Ha a könnyed, illatos, friss, szomjoltó borokra és igazi rózsaszín karneváli hangulatra vágyunk, akkor július 15-16-án a villányi Rozé Fesztiválon a helyünk. 22 borászat – a legfrissebb rozé borok – gasztronómiai élmények – karneváli hangulat – gyerekprogramok – vetélkedők – sportprogramok.

 

Ha a könnyed, illatos, friss, szomjoltó borokra és igazi rózsaszín karneváli hangulatra vágyunk, akkor július 15-16-án a villányi Rozé Fesztiválon a helyünk. 22 borászat – a legfrissebb rozé borok – gasztronómiai élmények – karneváli hangulat – gyerekprogramok – vetélkedők – sportprogramok.

 

A 2011. óta a villányi önkormányzat szervezésében és 22 borászat részvételével megrendezésre kerülő ingyenes fesztivál a rozé bor karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes programokat kínál a nyár derekán a bor városába érkezőknek.

A fesztivál helyszínéül a 2012-ben épült, közel 12 ezer főt befogadni tudó Villányi Rendezvénytér és Fogadóépület szolgál, ahol a minőségi koncerteken kívül a látványos RozéMaraton futóverseny is fokozza a karneváli hangulatot. A már jól ismert jelmezes verseny július 16-án, szombaton 16.30 órakor rajtol a megszokott 3 km-es távon, ahol kongás, zenés felvonulás kíséretében mérhetik össze gyorsaságukat az indulók.

 

Itt nemcsak a sportteljesítménnyel lehet nyerni: a rózsaszín jelmezben induló versenyzőkre a futást követően Rozé szépségverseny is vár, ahol a legeredetibb, legrozésabb jelmezeket viselők között értékes nyereményeket és villányi rozéválogatást sorsolnak ki. Az útvonal teljesítése természetesen idén sem elegendő feltétele a díjazásnak, az futóknak 3 kijelölt ponton rozéfröccs vagy (a kisebbeknek) málnaszörp frissítőket is el kell fogyasztaniuk ahhoz, hogy versenyben maradjanak.

 

2016 a „Gasztroélmények Éve" Magyarországon. A név nem csupán szóösszetétel, immár védjegy és minőségi garancia is egyben. A „Gasztroélmények Éve" logó garanciát jelent arra, hogy a logót kiérdemlő események biztosan minőségi ételekkel, programokkal és szolgáltatásokkal várják a közönséget. Idén pedig nem más, mint Villányi Rozé Fesztivál büszkélkedhet ezzel a címmel.

 

A Rozé Fesztivál főbb programjai:

 

Július 15. (péntek)

19.00 Funktomas

21.00 Honeybeast

23.00 Intermezzo Latin Club

 

Július 16. (szombat)

10.00-18.00 Népi játszóház

Vesszőkosaras körhinta, fajátékok, csigafuttatás, lépegetők és gólyalábazás mellett logikai és ügyességi játékok, sőt igazi lovagi torna is várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

16:00 RozéMaraton – Bemelegítés   

A futóverseny előtti közös bemelegítés Csuka-Maul Anikóval, az Xfight Team edzőjével, a hangulatfelelősök pedig SolymiConga és DJ Duly.  

16.30 RozéMaraton – 1000 hosszúlépés Villányban

A rózsaszín futóverseny során a 3 km-es távon fröccs és málnaszörp frissítők várják a résztvevőket, akik zenés, kongás felvezetéssel, igazi karneváli hangulatban futhatják végig a távot.

17.00 Rozé Szépségverseny

A futóversenyen indulók legötletesebb jelmezeinek és kiegészítőinek színpadi zsűrizése.

A nyilvános jelmezmustra 15.30-kor kezdődik.

20.00 ByeAlex és a Slepp

22.00 Intim Torna Illegál

23.30 DJ Creenshaw

 

1000 Hosszúlépés Villányban – jelmezes futóverseny

Július 16-án, a Rozé Fesztivál második napján kerül megrendezésre a Villányi RozéMaraton címet viselő jelmezes futóverseny. A vetélkedőn a résztvevők karneváli hangulatban, rozé fröccs és málnaszörp frissítők kíséretében futhatják végig a távot. A versenyen nem csak a gyorsaságot, hanem a kreativitást is díjazzák a szervezők, ugyanis a legötletesebb jelmezek viselői értékes nyereményekkel és villányi rozéválogatással lehetnek gazdagabbak.

2016. július 16. szombat

Villányi Rendezvénytér

Nevezés:

Online: július 15. 10.00 óráig (http://www.villanyiborfesztival.hu/roze/rozemaraton)

A helyszínen: július 16-án, a Villányi Rendezvénytéren, a RozéMaraton regisztrációs pavilonjában 10.00 – 16.00 óra között

Rajt: 16.30 – Táv: 3 km

A részvétel feltétele: minimum 1db rózsaszín ruhadarab vagy kiegészítő viselése.

 

http://www.villanyiborfesztival.hu/roze

http://www.villany.hu

http://www.villanyirendezvenyter.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük