Corvin Sör és XV. Bluespatika Fesztivál 2012. szeptember 27-28-29-30-án. A XV. jubileumi Bluespatika Fesztivál 2012-ben új helyszínen, a Budapest VIII., CORVIN Sétányon kerül megrendezésre ezúttal két elszakíthatatlan partnere: a sör és a film kíséretében.

 

Corvin Sör és XV. Bluespatika Fesztivál 2012. szeptember 27-28-29-30-án. A XV. jubileumi Bluespatika Fesztivál 2012-ben új helyszínen, a Budapest VIII., CORVIN Sétányon kerül megrendezésre ezúttal két elszakíthatatlan partnere: a sör és a film kíséretében.

 

A Corvin Sétány a legendás Corvin mozi mögött, az egykori grund szomszédságában található lakó és bevásárló negyedben kialakított fiatal közösségi térként 2010 óta játszik szerepet Budapest kulturális életében. Nagyszabású tervek alapján a 22 hektárnyi területre kiterjedő városrész nem csupán megszépült, de teljesen át is alakult. A megújítási program átfogó fejlesztésének eredményeként önálló és magas presztízs értékű, új negyed jött létre, mely önálló, vegyes funkciójú ( lakások, üzletek, szórakoztató központok, irodák) városrészként, ám Józsefváros integráns részeként működik.

 

A megújuló belváros – Európa egyik legszebb és legjobban működő épített környezetével Budapest szívében új életminőséget teremt az itt élőknek és dolgozóknak – az elmúlt években számos sikeres rendezvény helyszínéül szolgált.

 

A négy napos sörsétány és örömzene minden nap kora délutántól késő estig – számos hazai és külföldi fellépővel és vendégzenésszel, mint pl. Ripoff Raskolnikov, Ferenczi György és a RACKAJAM, Karen Carroll, Mystery Gang, Török Ádám Trió az ősz egyik legizgalmasabb gasztro – zenei rendezvényének ígérkezik. A zenei élet kiválóságainak bemutatkozása mellett a fesztivál remek alkalmat teremt a hazai és nemzetközi sörfőzdék termékeinek megismerésére, de megvásárolhatók lesznek a sörhöz kapcsolódó üveg, fa és kerámia kézműves termékek, lemezek, hangszerek is.

 

A XV. jubileumi Blues patika Jamboree igazi Street blues hangulatot varázsol a nyolcadik kerület egykor romos, de mára barátságosan modern épületei közé remek lehetőséget teremtve a művészek számára, hogy zenével fejezzék ki azt a szavakkal elmondhatatlan életérzést, ami felgyorsult világunkat jellemzi.

Nem csak a nemzetek, hanem a nemzedékek tehetségei- sztárelőadók és fiatal titánok lépnek színpadra, így lehetőségünk lesz betekinteni a hős korszak sokat megélt mohikánjai és az új ösvényeket kitaposó fiatal előadók valamint új stílusok világába is.

 

A sör és a blues kultúra a kezdetektől összefonódott. Sörözni olyan, mint bluest hallgatni: le kell ülni, nem lehet egy hajtásra meginni, hűsít, de mégis mámort ad. Sörözni- csakúgy, mint blues hallgatni lehet egyedül, de társaságban még jobb. Az egyre szaporodó hazai és külföldi sörfőzdék pedig szinte kimeríthetetlen kínálatot nyújtanak a nedű szerelmeseinek.

A sör maga a tradíció. Több ezer év tapasztalata, tudása van ebben az aranylóan gyöngyöző, hófehér habbal koronázott italban. A sörhöz- sörözéshez kapcsolódik még számos szokás, gasztronómia fenoména, mint például a sörkorcsolya. A fesztiválon ezekből sem lesz hiány.

 

A sör-, a blues- és a film kultúrköreinek találkozásból jó néhány neves alkotás született. A legismertebb Jirzi Menzel utolérhetetlen Sörgyári Capricciója, mely egyszerre állít emléket egy letűnt világnak, és egy új születésének. Ez a film is látható lesz a Mozi Korzó programján több más kultikus filmmel együtt.

 

A koncertek és a filmvetítések mellett CORVIN Kupa (söröshordó gurítás, korsólökés, kártyavárépítés, stb.), Társas – Játék – Tér valamint a Snapszer bajnokság országos döntője várja a közönséget.

 

Egésznapos programok 12.00 – 23.00-ig!

A rendezvény díjmentesen látogatható!

Szervezők: Corvin Zrt., Festum Rendezvényszalon Kft., Guru Jamboree produkciós Iroda.

 

A Blues színpad programja:

2012. szeptember 27. csütörtök

13.00 Egri Péter Laptop 
Rockabilly party
15.00 Blues spot
16.30 RIPOFF RASKOLNIKOV& 
Nagy Szabi A/HUN
18.00 Szabó Tamás & Mojo
20.00 Karen Carroll & Mbb USA/Hun/Szlo
22.00 Egri Péter Laptop 
Rockabilly party
  
2012. szeptember 28. péntek

13.00 Blues beat party
15.00 Blues revorver
16.30 Török Ádám trió
18.00 TOM WHITE zenekar
20.00 Mystery Gang
22.00 Blues beat party

2012. szeptember 29. szombat

13.00 Blues beat party
15.00 Vadvirágok
16.30 Sonia and the Soulbrakers

18.00 Mississippi Big beat
20.00 Gyo Kretz/NL
22.00 Blues beat party
 

2012. szeptember 30. vasárnap

13.00 Blues beat party
15.00 Fekete Jenő és barátai
16.30 Jambalaya
18.00 Jimmy Hendrix Memorial

20.00 Ferenczi György és a RACKAJAM
22.00 Blues beat party

 

www.corvinsetany.hu

http://www.facebook.com/Corvin.Setany.Official

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük