indulás előtt tíz nappal – dönteni.

Mik a lehetőségek? Az eddig ismertetetteken túlmenően, csodálatos utakat tehetünk Florida, Mexikó, Jamaica vagy éppen Honduras partjainál. A Bahamák, Puerto Rico, Antigua sem elérhetetlen többé számunkra. Indulhatunk New Yorkból és oda is térhetünk vissza, miközben a Karib-tenger egy sor szigetén tettünk látogatást. Ezen a hajóúton például egy belső kabinban 1410, egy óceánra nézőben 1590, egy erkélyesben 1670 euróért utazhatunk. Májustól szeptemberig, nyolc nap alatt felkereshetjük Alaszkát, ha viszont ennek az útnak 14 napos formáját választjuk, belefér még Seattle, San Franciso és Los Angeles is.

Ha egy kis szerencsénk van, mi nem fogunk eltűnni a Bermuda háromszögben és menetrend szerint hazaérünk egy New York, Bermuda, Puerto Rico, New York körútról, hogy egy 15 éjszakás, Kalifornia, Hawaii, Mexikó kiruccanásról már ne is beszéljünk – mindössze 1410 euróért! Na jó, ehhez még a repülőjegyek árát számítsuk hozzá. Lehet valami ennél érdekesebb? Talán egy 14 éjszakás Szingapúr, Kambodzsa, Thaiföld, Vietnam, Kína útvonal? Vagy inkább egy Dubai, Bombay, Goa, Cochin, Thaiföld, Malajzia, Szingapúr utat választanánk?

Nos, tessék hátradőlni, lapozgatni a katalógust vagy megnyitni a http://www.tensi.hu/ weboldalt. Jó szórakozást!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük