2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Több, mint gyémánt

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/2676"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Mee-1.thumbnail.jpg" border="0" alt="1" title="1" width="100" height="75" /></a></span><strong> </strong>Ékszerek, ruhák, szép nõk... kell ennél több egyszerre? Egy dal, egy pohár pezsgõ - jó hideg, és a hangulat máris tökéletes. Így is történt ez egy este, néhány órát, az Operaház mellett, a Callas étteremben. <p>

1 Ékszerek, ruhák, szép nõk… kell ennél több egyszerre? Egy dal, egy pohár pezsgõ – jó hideg, és a hangulat máris tökéletes. Így is történt ez egy este, néhány órát, az Operaház mellett, a Callas étteremben.

1 Ékszerek, ruhák, szép nõk… kell ennél több egyszerre? Egy dal, egy pohár pezsgõ – jó hideg, és a hangulat máris tökéletes. Így is történt ez egy este, néhány órát, az Operaház mellett, a Callas étteremben.

2 Már nem teljesen ismeretlen a magyar közönség elõtt a MeeVIDA ékszerkereskedõ cég. Budapesten – a márka külföldön tapasztalt elsöprõ sikerének eredményeként – 2006. december 15-én nyitotta meg elsõ kiskereskedelmi üzletét. A nyitó ünnepségre a New York Palace Hotel elegáns fogadótermében került sor, ahol több mint háromszáz vendég volt kíváncsi a csodálatos kollekciókra. A nagysikerû divatbemutatót a Magyar Divattervezõk Szövetségének alakuló ünnepségével egybekötve rendezték meg. Az esemény hátterében a Dianish Jewels állt. Az új évezred eljövetele számára is mérföldkövet jelentett, a vállalat saját ékszerkollekció megalkotásába fogott, felhasználva ékszereihez a mindenkit ámulatba ejtõ drágakövet, a gyémántot.

3 A merész elképzelés még merészebb ötletet szült, a Navin Gems gyémántkereskedõ vállalat 2006. júniusában megalkotta saját gyémánt-ékszer márkáját, a MeeVIDA-t, ami spanyolul annyit jelent: ?az én életem". A MeeVIDA nevébõl eredõen, elkíséri viselõjét egy életen át. Ebbõl fakadóan gyémánt ékszereikben az idõtlen avantgárd stílus jelenik meg, a kollekciókban egyszerre érvényesül a szaktudás, a precizitás és a kiváló minõség. Az aszimmetrikus levélforma kialakítás például a keleti díszítõ motívumokat idézi. A MeeVIDA az általa forgalmazott legmagasabb minõségû DeBeers gyémántokat a francia designerek által megtervezett 18 karátos fehér, illetve sárga arannyal körülölelt ékszerek formájában készíti el.

4 A MeeVIDA újabb csodálatos ékszer kollekcióit 2007. június 15-én tekinthették meg exkluzív környezetben a meghívott vendégek, és a magyar közélet kiemelkedõ személyiségei. A gyémántokat bemutató modellek Léber Barbara ruháit viselték, míg gyönyörû megjelenésükrõl – a Chanel támogatásával – a Guerlain gondoskodott, hajkölteményeiket Zsidró Tamás álmodta meg. Zséda, a MeeVIDA arca, énekével emelte az est fényét. Az ékszer- és divatbemutatót követõ cocktail-partyn a hangulatról a 90.9 Jazzy, az ELLE, és a Luxury Face of Budapest, mint kiemelt médiapartnerek gondoskodtak.

5 A cocktail-partyn olyan ékszer összeállításokat mutattak be, mint az örökké tartó szerelmet jelképezõ ?Devotion", a virágok természetes szépségét felidézõ ?Daisy", vagy a különbözõ kultúrákat ötvözõ ?Xi an". A vendégek gyönyörködhetnek a ?Sortilege" kollekcióban, amely egyedülálló formavilágával mutatja be a gyémántok ragyogását, csakúgy, mint a ?Galaxy", amely káprázatos tüzet és ragyogást kölcsönöz viselõjének, szinte egyenesen rá irányítja a figyelmet. A ?Duo" – más kövekkel harmóniában – természetességet sugall a megjelenõ állatmotívumokkal, a föld és a tenger elemeinek keveredésével. A ?Cachemire" szó szerint virágot jelent. Ez az összeállítás fõhajtás az indiai kultúra elõtt, az ottani világ szimbólumait varázsolja az ékszerekbe. A bemutató egyik legimpozánsabb elemeként, a MeeVIDA limitált szériájának a ?Limited Edition" kollekciónak varázslatos darabjait – tizenöt egyedi mestermunkát – csodálhattak meg a vendégek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.