1 Szeretne tegezõ viszonyba kerülni az országos rendõr fõkapitánnyal? Megoldható. Csak indulni kell a XII. Magyar Borok Útja Rallye-n – persze ha még van szabad hely!

 

1 Szeretne tegezõ viszonyba kerülni az országos rendõr fõkapitánnyal? Megoldható. Csak indulni kell a XII. Magyar Borok Útja Rallye-n – persze ha még van szabad hely!

Regõci Attila, a verseny fõszervezõjeSzabad hely sajnos már nincs – mondta el Regõci Attila, a verseny fõszervezõje – így is száztízre kellett emelni a korábbi években szokásos százról az induló párok számát. Ez évben tizenkettedik alkalommal indul útjára neves közéleti, üzleti, mûvészeti, sport és média kiválóságokkal a Magyar Borok Útja Rallye augusztus utolsó hétvégéjén. Az exkluzív boros autótúra mára a legjelentõsebb hazai (bor)kulturális eseménnyé nõtte ki magát. A rendezvényre a legnagyobb demokrácia jellemzõ, hiszen mindenki ugyanabban a szállodában lakik és azonos típusú autóval versenyez, egymás között pedig a tegezõdés kötelezõ! Ez az autós bortúra a szigorú szabályok betartása mellett egyben egy játék is, amely számtalan lehetõséget ad találkozásokra bortermelõkkel, borászokkal, a konyhamûvészet és a vendéglátás szakembereivel. Alkalom lesz például megkóstolni Magyarország elsõ dobozos pezsgõjét, a Cézár Pincészet legújabb termékét.

Az idei verseny is, mint az eddigiek, a borról, a barátságról, a békérõl és a ?borongolásról" szól. Napi célállomásai Gyõr, Zalakaros és Budapest lesznek. Ezen a túrán is számos borvidéket, természeti, történelmi, kulturális és gasztronómiai tájat látogatnak meg. Útvonaluk érinti Paksot, Nagykanizsát, Tatabányát, a Badacsonyi Borvidéket valamint a dél-balatoni térséget. Ügyességi versenyekre, tréfás vetélkedõkre és tesztlapok kitöltésére is sor kerül. A rendezvény, hagyományához híven karitatív célt is szolgál. Idén is lesz borárverés, valamint tombola, melyeknek bevételével az Egészség Hídja Összefogás Alapítványt támogatják.

Laky Andrea igazgató - FORD Közép- és Kelet-Európai Értékesítõ Kft. A versenyzõk részére az autót ismét a FORD Közép- és Kelet-Európai Értékesítõ Kft. adja. Laky Andrea igazgató szerint napjaink fontos kérdése a környezettudatoság. Ezért választották a FORD FOCUS FFV 1.8-as, 125 LE-s környezetbarát autót. A Ford mindig is törekedett a környezet mind hangsúlyosabb védelmére. Kifejleszetette az úgynevezett flexifuel (rugalmas üzemanyag felhasználású) rendszert, amely lehetõvé teszi az E85-ös üzemanyag (85 százalékban bio-ethanol, 15 százalékban benzin) használatát. Eredményeként jelentõs mértékben csökkenthetõ az utóbbi idõben tapasztalható – a kedvezõtlen környezeti változásokért nagymértékben felelõsnek tartott – C02 kibocsátása. A Ford flexifuel autókhoz az E85 üzemanyagot a Hungrana Kft szolgáltatja. A Fejér megyei székhelyû társaság Európa jelentõs bioethanolgyártója, és a legnagyobb kukoricafeldolgozója lesz a jelenleg folyó beruházások befejezésekor. Az E85 üzemanyag közforgalomban már kapható, a rendezvényen a versenyzõk is kipróbálhatják.

Komáromi Endre ezredes, a verseny biztonsági fõnöke Az idei versenyen a biztonságos közlekedés is különös aktualitást nyer – emelte ki Komáromi Endre ezredes, a verseny biztonsági fõnöke. Megrendezik a rendõr-tábornokok kupáját. Indulók: Salgó László, Bene László, Ignácz István, Bencze József, Dobozi József, Pintér Sándor, Orodán Sándor és a VPOP parancsnoka, Nagy János tábornok. Az út során velük sem tesznek kivételt. Számtalan helyen mérik a sebességet. A ?civil" jellegû autókban elhelyezett legújabb készülékeket már nem lehet kijátszani a radar-elõjelzõkkel. Díjazzák továbbá a legjobb nõi párost, a legjobb újságíró kettõst, valamint a politikusok között is eldõl, ki kormányoz a legjobban. Néhány név a versenyen indulók közül: Talmácsí Gábor, Bessenyei Péter, Fluck Miklós, Herényi Károly, Kuncze Gábor, Sipos Jenõ, Bárándy Péter, B. Tóth László… és, amint ezt mondani szokták: még sokan mások.

Bock JózsefBár Villányt az útvonal most nem érinti, a szervezõk között mégis ott találjuk az ?Év Pincészete" díj idei kitüntetettjét. A biztonságos vezetést Bock József is különösen fontosnak tartja és támogatja. A verseny szigorú rendje: egy iszik – egy vezet, majd másnap cserélnek. Ám mindenki fog olyan bort kapni, amivel pótolhatja az elmulasztottakat. A verseny során tíznél több pincészetet ejtenek majd útba, ahonnan minden páros egy-egy palackkal gazdagabban indulhat majd tovább.

A versenyt augusztus 24-25-26-án rendezik, az ünnepélyes eredményhirdetésre 26-án este, a Gellért-hegyen, a Citadella étteremben kerül sor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük