?Budapest vendégül várja Magyarországot" A Magyar Turizmus Zrt., a Magyar Szállodaszövetség és 85 budapesti szolgáltató egyedülálló összefogásával valósul meg a ?Budapest vendégül várja Magyarországot" akció, amelynek célja, hogy a hazai vidéki lakosságot budapesti utazásra csábítsa. A program részleteirõl a szervezõk közös sajtótájékoztatót tartottak.

 

?Budapest vendégül várja Magyarországot" A Magyar Turizmus Zrt., a Magyar Szállodaszövetség és 85 budapesti szolgáltató egyedülálló összefogásával valósul meg a ?Budapest vendégül várja Magyarországot" akció, amelynek célja, hogy a hazai vidéki lakosságot budapesti utazásra csábítsa. A program részleteirõl a szervezõk közös sajtótájékoztatót tartottak.

Dr Kovács MiklósElõször Budapest idegenforgalmáról mondott néhány – nem széles körben ismert – adatot dr. Kovács Miklós, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium fõosztályvezetõje. A teljes magyarországi vendégforgalom 40 százaléka a fõvárosba irányul. Ez 2006-ban 2,4 millió vendéget és 1246 millió forint adóbevételt jelentett. A városban minden nyolcadik munkahely nekik köszönhetõ! A szálláshelyek száma 2000. és 2006. között 122 ezerrõl 145 ezerre nõtt. Sajnos 2005-höz képest némi visszaesés mutatkozik és ennek két fõ oka van: túl magasak a ferihegyi földi kiszolgálás árai és túlságosan hosszan éreztetik a hatásukat a közelmúlt utcai zavargásai. A kedvezõtlen helyzeten több módon is változtatni kívánnak. A Magyar Turizmus Zrt., összefogva a szállodákkal, ?légi marketing alapot" hozott létre. Nagyszabású népszerûsítõ kampányt kezdenek, szakmai együttmûködéssel alakítják ki a régió marketingtervét és összehangolják a Budapestet bemutató akciókat. Mindezek elõsegítésére a fõváros is visszaadja a Budapesten keletkezõ bevételek egy részét marketing célokra.

Rusznák Imre A Budapest-Közép-Dunavidéki Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke, Rusznák Imre szerint, az utóbbi húsz évben nem volt példa ilyen átgondolt tevékenységre. Tévedés azt hinni, hogy Budapesten mindenki csak a külföldieket szereti. Fenyeget annak a veszélye, hogy egy egész generáció nõ fel anélkül, hogy megismerné az ország fõvárosát. Éppen ezért Budapest – elsõsorban belföldi – turizmusforgalmának élénkítését célzó akció keretein belül a vendégek kedvezményes utazási csomagokat vásárolhatnak az akcióban részt vevõ szállodáktól, amelyek az olcsóbb szobaáron kívül számos egyéb kedvezményes szolgáltatást – turisztikai látnivalók, városnézések, kulturális programok – is tartalmaznak. Ezeket a kedvezményeket (10-50%) a vendégek a Magyar Turizmus Kártya Light és az ?IrányBudapest" kupontömb segítségével vehetik igénybe, amelyeket az utazási csomag részeként, annak megvásárlásakor a kiválasztott szállodában kapnak kézhez.

Budapest, Hõsök tere A két szakaszból álló kampány elsõ része 2007. június 23-tól szeptember 2-ig, második része pedig 2007. november 01-tõl december 26-ig tart. Az elsõ kampányidõszak elsõ napja egybeesik a népszerû Múzeumok Éjszakája rendezvénnyel. Az akció további részletei és a részt vevõ szolgáltatások teljes köre megtalálható a http://www.iranybudapest.hu/ honlapon, ahol mindjárt a szobafoglalás is lebonyolítható. A programban a szállodák rendkívül jelentõs kedvezményeket ajánlottak fel. Ha két személy egy ötcsillagos szállodában két éjszakát tölt el és a Turizmus Kártyával egy-két budapesti eseményen – városnézésen, múzeumlátogatáson stb. – is részt vesz, a megtakarítás hatvanezer forint is lehet! De még kétcsillagos szálloda esetében is akár harmincezer forint lehet az árkülönbözet.

Dr Róna Iván ?Partnerek vagyunk már a tervezésben is" – mondta dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. Az a cél, hogy akik már bejárták Korfut, Prágát, Rómát, de Budapesten csak félnapokat töltenek – jobbára ügyintézéssel – jöjjenek, ismerjék, szeressék meg fõvárosukat! Fõleg a hazai családokat szeretnék erre csábítani. A szálláshelyek között, a nagy szállodaláncok – Accor – Pannonia, Danubius Hotels, Hunguest Hotels és Mellow Mood – szállodái mellett, független, öt-, négy-, három-, és kétcsillagos házak is találhatók. Az ?IrányBudapest" kedvezményt adó kupontömbben olyan szolgáltatások – városnézések, kulturális és egyéb szabadidõs programok, valamint éttermek – szerepelnek, amelyek segítségével a budapesti tartózkodás színessé, tartalmassá, érdekessé tehetõ. Az egész évben érvényes Magyar Turizmus Kártya Light felmutatásával további számos étteremben, múzeumban, kulturális-, zenei-, és gasztronómiai programon, stb. kaphatnak kedvezményt a vendégek, valamint lehetõségük nyílik kedvezményes útikönyv és térképvásárlásra, továbbá ingyenes telefonbeszélgetésre/internetezésre is a kártyához csatolt telefonkártyával.

Mindazok, akik szeretnék a kedvezményeket igénybe venni, de még nem tudnak Internetet használni, azok a vidéki Tourinform irodákban vagy a 438 80 80 telefonszámon kaphatnak segítséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük