Revo címmel új videóval jelentkezik a FLATBAND, akik elektro-rock zenéjükkel hozzák lázba közönségüket. A csapat ősszel jelenteti meg első nagylemezét, mely hangulatilag a most bemutatott Revo-t fogja követni.

 

Revo címmel új videóval jelentkezik a FLATBAND, akik elektro-rock zenéjükkel hozzák lázba közönségüket. A csapat ősszel jelenteti meg első nagylemezét, mely hangulatilag a most bemutatott Revo-t fogja követni.

 

A zenekar legközelebb június 21-én, a Zene Ünnepén játszik a Várkert Bazárban.

(3. Színpad – Várkert Bazár, Kert kapu 16:15) A Carpe Diem (https://youtu.be/bfBsJtIhmHQ) után ismét magyar nyelvű számmal jelentkezik a FLATBAND. A Revo című dalhoz klip is készült, melyet a Nagykovácsi erdőben forgattak. Az énekes videóban való magányos bolyongása az életben való bolyongással hozható párhuzamba, ami a klip végére úgy fordul át, ahogy a zenekar tagjai együtt zenélnek a hegyek között. A klip a Bad Moons Films és a PURE különleges kollaborációjából született, a rendezésért és az utómunkáért Porkoláb Norbert, míg a felvételekért Brautigam Bertold felelt.

 

A dal mondanivalóját a zenekar így fogalmazta meg:

„Az emberek egymás által való elnyomására szerettük volna felhívni a figyelmet és arra, hogy a negatív dolgok után fel kell állni és továbbmenni."

https://youtu.be/qCqRFPnStEo

 

A Flatband tagjai 2009 óta játsszák együtt elektronikával vegyített rock zenéjüket. Eddig egy EP és 3 single jelent meg, de már gőzerővel dolgoznak ősszel megjelenő első nagylemezükön. A most megjelent Revo hangulatában már ennek az előfutára, a dal a MamaZone kiadó szárnyai alatt jelent meg. Bár a zenekar tagjai még mind 20 év alattiak, máris bejárták az összes jelentős budapesti klubot, szerepeltek a Ki Mit Tube és a Balcony TV platformjain, de játszottak már a FISH!, Enter Shikari és a Leander Rising előtt is. A csapat, a zenéjével a környezetvédelem fontosságára és a tudatos életmódra szeretné felhívni a figyelmet – az állatok jogain túl arra is, hogyan bánjunk embertársainkkal és vívjuk meg saját hétköznapi harcainkat, ahogy a most bemutatott Revo és a nem rég megjelent Carpe Diem is mutatja.

 

2016. június 21.

Zene Ünnepe

Várkert Bazár

 

http://www.varkertbazar.hu/hu/programok/a-zene-unnepe-2

https://www.facebook.com/FLATBAND

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük