Az OTP Roadshow keretén belül az OTP Fogászati busz évek óta járja nyaranta az országot. Mint a korábbi években idén is vidéki városokban, a fővárosban és Erdélyben biztosít ingyenes fogászati szaktanácsadást és szűrést gyermekek részére.

Az OTP Roadshow keretén belül az OTP Fogászati busz évek óta járja nyaranta az országot. Mint a korábbi években idén is vidéki városokban, a fővárosban és Erdélyben biztosít ingyenes fogászati szaktanácsadást és szűrést gyermekek részére.

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által működtetett mozgó fogászati rendelő az OTP Bank jóvoltából 1995 óta áll a Szolgálat rendelkezésére. A rendelőben a szervezet önkéntes fogorvosai ingyenes fogászati szűrést, kezelést, szaktanácsadást és oktatást végeznek.

 

Az autóbuszban kialakított mozgó fogászati rendelővel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat célja, hogy olyan gyermekközösségek számára biztosítson komplex fogászati szűrést és/vagy ellátást térítésmentesen, akiknek fogászati kezelése valamely okból nehezen, egyáltalán nem, vagy csak részlegesen megoldott.

 

Az egészségügyi programsorozat további célja a gyerekek fogápolási és szájhigiéniés felvilágosítása, szaktanácsadása, és nem utolsó sorban a gyermekek fogorvostól, fogászati vizsgálattól való félelmének leküzdése, játékos módon.

 

A Roadshow idei első két helyszíne a május 27-i békéscsabai, majd a május 28-29-i, kétnapos ingyenes városligeti gyermeknapi rendezvény voltak, az OTP Kalandpark területén, ahol számtalan érdekes programmal, értékes ajándékokkal, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal, izgalmas játékokkal várták az élményeket kedvelő gyermekeket és szüleiket.

A busz szeptember végéig a következő helyszíneket látogatja meg. Az OTP Roadshow előtt és után a Fogorvosi busz Erdélyben szűri és kezeli a gyerekeket.

 

Az OTP Roadshow időpontjai és helyszínei:

 

Június 4., (szombat)                        Budapest, OTP Családi Nap, Budapest Sportaréna

Június 6., (hétfő)                              Nyírbátor, Fáy András Sportnap

Június 7., (kedd)                              Jászberény, „Bank a Parkban” rendezvény, OTP Bank Fiók előtt, Lehel vezér tér 28., 

Június 9., (csütörtök)                                  Hencidai és Kismarjai Általános Iskola

Szeptember 3., (szombat)                Salgótarján, tanévnyitó szeptember

Szeptember 22., (csütörtök)                        Pécs, Pécs Napok Örökség Fesztivál,

Szeptember 25., (vasárnap)                         Fót: Nemzetközi Díjlovas és Lovasterápiás                          

                                                     Verseny, a Gyermekmentő Szolgálat Fóti   

                                                           Lovasterápiás Központ Vörösmarty tér 1. 

Szeptember – november                              Junior Általános Iskolák közötti verseny győztese

 

A rendezvényekhez kapcsolódó fogorvosi vizsgálaton lehetőség nyílik, hogy fogorvosaink szükség esetén felhívják a szülők figyelmét a további javasolt és szükséges kezelésre, beavatkozásra, ezzel is hozzájárulva a gyermekek egészségének megőrzéséhez.

 

A Roadshow helyszínein arcfestők, kézművesek és animátorok ingyenes szórakozást biztosítanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt

 

2010-ben a Roadshow ideje alatt közel 4100 általános iskolás és óvodás gyermek fogászati szűrése történt meg. A magyarországi és határon túli szűrés eredményei alátámasztották, hogy a felvilágosítás, a megelőzés és a játékos figyelemfelkeltés a fogápolásra, fogmosásra milyen fontos.

 

 

Az OTP Fogászati busz idén részt vett a Gyermekmentő Szolgálat májusi erdélyi gyógyító körútján, – május 7. és 15. között – ahol a busz szűrővizsgálatot és kezelést biztosított Csíkszentdomokoson kizárólag a rászoruló iskolások részére.

A Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai és fogorvosai legközelebb 2011. október 8-án indulnak Erdélybe gyermekeket szűrni és gyógyítani.

 

A szervezők minden évben arra törekednek, hogy minél több gyermek és szülő figyelmét hívják fel a helyes fogápolásra. A Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank azt reméli, hogy 2011-ben is legalább annyi sikeres fogászati szűrést fognak végezni, mint a korábbi években.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük