2022.december.01. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sikert sikerre halmoz az Iveco a kínai piacon

5 perc olvasás
<p><em><span class="inline inline-left"><a href="/node/35734"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/ivecoGenlyon.thumbnail.jpg" border="0" alt="Iveco Genlyon" title="Iveco Genlyon" width="100" height="72" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Iveco Genlyon</strong></span></span>Globális piaci szereplőként az Iveco kulcsfontosságúnak tartja, hogy a világ jelentős ipari és kereskedelmi piacain, többek között Kínában is képviselje magát. Az elmúlt hónapokban több megtisztelő díjjal is honorálták a hosszú évek munkáját és befektetését.</em><br />

iveco genlyonIveco GenlyonGlobális piaci szereplőként az Iveco kulcsfontosságúnak tartja, hogy a világ jelentős ipari és kereskedelmi piacain, többek között Kínában is képviselje magát. Az elmúlt hónapokban több megtisztelő díjjal is honorálták a hosszú évek munkáját és befektetését.

iveco genlyonIveco GenlyonGlobális piaci szereplőként az Iveco kulcsfontosságúnak tartja, hogy a világ jelentős ipari és kereskedelmi piacain, többek között Kínában is képviselje magát. Az elmúlt hónapokban több megtisztelő díjjal is honorálták a hosszú évek munkáját és befektetését.

 

   Az Iveco kiérdemelte a „Top Investor in China", azaz „Kína legjobb befektetője" díjat, melyet az Olaszország-Kína Alapítvány és a Milano Finanza napilap ítélt oda a vállalatnak. Emellett a kínai SAIC és az Iveco vállalatok által közösen gyártott nehézkategóriás Genlyon modell is elismerésben részesült. Elnyerte ugyanis Kínában a „2010-es év haszongépjárműve" díjat flotta kategóriában, továbbá győzelmet aratott az ugyancsak Kínában megrendezett nemzetközi üzemanyag-takarékossági versenyen.

Kína legjobb befektetői között az Iveco
Az Italy-China Foundation (Olaszország-Kína Alapítvány) és a Milano Finanza olasz napilap többek között az Iveco-nak ítélte oda „Kína legjobb befektetője" díját. A megtiszteltetésben olyan vállalatok részesültek, amelyek az olasz-kínai kapcsolatok nyújtotta lehetőségekkel legtalpraesettebben tudtak élni.

Az Iveco egyike volt azon nyugati vállalatoknak, akik elsőként nyitottak a kínai piac felé. 1985-ben licencmegállapodást kötött a NAC (Nanjing Automotive Corporation) és az Iveco, melynek keretében megkezdődött Kínában az Iveco Daily könnyűkategóriás haszongépjármű gyártása.

1996-ban a Naveco cég megalapításával, a megállapodás 50-50%-os partnerkapcsolattá alakult. 2006-ban az Iveco a NAC együttműködés keretein belül középkategóriás haszongépjárművek gyártását is elindította. Emellett partnerkapcsolatot alakított ki a SAIC vállalattal, a kínai autóipar egyik vezető szereplőjével, nehézkategóriás haszongépjárművek és motorok gyártása céljából. 2007 végén a SAIC felvásárolta a NAC vállalatot, így az Iveco egyedüli partnerévé vált.

Kína napjainkra a világ legnagyobb haszongépjármű piacává nőtte ki magát, becslések szerint 2009-ben mintegy 3,2 millió haszonjárművet értékesítettek az országban. Ezt felismerve, az Iveco régóta stratégiai piacként tekint a távol-keleti országra.

A vállalat kínai stratégiájának célja, hogy további növekedést érjen el az olasz piacon, és növelje az exportra szállított járművek mennyiségét, valamint, hogy kialakítson egy minőségi és megbízható kínai beszállítói bázist. Mindez létfontosságú ahhoz, hogy folyamatosan működhessen, és vezető szerepet tölthessen be Kínában.

Genlyon: a „2010-es év haszongépjárműve" és a nemzetközi üzemanyag-takarékossági verseny győztese
A SAIC-Iveco Hongyan közös vállalkozásában gyártott nehézkategóriás haszongépjármű, a Genlyon érdemelte ki a „2010-es év haszongépjárműve" díjat flotta kategóriában, Kína egyik vezető autós magazinja, a China Auto News által szervezett megmérettetésen.

A Genlyon emellett győzelmet aratott a Kínai Közlekedési Minisztérium által szervezett nemzetközi üzemanyag-takarékossági versenyen is. A modell a 380 lóerős, 6×4-es nyergesvontatók kategóriájában előzte meg a legnagyobb kínai gyártók termékeit.

A nehézkategóriás Genlyon modell a SAIC-Iveco közös vállalkozás első terméke, amely az Iveco európai technológiáját és kifinomultságát a kínai terméktervezéssel ötvözi. A jármű sikeréhez nagymértékben hozzájárul a fejlett, modern Cursor 9 motor, a jármű alacsony légellenállása, önsúlya, valamint alacsony üzemanyag-fogyasztása.

A Genlyon felső kategóriás mivoltát egyértelműen bizonyítja a Stralis Active Space fülke, amelynek belső és külső jellemzőit a kínai piachoz igazították. A fülke aerodinamikus kialakításának és a modern erőátvitelnek köszönhető alacsony üzemanyag-fogyasztást és kiemelkedő eleganciát biztosít.

Az alapfelszereltség része a légkondicionáló berendezés, valamint a légrugós felfüggesztéssel ellátott vezetőülés. A jármű biztonságáról a CAN-BUS elektronikus rendszerek gondoskodnak, a fejlett menetstabilizátorok pedig nagyban megkönnyítik a sofőr munkáját.

A Genlyon szíve a Cursor motor. A 12 sebességes szinkronizált sebességváltóhoz egy 430 mm átmérőjű egytárcsás száraz tengelykapcsoló viszi át a nyomatékot. Az új 9 literes motort, amely az FPT Cursor család tagja, a legújabb generációs közös nyomócsöves üzemanyag-befecskendező rendszerrel szerelték fel. A 270 és 400 lóerős változatban kapható motor teljesíti az Euro III károsanyag-kibocsátási előírásokat, és a kínai közlekedési irányelveknek megfelelően, továbbfejleszthető az Euro IV és Euro V előírások teljesítéséhez.

A Genlyon termékcsalád több mint 800 különböző kombinációt kínál, a választék hamarosan tovább bővül, így az ügyfelek minden feladatra a megfelelő felszereltséget választhatják. A nyergesvontató megengedett össztömege 49 tonna, az első tengely terhelhetősége 7 tonna, a hátsó tengelypáré pedig 26 tonna. A tengelyek műszaki felépítésének köszönhetően megfelelő körülmények között tovább növelhető a terhelhetőség.

http://www.iveco.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.