2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András:Tanácsok ? az Év Légitársaságától

4 min read
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/2297"><img class="image thumbnail" src="/files/images/British-4.thumbnail.jpg" border="0" alt="BA" title="BA" width="100" height="71" /></a></span></strong>Gyors egymásutánban két dolog is történt, ami a figyelmet ismét a British Airways-re irányította. Komoly szakmai elismerést kapott és az utasok kényelmét szolgáló, új szolgáltatást vezetett be.</p><p>

 

BAGyors egymásutánban két dolog is történt, ami a figyelmet ismét a British Airways-re irányította. Komoly szakmai elismerést kapott és az utasok kényelmét szolgáló, új szolgáltatást vezetett be.

 

BAGyors egymásutánban két dolog is történt, ami a figyelmet ismét a British Airways-re irányította. Komoly szakmai elismerést kapott és az utasok kényelmét szolgáló, új szolgáltatást vezetett be.

Év Légitársasága 2007 Mintegy 42 nemzetközi légitársaság közül a British Airways-nek ítélte az ?Év Légitársasága 2007" díjat az OAG (Official Airline Guide). A tekintélyes nemzetközi utazási és szállítmányozási információs szervezet, törzsutasok szavazatai alapján állított fel 15 regionális és nemzetközi légiközlekedési kategóriát, amelyek közül a British Airways a ?Legjobb Európa – Ázsia és Ausztrália Légitársaság", a ?Legjobb Transzatlanti Légitársaság" valamint a ?Legjobb nyugat-európai Légitársaság" kategóriákban bizonyult a legjobbnak. A megtisztelõ címek mellett, az év légitársasága jó pénzügyi eredményekkel is büszkélkedhet. Utasainak száma Magyarországon 6 százalékkal bõvült az elõzõ üzleti év során. Az OAG immár 25 éve ítéli oda az ?Év Légitársasága" címet. A szervezet mintegy 1000 légitársaság és 3500 nemzetközi repülõtér adatait tartja nyílván és elemzi rendszeresen. Az általuk odaítélt cím iparági jelentõségét és súlyát az adja, hogy a szervezet elsõsorban a törzsutasok, azaz a repülõvel leggyakrabban utazó közönség véleménye alapján dönt.

új Club World kabin (tengeren túli üzleti osztály) A 2006/2007-es üzleti évben a British Airways számos, a légitársaság jövõje szempontjából fontos fejlesztést készített elõ és indított el. Kevesebb, mint egy év múlva beköltözik új otthonába, a Heathrow repülõtér 5. termináljába és már megkezdte a jegyek értékesítését az innen induló és ide érkezõ járataira. Az utasok még nagyobb kényelmét szolgáló új Club World kabin (tengeren túli üzleti osztály) immár elérhetõ a British Airways heti 96 London Heathrow és New York JFK között közlekedõ járatán és hamarosan megkezdõdik az új First kabinok bevezetése is.

új Club World kabin (tengeren túli üzleti osztály) Az utazás a felkészüléssel kezdõdik és ezt a British Airways-nél nagyon komolyan veszik. Egy tengeren túli – több idõzónán keresztül tartó – utazás, amely legtöbbször 8-10, de néha akár 20-23 órás is lehet, az eltérõ napszakok miatti alvási periódusok változása következtében megviseli az emberi szervezetet. Ezt nevezik jet lag hatásnak, amely az utazásra való megfelelõ felkészüléssel, és a megfelelõ idõben és ideig tartó fedélzeti alvással csökkenthetõ. A British Airways volt az elsõ, ahol a tökéletes fedélzeti alvási és pihenési körülmények kialakítása céljából egy hivatalos alvásszakértõt alkalmaztak. Vizsgálatainak eredményeként a légitársaság most a http://www.ba.com/ oldalon, MP3 lejátszóra letölthetõ utazási tanácsokat jelentetett meg, utasai még szélesebb körû tájékoztatása érdekében.

Dr. Chris IdzikowskiDr. Chris Idzikowski – vagy ahogy õt mostanában nevezik: dr. Sleep 6 rövid üzenetben ad tanácsokat az utazóknak. A bármilyen MP3 lejátszóra letölthetõ pod cast-okból, azaz rövid hang állományokból megtudható, hogy hogyan célszerû felkészülni a tengeren túli utazásra, miért és hogyan lesz hatékony a fedélzeti alvás. Az elsõ üzenetébõl kiderül, hogy mi is az alvás lényege, hogyan befolyásolja az utazás belsõ óránkat, és hogy pontosan mi is a jet lag hatás. Az utazók a többi hangüzenetbõl tájékozódhatnak arról, mi a különbség az utazási fáradság és a jet leg között, valamint hogy miként csökkenthetõ az utazási fáradtság hatása. Külön fejezetben mutatják be, hogyan állítható át belsõ óránk az új idõzónákra a leggyorsabban és a leghatékonyabban. Az ?üzleti alvás" c. fejezet az alvásnak az utazási folyamatba való integrációját ismerteti azon üzleti utasoknak, akik a légitársaság tökéletes alvási és pihenési körülményeket nyújtó, vízszintes ággyá alakítható ülésein utaznak. A tanácsadó sorozat két utolsó része a jet lag hatás elkerülésének és kezelésének lehetõségeivel foglalkozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük