2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Újévi újdonságok

4 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/9037"><img class="image thumbnail" src="/files/images/BABoeing747.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="79" /></a></span></strong>Az újévet két újdonsággal is kezdi a British Airways. Mindkettő érinti a magyar utazóközönséget is, érdemes tehát a továbbiakban ezeket szem előtt tartani.</p><p>

 

baboeing747.thumbnailAz újévet két újdonsággal is kezdi a British Airways. Mindkettő érinti a magyar utazóközönséget is, érdemes tehát a továbbiakban ezeket szem előtt tartani.

 

baboeing747.thumbnailAz újévet két újdonsággal is kezdi a British Airways. Mindkettő érinti a magyar utazóközönséget is, érdemes tehát a továbbiakban ezeket szem előtt tartani.

baboeing767.thumbnailA Brit Közlekedési Minisztérium úgy döntött, több angliai repülőtéren is megszűnik az a korábban életbe léptetett szigorítás, mely szerint idáig csak egy kézipoggyász volt felvihető a repülőgépek fedélzetére. A döntés értelmében a British Airways már január 7-től újból lehetővé tette a Heathrow repülőtéren átszálló, vagy onnan útnak induló utasai számára, hogy egyszerre két kézi poggyászt vihessenek fel a repülőgépre. Az intézkedés nemcsak Heathrow-n, de több angliai repülőtéren is érvénybe lép. A csomagok méreteire vonatkozó szabályok a következők: egy bőrönd, mely nem nagyobb, mint 56 cm x 45 cm x 25 cm (beleértve a bőrönd kerekeit, a zsebeit és a fogantyúit is); egy aktatáska vagy laptop méretű táska. A kézipoggyász összsúlya nem haladhatja meg a 23 kg-ot, azt az utasoknak segítség nélkül el kell tudniuk helyezni a repülőgép fedélzeti csomagtartóiban.

grant1.thumbnail „Nagyon örülünk annak, hogy ez az intézkedés hatályát veszti. Több hónapja érvelünk amellett, hogy ez a szigorítás nagyon sok kellemetlenséget okozott az utasainknak, miközben megalapozottsága biztonsági szempontból megkérdőjelezhető volt." – mondta Anna Ingham-Grant, a British Airways Magyarországért, Szlovákiáért és Cseh Köztársaságért felelős kereskedelmi igazgatója.

A biztonsági könnyítés értelmében nemcsak a Heathrow-n, de a London City, az Aberdeen-i, az Edingburgh-i, a Glasgow-i és a Manchester-i repülőtereket használó utasok is két kézipoggyásszal léphetnek a British Airways gépeinek fedélzetére. Nincs változás a folyadék mennyiségére vonatkozó szabályozásban. A fedélzetre vihető folyadék mennyisége továbbra sem haladhatja meg a 100 ml-t. Folyadék a gépek fedélzetére csak átlátszó, lezárható műanyag zacskóban vihető fel. Az a megszorítás, amelynek értemében csak egy kézipoggyász vihető fel a gépekre továbbra is érvényben marad a Gatwick repülőtéren, illetve néhány kisebb angol repülőtéren.

gep 11.thumbnail Londonban 2008. január 9-én azt is bejelentették, hogy OpenSkies néven új, kiemelt európai és amerikai célállomások között járó légitársaságot alapít a British Airways. Az új légitársaság járatai 2008. júniusától naponta repülnek majd a New York – Brüsszel valamint a New York – Párizs útvonalakon. Az OpenSkies légitársaság flottája a kezdetekben kettő, de a tervek szerint 2009 végére már hat darab Boeing 757 típusú gépből áll majd. A gépek mindegyike a jelenlegi British Airways flottából kerül majd az OpenSkies gépparkjába.

Az új légitársaság első repülőgépe 82 utast szállíthat, az utasok pedig három osztály; az üzleti, a prémium turista és a turista kabinok kényelmét élvezhetik majd az első, Nagy-Brittanián kívül közlekedő, közvetlen járaton.

Az OpenSkies gépek üzleti osztálya 24, ággyá alakítható ülést tartalmaz. A prémium turista osztályon 28 ülés található, melyek egymás mögött 132 cm távolságban helyezkednek el. Az új légitársaság turista osztálya 30 utast szállíthat.

A légitársaság Boeing 757-es gépeinek egyik megkülönböztető jegye az lesz, hogy a szárnyak végén, felfelé hajlított „szárnyacskák" kapnak helyet, amelyek nemcsak esztétikusak, de növelik a gépek üzemanyag hatékonyságát, csökkentik a széndioxid kibocsátást, miközben minimalizálják a repülőgép által keltett zajszintet is.

Az OpenSkies ügyvezető igazgatója az a Dale Moss lesz, aki korábban a British Airways nemzetközi kereskedelmi igazgatója volt. A légitársaságot Angliában jegyzik be, ezt követően pedig mind a brit, mind pedig az amerikai hatóságoknál kezdetét veszi az engedélyeztetési folyamat.

 http://www.flyopenskies.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.