A nemrégiben az Osztrák Posta tulajdonába került,  a csomaglogisztikai piacon kiemelkedő szerepet játszó Road Parcel Logistics Services Kft. új telephelyre költözött, ahol egy új logisztikai partnerrel működik együtt.

 

A nemrégiben az Osztrák Posta tulajdonába került,  a csomaglogisztikai piacon kiemelkedő szerepet játszó Road Parcel Logistics Services Kft. új telephelyre költözött, ahol egy új logisztikai partnerrel működik együtt.

A nemrégiben az Osztrák Posta tulajdonába került Road Parcel Logistics Services Kft. új  telephelyre költöztette központi operatív tevékenységét.

Az új, Gyálon található telephely kiválasztásánál a jó megközelíthetőség, a központ elhelyezkedése, a jó közlekedés, a jó infrastruktúra és az ésszerű megvalósítási költségek játszották a fő szerepet. A gyáli telephely egy új csomagszortírozó berendezés felállítása mellett a raklapos küldemények kezelésére is lehetőséget nyújt. A csomagszortírozó jelentősen megnövekedett kapacitással, óránként 2500 csomag feldolgozásával támogatja a Road Parcel tevékenységét.

A telephely a központi szortírozó funkció mellett a budapesti és a Budapest környéki depó szerepét is ellátja: innen indulnak a Road Parcel Budapesten és annak környékén kézbesítő járatai, és ide is érkeznek be az adott területről a küldemények. A központi szortírozó funkció miatt természetesen valamennyi, nagy kapacitású gerinchálózati autó is már ide érkezik.

A gyáli telephely egyben az Osztrák Posta által megvásárolt másik vállalat, a Merland Express Logistics Services Kft. logisztikai központja is, hiszen az Osztrák Posta hosszú távú tervei között szerepel a két cég hatékony működtetése és működésének harmonizációja, amelyhez kiváló lehetőséget biztosít az új, minden tervezett funkció kialakítására megfelelő, közös bázis. Mivel a Road Parcel a csomaglogisztikai piacon tevékenykedik, a Merland Express pedig a kombi fuvarozás specialistája – amelynek során csomag- és raklapalapú küldeményeket vegyesen szállítanak -, ezért a telephelynek a két cég különböző jellegű szolgáltatásait is ki kell szolgálnia, s ez nem csak új típusú munkaszervezést, hanem fejlettebb technológiát is igényel.

Az új telephelyen több mint 170 munkatársnak biztosítanak munkalehetőséget, akik az Európai Unió törvényi és piaci követelményeinek megfelelően, kiemelkedő színvonalú körülmények között dolgoznak. Mindez nemcsak a tőkeerős tulajdonos stratégiai fejlesztéseinek köszönhető, hanem a Road Parcel régiós üzleti terveinek is.

A Road Parcel 1997-ben alakult csomaglogisztikai szolgáltatásokra. A társaság 2006-ban 40%-kal növelte ügyfeleinek számát, árbevétele 1 milliárd forint felett volt, ez 32%-kal haladta meg az előző évit. A Road Parcel Logistics Services 1 országos központtal és 10 vidéki depóval rendelkezik, a közel 100 gépjárművel végzett szolgáltatásai az egész országra kiterjednek. 2007-re a piaci részesedés további növekedését várják a tulajdonosok. A Road Parcel Logistics Services Kft. 2007 májusától az Österreichische Post AG 100%-os tulajdonában áll.

Home – Österreichische Post AG

ROAD PARCEL KFT.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük