A nemrég megnyílt Budapest Airport Hotelben tartotta téli katalógusainak bemutatóját a Neckermann Utazási Iroda. Valójában ez egy roadshow egyik állomása volt, hiszen a bemutatót több vidéki városban is megismétlik.

 

 A nemrég megnyílt Budapest Airport Hotelben tartotta téli katalógusainak bemutatóját a Neckermann Utazási Iroda. Valójában ez egy roadshow egyik állomása volt, hiszen a bemutatót több vidéki városban is megismétlik.

 A helyszín kiválasztását Dr. Békefi Veronika üv. igazgató azzal indokolta, hogy számukra ennek a hotelnek nagy jelentősége van, hiszen az ügyfeleik jelentős része repülőgéppel utazik. A vidékről érkezők itt kényelmesen eltölthetnek egy éjszakát, ha másnap korán reggel indulna a gépük. A Neckermann tizenöt éve van jelen a magyar piacon és ez, valamint a felmutatott eredmény okot ad az ünneplésre. A 15. születésnap örömét az ügyfelekkel is meg kívánják osztani, az időben foglalók számára sok utazás árából akár 15 % engedményt is adnak. Kínálatuk rendkívül bőséges és – bár a bemutató a téli katalógusokról szól – még egyáltalán nincs vége a nyárnak! A tengerpartokon már nincs zsúfoltság, de a víz és a környezet még nagyon sok helyen hamisítatlan nyári élményeket nyújt. Ugyanakkor már most jelentős érdeklődés mutatkozik a szilveszteri programok iránt. Telnek a charter járatok, nem árt tehát felhívni erre az utazók figyelmét.

 A Neckermann számos szállodában hozta már létre saját klubját. A Klub Oázis háziasszonya, Béres Alexandra előbb a klub történetéről szólt. Kezdetben az Internetes vásárlók részére alakították ki. Nyolc helyszínen tizenhat munkatárssal kezdtek: 4 görög, 2 bolgár, 1 török szálloda és Mallorca között a „nagy csoda" Rhodos volt, ahol tíz medence is rendelkezésre állt. Minden helyszínen két magyar animátor dolgozik, különösen a sportfoglalkozások váltak nagyon népszerűvé. A gyerekek a mini discót szeretik, számukra találták ki a NeckerManó Klubot. A felnőttek körében a családi foglalkozásoknak van a legtöbb résztvevője. A siker hatására a klub bővítését tervezik, rövidesen Egyiptom és Tunézia szállodáiban indul új klub.

 A sí-katalógusról szólva Tóth Szilvia elmondta, az idei kínálat minden korábbinál szélesebb. Európa legkedveltebb síterületein, Lengyelországgal együtt immár hat országban 250 ajánlat található a katalógusban, ebből 75 új helyszín és 93 a pályaszállás, tehát a sípályától legfeljebb 250 méter távolságra fekszik. A tavalyi siker alapján folytatják a „Slágerajánlatok" elnevezésű ajánlatok megadását is, az árak itt a szállás és ellátás mellett a síbérletet is tartalmazzák. A mozgalmas hétvégét kedvelők, baráti társaságok részére ajánlják a novemberi Szezonnyitó Sí Bulit Kaprun/Zell am See-ben, illetve a márciusban megrendezésre kerülő III. Neckermann Sí és Snowboard Kupát. Aki nem akarja az egész napját a sípályán tölteni, 203 szállodában wellness programok közül válogathat.

A City Katalógus a városlátogatásokról szól, 44 város 290 szállodája szerepel benne. Aki október 31-ig ebből foglal utat, 15 százalék születésnapi kedvezményt kap. Újdonság: Drezda, Malaga és Strassbourg, de az igazi kuriózumnak Reykjavik számít, ez a világ legészakibb fővárosa.

 A mediterrán térségbe vezető repülős utaknál szeptemberben tízezer, októberben ötezer forint a kedvezmény, de az egzotikus utaknál október 31-ig tizenötezer marad a születésnapi árengedmény – hívta fel a figyelmet Bocsák Zsófi. A mediterrán utazások fő célterülete a Gran Canaria, az újdonság viszont Ciprus és Málta. Az 58 szállodából 18 De Luxe minősítésű. Szilveszterre a menetrend-szerinti járatokon felül külön gépeket is indítanak Ciprusra. Itt minden Neckermann vendég számára „privát-taxit" kínálnak a repülőtér és a szálloda között. Az előfoglalási árakon november 14-ig lehet utakat foglalni, hozzá egy sereg más kedvezmény is csatlakoztatható. A másik újdonság a „TIPP Hotel" rész a katalógusban, ahol 10 célállomáson, 28 üdülőhelyre ad 70 szálloda ajánlatot. Ezekkel az utasnak nagyobb szabadsága lehet, hiszen a Neckermann által kínált lehetőségekből ő állíthatja össze saját programját. Választhat a repülőjáratok, szálláshelyek, tartózkodási időtartamok között.

Az egzotikus utak jól bevált helyszínei mellett öt új is szerepel a katalógusban: a Seychelle-szigetek, Brazília, Venezuela, Tobago és Costa Rica. Összesen 15 helyen 68 szálloda választható, közöttük 40 kínál nászutas kedvezményt, de más kedvezmények is bőséggel találhatók. Elképzelhető, hogy valaki két hét alatt két szállodát is felkeres.

