November 26-án, szombaton este Richard Goode zongorajátéka lesz hallható a Zeneakadémia Nagytermében az „MVM Koncertek – A Zongora"-sorozat keretében.

 

November 26-án, szombaton este Richard Goode zongorajátéka lesz hallható a Zeneakadémia Nagytermében az „MVM Koncertek – A Zongora"-sorozat keretében.

 

A New York-i születésű művész kezdetben kamarazenészként vált ismerté majd Leonard Berstein bátorítására lépett a közönség elé szólistaként. Ma már korunk egyik legjelentősebb művészeként tartják számon. Európai koncertkörútját Antwerpenben kezdi majd Budapest után Madridban és Londonban folytatja.

 

Bár későn kezdte szóló és zenekari fellépéseit, Richard Goode-ot korunk egyik legjelentősebb zongoraművészeként tartják számon. Olyan koncerttermek visszatérő vendége, mint a bécsi Konzerthaus, a párizsi Cité de la Musique az amszterdami Concertgebouw, a londoni Barbican Center és Queen Elizabeth Hall, a New York-i Carnegie Hall. Jelentős zenekarokkal koncertezett, többek között a New York-i Filharmonikusok, az Orchestre de Paris, a Zürich Tonhalle Orchester, a Berlini Rádió Szimfonikus Zenekara. Művészeti igazgatója a Marlborói Fesztiválnak az egyesült államokbeli Vermont államban. Előadásai során Goode kifejezőerejével olyan érzéseket, képeket, impressziókat jelenít meg, amelyek hol ellazítanak, néhol elgondolkodtatnak, de mindig sugárzik belőlük a mély életbölcselet „…Egy konzervatív (kissé romantikus) művész mélyen átélt vallomása az életről."

 

A koncert program:

Bach: Olasz koncert, BWV 971, Két prelúdium és fúga a Das Wohltemperierte Klavier II. kötetéből, BWV 880, 885 (F-dúr, g-moll), Tizenöt háromszólamú invenció, BWV 787-801

Chopin: Esz-dúr noktürn, op. 55/2, c-moll noktürn, op. 48/1, Négy mazurka, op. 24, Asz-dúr ballada, op. 47, cisz-moll noktürn, op. 27/1, E-dúr noktürn, op. 62/2, Asz-dúr „Polonéz-fantázia", op. 61

 

Rendező: Jakobi Koncert Kft., Besszer Koncert Kft.

Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, vagy a Jakobi Koncert honlapon.

 

2016. november 26. (szombat), 19.30

Richard Goode zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora"

Zeneakadémia Nagyterem

 

www.jakobikoncert.hu

http://www.richardgoodepiano.com

https://www.youtube.com/watch?v=uWKEsOiF4vc

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük