2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Rosszul felmért informatikai kockázatok….

3 perc olvasás
<p align="left"><font size="2"><span class="inline left"><a href="/node/3158"><img class="image thumbnail" src="/files/images/meneger.thumbnail.jpg" border="0" alt="manager" title="manager" width="100" height="89" /></a></span> A cégvezetõk 87 százaléka rosszul méri fel az IT-kockázatokat, állítja egy Economist Intelligence Unit tanulmány Az SAP által támogatott Economist Intelligence Unit (EIU) jelentése szerint a vállalatok jobban tartanak informatikai rendszereik összeomlásától, mint terrortámadásoktól, természeti katasztrófáktól, pénzügyi, vagy jogi nehézségektõl. Ennek ellenére a többség nem kezeli megfelelõen az IT-infrastruktúrájukat fenyegetõ kockázatokat.</font></p><p align="left"><font size="3">

manager A cégvezetõk 87 százaléka rosszul méri fel az IT-kockázatokat, állítja egy Economist Intelligence Unit tanulmány Az SAP által támogatott Economist Intelligence Unit (EIU) jelentése szerint a vállalatok jobban tartanak informatikai rendszereik összeomlásától, mint terrortámadásoktól, természeti katasztrófáktól, pénzügyi, vagy jogi nehézségektõl. Ennek ellenére a többség nem kezeli megfelelõen az IT-infrastruktúrájukat fenyegetõ kockázatokat.

manager A cégvezetõk 87 százaléka rosszul méri fel az IT-kockázatokat, állítja egy Economist Intelligence Unit tanulmány Az SAP által támogatott Economist Intelligence Unit (EIU) jelentése szerint a vállalatok jobban tartanak informatikai rendszereik összeomlásától, mint terrortámadásoktól, természeti katasztrófáktól, pénzügyi, vagy jogi nehézségektõl. Ennek ellenére a többség nem kezeli megfelelõen az IT-infrastruktúrájukat fenyegetõ kockázatokat.

 

Az EIU 'Coming to grips with IT risk'címû tanulmányához 145 felsõvezetõt kérdezett meg világszerte. A jelentésbõl kiderül, hogy csupán a válaszadók 13 százalékának van átfogó kockázatkezelési terve. Emellett, bár úgy vélik, a cégvezetés tisztában van az informatikai rendszerek leállásából fakadó gazdasági kockázatokkal, csupán 11 százalék vélte úgy, hogy cégük ?kifejezetten hatékonyan" kezeli az IT-kockázatokat. Ennek ellenére a válaszadók 27 százaléka nevezte meg az informatikai problémákat elsõdleges üzleti kockázatként. Ezután valamivel lemaradva – a megkérdezettek 22 százaléka szerint – az információ-biztonsággal kapcsolatos veszélyek jelentik a legjelentõsebb fenyegetést.

A versenyben azok a cégek maradhatnak az élen, akik áldoznak az erõteljes, összetett IT-rendszerek kiépítésére. Ez azonban veszélyeket rejt magában, ugyanis az infrastruktúra komplexitása megnöveli az IT-problémák kialakulásának az esélyét. Az összetettséget jóval többen nevezték meg kockázati tényezõként, mint az adatbiztonságot szabályozó rendszerek, a pénzügyi jelentési rendszer, a külsõ IT-eszközök terjedése és a vezeték nélküli hálózatok egyre széleskörûbb használata. Az összetett IT-rendszerek ugyanis a összekötik a szervezetek, vállalatok különbözõ részeit, s ezáltal jelentõsen megnövekedik azon területek száma, ahol valamilyen probléma merülhet fel.

Ennek ellenére ?a legtöbb felsõvezetõ szinte kizárólag biztonsági szempontnak tekinti az IT-kockázatokat" – mondta Rama Ramaswami az EIU tanulmányának szerkesztõje. ?Ez egy meglehetõsen szûk látókörû hozzáállás. Az IT-kockázatok közé kell sorolni minden IT-vel kapcsolatos tevékenységet, köztük az üzlet folyamatosságára irányuló mûveleteket, a késésben lévõ IT-projektek hatását, illetve, hogy az informatikai rendszerek meghibásodása mennyiben érinti az ügyfélszolgálatokat, a bevételt és a termelékenységet."

Az SAP Az EIU-tanulmány fényében a vállalatok nagy része profitálhat a SAP tanácsadói tevékenységébõl. A SAP már korábban bizonyította, hogy forradalmi újításokkal, átfogó iparági tapasztalatával, s globális szolgáltató-hálózatával képes támogatni és megerõsíteni ügyfeleit projektjeik bármely fázisában, a kezdeti felmérésektõl a tényleges telepítésig, s hozzájárulhat az értékteremtéshez és az innovációhoz a különbözõ termékek teljes életciklusán át. Az ügyfelek a SAP saját tapasztalataival, valamint széleskörû partneri hálózatának segítségével minimalizálhatják az IT-kockázatokat, s legfõbb üzleti igényeikre fókuszálhatnak.

A cég évente több mint egymilliárd dollárt fektet az új generációs újításokba. Emellett pedig a SAP Services biztosítja a legfrissebb tapasztalatokat és képességeket a piaci igények kielégítéséhez, miközben maximalizálja ügyfelei sikereit és minimalizálja az õket érintõ kockázatokat.

www.sap.hu

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük