Egy baráti beszélgetésen jött az ötlet, hogy a Múzeumok Éjszakája mintájára a magyar hoteleknek is rendezzenek egy saját napot, amikor a szállodák közelebbről, nem a megszokott módon mutatkozhatnak be az utazóknak. Ez a nap lett október 7-e, a Magyar Szállodák Napja, ahol a vendégek a szolgáltatásukért a mosolyukkal fizethettek.

Egy baráti beszélgetésen jött az ötlet, hogy a Múzeumok Éjszakája mintájára a magyar hoteleknek is rendezzenek egy saját napot, amikor a szállodák közelebbről, nem a megszokott módon mutatkozhatnak be az utazóknak. Ez a nap lett október 7-e, a Magyar Szállodák Napja, ahol a vendégek a szolgáltatásukért a mosolyukkal fizethettek.

Csobota-Kis Árpád, a program ötletgazdája elmondta: az idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megszervezett országos rendezvényhez több mint 20 hazai szálloda csatlakozott. Szinte minden megyéből és tájegységről válogathattak az utazók, hol szeretnének csupán egy smiley villantásával izgalmas és színes szolgáltatásokat igénybe venni. A Mindennek az ára csak egy Smiley! – Október 7-e a MAGYAR SZÁLLODÁK NAPJA! akcióról korábbi írásomban olvashatnak: http://euroastra.hu/node/64914

Volt szálloda, ahol varázsvizet kóstolhattak, volt ahol különleges masszázsra vagy éppen közös borkészítésre, szőlőpréselésre invitálták az utazókat. Természetesen a wellness, squash és fitness sem maradhatott ki a kínált programok közül, de a szakma iránt érdeklődő diákok is profitálhattak: részükre a szállodák szakmai idegenvezetést szerveztek, ahol a vendéglátós és szállodaipari szakma részleteit élőben tanulmányozhatták, kapcsolatokat építhettek, akár gyakorlati helyet választhattak. A Nyugat-Magyarországi Egyetem diákjai például az Eto Park Hotelben tettek látogatást, amiről vezető tanárjuk Csobayné Pintér Éva így számolt be:

"Gratulálok a Magyar Szállodák Napja program szervezéséhez. Nagyszerű kedvezményezés! Egyúttal köszönöm a közreműködést a szállodalátogatás megszervezésében. Rendkívül színvonalas szállodabemutatáson vehetett részt közel 60 hallgató, egyúttal tájékozódhattak a gyakornoki lehetőségekről is. Az Igazgatónő, Gyökeres Krisztina és két munkatársa másfél órán keresztül rendelkezésünkre állt és bemutatták a házat. Óriási élmény volt a hallgatóknak, akik többségében ősszel kezdték meg tanulmányaikat. Szívesen veszem a jövőben is tájékoztatásod a szakmai programlehetőségekről."

A csatlakozott hotelek a vendégektől "fizetségként" kapott smileykat is hasznosították: dekorációt, látványelemeket készítettek belőlük. A képeket itt nézhetik meg:
https://www.facebook.com/notes/magyar-sz%C3%A1llod%C3%A1k-napja/magyar-sz%C3%A1llod%C3%A1k-napja-fot%C3%B3i/386696804733907

http://kics.it/e3njWg/DwU/0nQQ

A programban résztvevő utazóktól folyamatosan érkeznek a pozitív visszajelzések:
"Zsámbékon az Espa Hotelben voltunk és nagyon jól éreztük magunkat! Isteni volt a libamáj és jólesett a lubickolás is! Nem mellékesen megnéztük a templomromot és még egy fagyi is járt a belépőhöz. Csillagos ötös volt a mai nap, köszi a lehetőséget. Remélem, lesz még ilyen!:). Hajrá, hajrá: Ildikó"

"Mi tegnap a Laroba Hotelt kerestük fel. A Hotel egyik munkatársa körbevezetett minket a szállodában, több szobába is bementünk, megnéztük az éttermet is. A Szálloda ezután 2 órás ingyenes wellness használatot biztosított nekünk, amit nagyon élveztünk. Remélem, hogy lesz még a jövőben ilyen lehetőség. A Szállodának már megköszöntem egy másik levélben a tegnapi délutánt. Szép napot: Hedvig"

"Mi a zsámbéki Espa Bio & Art Hotelben voltunk. Nagyon jól éreztük magunkat, amihez a személyzet kedvessége is nagyban hozzájárult! Zsuzsa"

Az ötletgazda elmondta, a folytatásban is a magyar szállodák barátságosságáért fog dolgozni csapatával. A következő "nagy dobás" Az Év Legbarátságosabb Szállodája Verseny, amit idén már 3. alkalommal rendeznek meg.
A tavalyi versenyben közel 100.000 szavazat érkezett a megmérettetésen elinduló több mint 30 szállodára, idén pedig – az előzetes piackutatás alapján – még több barátságos hotelt ismerhetnek meg az utazók.

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük