A sérülések mellett az anyagi kár is jelentős bosszúságot okozhat a téli sportok kedvelőinek, ha valami váratlan dolog történik, ezért mindenképpen érdemes síbiztosítást kötni. A legújabb konstrukciók a külföldi baleseti ellátás vagy kórházi számla tetemes költsége mellett a hazatelefonálás és a fel nem használt síbérletek árát is térítik.

   

 

A sérülések mellett az anyagi kár is jelentős bosszúságot okozhat a téli sportok kedvelőinek, ha valami váratlan dolog történik, ezért mindenképpen érdemes síbiztosítást kötni. A legújabb konstrukciók a külföldi baleseti ellátás vagy kórházi számla tetemes költsége mellett a hazatelefonálás és a fel nem használt síbérletek árát is térítik.

   

A síelés világszerte kedvelt sport, még Magyarországon is, ahol viszonylag kevéssé alkalmasak a körülmények ennek gyakorlására. Azonban éppen emiatt a magyarok többnyire külföldi síparadicsomokat keresnek fel, ha kedvenc téli sportjuknak akarnak hódolni. "A téli sportok veszélyesek lehetnek, hiszen a havas-jeges pályák igen kiszámíthatatlanok, ahol egyetlen másodpercnyi óvatlanság is sporteszközeink, vagy akár testünk épségét veszélyeztetheti. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy egy váratlan esemény bekövetkeztekor hogyan tudjuk a leggyorsabban pótolni a felszerelésünket, rosszabb esetben, hogyan tudjuk megtéríteni kórházi ellátásunkat vagy a hazajuttatásunkat" – mutat rá Kozek András, az Allianz Hungária vezérigazgató-helyettese. Kozek András hozzáteszi: már sokszor az is elegendő, hogy a nap 24 órájában hívhatják a társaság magyar nyelvű telefonos segélyszolgálatát.

Az Allianz adatai szerint téli sportok, ezen belül is leginkább síbalesetek során leggyakrabban lábsérüléseket -főként térdsérüléseket – szenvednek a sportolók, de igen gyakoriak a fejsérülések is. A baleseti helyszínek megoszlása szoros összefüggésben áll a magyarok által leginkább kedvelt célpontok népszerűségi listájával. Az elmúlt évi síszezon adatai alapján a nem várt események 65 százaléka Ausztriában következett be, majd ezután következett 15 százalékkal Franciaország, és 10-10 százalékkal Olaszország és Szlovénia. "A kórházi ellátás költsége igen magas lehet ezekben az országokban, a számla végösszege akár egy éves átlagfizetés nagyságát is meghaladhatja" – figyelmeztet Kozek András. Az átlagos kárösszeg a sérülés súlyosságától függően – az extrém nagy balesetek kivételével – az orvosi ellátást igénylő enyhe és közepesen súlyos sérülések esetében átlag 400 és 12 ezer euró, azaz körülbelül 100.000 és 3 millió forint között mozog.

Ugyanakkor Kozek András felhívja rá a figyelmet, hogy a síbiztosítás többet nyújt egy általános utasbiztosításnál. "Egyértelműen baleseti, betegségi vagy utazási segítségnyújtási elemek miatt nyújtják be a legtöbb kárigényt. Egy baleset miatt viszont gyakran sérül a felszerelés, a ruházat, ami végeredményben poggyászkárt jelent. Egy esetleges síbaleset során azonban mindemellett a síbérlet is kárba veszhet. Ilyen károkra pedig inkább csak a speciális biztosítások jelentenek fedezett" – mutat rá a vezérigazgató-helyettes.

Az Allianz ezen tapasztalatok alapján 2007 decemberében vezette be a Téli Sportok utasbiztosítást, melynek népszerűségét az is mutatja, hogy a bevezetése óta ez idáig több mint 37 ezer szerződést kötöttek ebből a terméktípusból.Az Allianz biztosítása személyre szabható: hiszen a biztosítási csomagok közül választva az Ügyfeleknek még arra is lehetőségük van, hogy igényeiknek megfelelően alakítsák ki a biztosítási védelmet saját maguk és családjuk számára.

A biztosítás speciális szolgáltatásai a téli üdülés során leselkedő valamennyi veszély ellen védelmet nyújtanak. Baleset esetén a biztosítás tartalmazza többek között a hegyi mentés költségeit, a helyi egészségügyi ellátást és hazaszállítást, illetve a hét minden napján 24 órában hívható magyar nyelvű telefonos segélyszolgálatot. A biztosítással Ügyfeleink sportfelszereléseiket, sportruházatukat is biztonságban tudhatják.

Az Allianz a választható biztosítási csomagok közül elsősorban az Arany vagy Platina csomagokat ajánlja a téli sportok kedvelőinek, melyek speciális szolgáltatásként többek között felelősségbiztosítási és akár jogvédelmi elemet is tartalmaznak, továbbá megemelt poggyászbiztosítási limiteket nyújtanak. De a biztosítás magában foglalja a síbérlet-biztosítást is, amely akár 300 euró értékig kártérítést fizet, ha valaki betegség vagy baleset miatt nem tudja igénybe venni megvásárolt síbérletét.

Biztosításaink díjából 25 százalék kedvezményt biztosítunk azoknak a gyerekeknek, akik a biztosítás kezdeti időpontjában még nem töltötték be 14. életévüket.Mindezek alapján az Allianz Téli Sportok utasbiztosítása méltán egyre népszerűbb a téli sportok szerelmesei körében, hiszen széleskörű szolgáltatásainak köszönhetően a síelőknek biztonságos, kényelmes és élményekkel teli kikapcsolódást biztosít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük