2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

rEvolution: rekord-eredmények 2006-ban

7 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/3329"><img class="image thumbnail" src="/files/images/revolution.thumbnail.jpg" border="0" alt="rEvolution" title="rEvolution" width="80" height="100" /></a></span>2007. július 5-én tartott tájékoztatóján a vállalat éves eredményeinek ismertetését <em>Bódog Norbert </em>ügyvezetõ igazgatótól és <em>Kustos Ferenc</em> kereskedelmi és marketing igazgatótól hallhatták a szaksajtó képviselõi.  <p>

  revolution2007. július 5-én tartott tájékoztatóján a vállalat éves eredményeinek ismertetését Bódog Norbert ügyvezetõ igazgatótól és Kustos Ferenc kereskedelmi és marketing igazgatótól hallhatták a szaksajtó képviselõi. 

  revolution2007. július 5-én tartott tájékoztatóján a vállalat éves eredményeinek ismertetését Bódog Norbert ügyvezetõ igazgatótól és Kustos Ferenc kereskedelmi és marketing igazgatótól hallhatták a szaksajtó képviselõi. 

Elmondták,  az elsõsorban ügyviteli szoftverek fejlesztésével és értékesítésével foglalkozó rEVOLUTION 2006-ban továbbra is alaptevékenységére összpontosított.  A legnagyobb mértékû, 89%-os növekedést a cég a fõleg középvállalatok körében bevezetett ERP-rendszerek terén érte el, elsõsorban a Microsoft Dynamics NAV (korábbi nevén Navision) vállalatirányítási rendszer kiemelkedõen sikeres értékesítésének köszönhetõen.  A kisvállalati piacon futó  Iroda++  ügyviteli rendszer eladása kismértékben nõtt, míg az egyéni- és kisvállalkozásoknak szánt dobozos termékek (számlázó szoftverek, EVA- és útnyilvántartó programok) értékesítése nem változott.

Összességében,  18%-os növekedés mellett 418 millió forintos kiemelkedõ árbevételt ért el a 2006-os évben a rEVOLUTION Software Kft.  A kedvezõ forgalmi adatok mellett kedvezõen alakult a cég adózás elõtti eredménye is, amely közel négyszeres növekedés mellett, rekordnak számító 58 millió forint lett.  Az eredményes év hátterében a négy évvel ezelõtt elkezdett és mára beérett stratégiaváltás áll, amelynek központjában a cég forgalmának immár közel 50%-át jelentõ kis- és középvállalati ERP rendszerek, elsõsorban a Microsoft Dynamics NAV fejlesztése,  értékesítése és bevezetése áll. 

A következõ évekre intenzív beruházások mellett 60 milliós eredményt kívánnak elérni, ehhez létszámot bõvítenek a kivitelezõ csapatnál és a fejlesztésnél.  A jelenleg átlagosan 42 fõs foglalkoztatási létszám 50 fõre nõ.

A 2007-es célok

2007-ben a rEVOLUTION célja 600 millió Ft-os árbevétel és a beruházások szükségszerû, intenzív növelése mellett mintegy 60 millió Ft-os adózás elõtti eredmény elérése. Ezen belül az ERP és az integrált ügyviteli rendszerek értékesítésébõl befolyó forgalom elérheti a 450 millió forintot, amely önmagában meghaladja az elõzõ évi teljes forgalmat. A jelentõs bõvülés hajtóerejét továbbra is az ERP, azon belül is a Microsoft Dynamics NAV eladások és bevezetések jelentik.  1 millió euró összegû aláírt szerzõdéssel bírnak, amelynek keretében a vállalat egy országos hálózattal rendelkezõ kereskedelmi cégnél vezet be Dynamics NAV rendszert.

A kis- és középvállalati ERP piacot jelenleg a konszolidáció jellemzi, amelynek a rEVOLUTION egyértelmû nyertese. Az elmúlt években a Microsoft és az SAP hazai kkv-piacra történõ belépését követõen egyre több hazai cég ismerte fel, hogy erõforrások tekintetében nem tudja felvenni a versenyt a két multinacionális szereplõvel. Így az elõrelátóbbak csatlakoztak valamelyik nagy forgalmazóhoz és ügyfeleiket a forgalmazott nemzetközi termékre próbálták meg átállítani, a többiek azonban piacuk fokozatos szûkülésével kénytelenek szembenézni.

A piacot jellemzõ másik markáns folyamat, hogy egyre több magyar tulajdonú kis- és középvállalat dönt ERP bevezetés mellett. Számukra is egyre inkább fontos – elsõsorban a hosszú távú tervezés és a külföldi terjeszkedés miatt -, hogy egy nemzetközi gyártó termékét használják, amelyben egyaránt megoldott a nemzetközi támogatás és a különbözõ nyelveken mûködõ változatok összekapcsolása. 

A rEvolution piaci lehetõségei

-Kis- és középvállalati ERP rendszerek

A rEVOLUTION négy éve a Microsoft magyarországi Dynamics NAV partnere, ezalatt több mint 20 projektben, 

mintegy 40 cégnél vezette be a vállalatirányítási rendszert.  A vállalat 2006-ban a Microsoft Dynamics NAV eladások darabszámát tekintve a hazai piacon a 2. helyezést érte el,  a tervek szerint 2007-ben pedig újabb mintegy 15 értékesítésre kerülhet sor.  Az eredményes munkának köszönhetõen a rEVOLUTION 2006 után 2007-ben is elnyerte a Microsoft Magyarország által odaítélt Kiváló Dynamics Partner címet, nemrégiben pedig a Microsoft Gold Certified Partneri minõsítést szerezte meg.   

-Iparági megoldások

A rEVOLUTION Dynamics NAV-val elért sikereit az iparági specializálódás útján éri el, a jövõben is erre kíván építeni. Egy-egy iparágban többet képes nyújtani ezúton versenytársaihoz képest.

A rEVOLUTION a piac több szegmensének felmérését követõen az építõipari beruházó, generálkivitelezõ és a holding formában mûködõ cégek számára fejlesztett ki egyedülálló megoldásokat, amelyek bevezetésérõl eddig már három vállalattal kötött szerzõdést. Emellett több hazai, nagy nemzetközi ruházati márkát forgalmazó cég használja a rEVOLUTION speciális S-XL Ruházati Kis- és Nagykereskedelmi Rendszerét is.

-Pályázatoknál csökken a minimális önrész

Az elmúlt évben a központilag kiírt EU-pályázatok hiánya miatt csökkent az informatikai fejlesztési projektek száma, bár több, korábban kiírt pályázat megvalósítására csak az elmúlt 12 hónapban került sor.  A rEVOLUTION a közeljövõben kiírásra kerülõ új GOP és KMOP pályázatok kapcsán különösnek fontosnak tartja, hogy várhatóan jelentõsen, 15-rõl mintegy 6-9 millió forintra csökken a minimális projektérték,  ennek megfelelõen 3-6 millió forint lesz a szükséges önrész.  Ennek köszönhetõen várhatóan jelentõsen kibõvül a bevezetésre vállalkozó cégek köre, és végre valóban a kisebb cégeket is segítik a pályázati források.  A rEVOLUTION szerint ez a projektérték jelenleg arányban áll a pályázattal járó adminisztrációs ?terhekkel", a minimális projektérték további csökkentésére már csak az adminisztráció jelentõs egyszerûsítésével kerülhetne sor.

Az új pályázatok várhatóan elõnyben részesítik a vidéki (nem budapesti vagy Pest megyei) telephelyû vállalkozásokat, a budapestiek 65%-os önrészével szemben nekik elég saját zsebbõl mindössze 50%-ot hozzátenni a fejlesztéshez. Ennek megfelelõen a rEVOLUTION is komolyabb erõforrásokat összpontosít a Budapesten kívüli marketing és értékesítési tevékenységére.

-Dobozos szoftverek: ügyviteli programok

Egyre több mikro- és kisvállalat igényli a hatékony ügyviteli programokat, de a financiális korlátok miatt csak a legszükségesebb funkciókat nyújtó szoftvert tudják megvásárolni.  Az ügyviteli programok hatékonyságát már ismerõ cégek szoftvereik mûködési körének bõvítésére is súlyt fektetnek. 

Ennek fényében; új funkciókkal és új néven,  rEVOL Express  megnevezéssel jelent meg a korábban Iroda Sorozatként ismert ügyviteli szoftvercsalád.  A rEVOL Express egyedülálló lehetõsége, hogy a kisvállalati felhasználók a számukra hasznos modulokból állíthatják össze a legmegfelelõbb ügyviteli szoftvert. 

A speciális kombinációkat választó cégek így akár 30%-kal alacsonyabb áron juthatnak a szoftverhez. 

A rEVOLUTION az új konstrukciótól 2007-ben mintegy 10%-os forgalom-bõvülést remél.

-Integrált ügyviteli rendszerek:   Iroda++

Az integrált ügyviteli rendszerek piacán megtorpanás érezhetõ, a termékkategória a nagyságrenddel olcsóbb  dobozos szoftverek és az egyre kisebb cégeket megcélzó ERP rendszerek szorításába került.

A projektek jellemzõ értéke  500 000 és 2 millió forint között mozog, így ezek a cégek a csökkentett minimális pályázható projektérték ellenére sem tudnak pályázati forráshoz jutni. 

http://www.revolution.hu/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.