 A Thomas Cook cégvezetője, Hermányi Attila, a charter-piacról tartott rövid ismertetőt. Az elmúlt néhány évben összesen nem volt annyi akció, mint most, a következő két hónapban. A minőség javítása érdekében kérdőíveken kérik az utasok véleményét. Nem ritka, hogy az ellenőrzésben egy-egy légitársaság vezetői személyesen is részt vesznek. A távolabbi úti célok elérést Lufthasa – Condor együttműködéssel kívánják könnyebbé tenni.

 A Neckermann belföldön is tud ajánlatokat adni, erről Radvánszky Mariann adott tájékoztatást. Aki december 10-ig regisztrál az iroda honlapján, sorsoláson vesz részt és egy hétvégét nyerhet a Tisza Balneum Thermál Hotelben. A NeckerManó jelöléssel ellátott szállodákban, két felnőtt kíséretében egy tizenkét éven aluli gyerek ingyen üdülhet és még egy NeckerManó ajándékcsomagot is kap. Idehaza újdonság a programban a Palóc Üdülőház Hollókőn, Tarcalon az Andrássy Kúria Hotel boros fürdőt ígér és Egerben is rövidesen megnyílik az átalakított, felújított török fürdő. Néhány szállodánál külön hétvégi és hétközi árakat is találunk.

 Ács Viktória, a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal vezetője, a szigetről szólva kiemelte: Budapesttől mindössze két és félórányi távolságra fekszik. Ott tél valójában nincs is, a tengerben novemberig lehet fürödni. Limassolban egész évben nyitva tartanak a szórakozóhelyek, igazi fürdőélet zajlik. Innen – csillagtúra szerűen – szinte az egész sziget bejárható. Megtehetjük, hogy délelőtt síelünk a közeli hegyekben, délután vízisíelünk a tengerben. Figyelni kell viszont arra, hogy a törökök által megszállt területen a személy- és gépkocsi-biztosítás nem érvényes! Számunkra kedvező, hogy Ciprusra útlevél nélkül utazhatunk. A sziget legnagyobb vonzereje a gasztronómia, nagyon egészséges konyhát, kiváló borokat találunk.

 Persze László, az English Activator Nyelviskola tulajdonosa szerint az utazások mind nagyobb hányada kapcsolódik nyelvtanuláshoz. A Neckermann utasai eddig nem tudták, hogy az Iroda által szervezet utakon – akár Cipruson is – nyelvoktatás igényelhető, nem kell másik irodához fordulni. A diákok szívesen választják Ciprust London helyett, mert a tanulást nyaralással, szórakozással köthetik össze.

 Bakonyi Erika, a Lengyel Idegenforgalmi Hivatal vezetője számára fontos, hogy Lengyelország először jelenik meg a Neckermann katalógusában. Zakopane 320 kilométerre van Budapesttől, 4 – 5 óra alatt oda lehet érni. Zakopane – Lengyelország téli fővárosa – nem kizárólag síterület, üdülő- és szórakozóhely is. Az árak nagyon kedvezőek. A város tele van éttermekkel, ezek 90 %-a önkiszolgáló, a többségük grill, ahol 10 zlotyért, úgy 700 forintért meg lehet ebédelni. A tavaly megnyílt Aqua-park este sokáig tart nyitva. Ellentétben a közhiedelemmel, érdemes Varsóba is ellátogatni. Igaz műemlékei újjáépítettek, de korhűek. A város új, Manhattan-szerű negyede is elkészült, ott kitűnően lehet vásárolni. Varsóba naponta négy repülőjárat is indul olcsó árakkal. Az ezeréves Krakkó is roppant kedvelt a magyar turisták körében. Ide hetente ötször vannak buszjáratok, a jegyek ára nem éri el a négyezer forintot.

 Kibővült a Neckermannál az utasbiztosítás rendszere, együttműködve az Európai Utasbiztosítóval – mondta el a biztosító képviselője, Menyhei Tamás. Van olyan biztosítás, ahol az orvosi kezelés költségét akár 24 millió(!) forint értékhatárig is vállalják. Az útmegszakítási biztosítás azokon segít, akik esetleg kórházba kerültek. Az általuk fel nem használt szolgáltatás értékét visszakaphatják egy máskor beváltható Neckermann utalvány formájában. Az idén először már belföldi biztosítás is köthető: baleset-, poggyászbiztosítás, 24 órás asszisztencia és gépjármű asszisztencia is tartozik bele. A Neckermann katalógusokban szereplő biztosítások díja nem változik a téli szezonban. Érdemes tájékozódni az Interenten a http://www.utazaselot.hu/ oldalon a várható megbetegedések veszélyeiről is. A statisztikák szerint százezer turista felének adódik út közben valami egészségügyi problémája és közülük nyolcezer orvosi segítségre is szorul. Ne feledkezzünk meg a védőoltásokról! Az indiai térségben a gyermekbénulás, őserdőben, sivatagban a tetanusz elleni oltás ajánlott. A fejlődő országokban ezernyolcszázszor nagyobb a Hepatitis A fertőzés veszélye, mint nálunk. Az egyetlen kötelező oltás a sárgaláz elleni, ha olyan területre utazunk, ahol ezzel fertőződhetünk. A betegség különösen Argentínában, Brazíliában terjed mostanában.

 A katalógus bemutató végén a meghívottak körülnézhettek a szállodában is. A Budapest Airport Hotelben a 112 szoba közül 103 de Luxe színvonalú. Van három nagy apartman, négy „junior", tehát konyha nélküli és a mozgáskorlátozottak számára is van két szoba a földszinten. Ajánlatuk igazán kedvező: 19 ezer forintért egy éjszakát tölthetünk a hotelban és az autónk nyolc napig várakozhat a parkolóban, amíg visszatérünk egy utazásról.

http://www.neckermann.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük