A budapesti VAM Design Centerbe (VI. Király u. 26.) költözik Prága esszenciája a 2013. április 11-én, csütörtökön 17 órától kezdődő, ingyenes programra. Prága söre, hangjai, ízei és képei Budapesten. Staropramen országkirándulás – Kultlevél Prágába Jiri Menzel vezetésével.

 

A budapesti VAM Design Centerbe (VI. Király u. 26.) költözik Prága esszenciája a 2013. április 11-én, csütörtökön 17 órától kezdődő, ingyenes programra. Prága söre, hangjai, ízei és képei Budapesten. Staropramen országkirándulás – Kultlevél Prágába Jiri Menzel vezetésével.

 

Utazzunk Prágába a művészet szárnyain. Nem kell messzire menni, mert Prága beköltözik a VAM Design Centerbe. A cseh gasztronómia és a Staropramen műhelytitkai mellett a rendezvény ideje alatt a látogatók egy kortárs építészeti kiállítás keretében megismerkedhetnek Prága modern arcaival. Az esemény csúcspontja a Titanic filmfesztivál zsűrielnökeként hazánkban tartózkodó Jiři Menzel exkluzív előadása, melyben bemutatja új filmjének részleteit is.

 

A Staropramen cseh sörkorcsolyák szekcióban a kortárs cseh filmek legjava pereg most április 13-ig a Titanic Filmfesztiválon. (lásd: http://euroastra.hu/node/69738)

 

A Staropramen Országkirándulás a cseh sörhagyomány és kultúra fővárosába invitál bennünket. A különleges előadások mellett Staropramen kóstolóval várnak mindenkit, ráadásul Staropramen Passportot is adnak nekünk, mellyel indulhatunk a nagy nyereményjátékon.

Részletes program:
– 16.30 Kapunyitás
– 17:00 Cseh gasztro és sör műhelytitkok – Katona Csaba történész előadása
Megismerhetjük a cseh gasztronómia különlegességeit, valamint beavatnak a Staropramen műhelytitkaiba is. A cseh ízekről a tradicionális Ferenc Ferdinánd étterem gondoskodik.

Ha nem tudjuk, hogy az olmützi kvarglit eszik vagy isszák, Katona Csaba MTA tag a cseh gasztronómia kulisszáiról szóló előadásából ezt is megtudhatjuk. 
– 17:30 Prága modern arcai – New Faces of Prague kortárs építészeti fotókiállítás
Prága gyönyörű, klasszikus látványát mindenki ismeri – a Károly hidat például egészen pontosan 611 éve építették – úgyhogy itt az idő Prága legújabb, modern arcát is megismerni. A Jaroslav Fragner Galéria New Face of Prague projektje előadásban és fotókiállításban mutatja be a cseh főváros legizgalmasabb újdonságait április 11-én.
– 18:00 A Titanic Filmfesztivál bemutatja: Jiri Menzel előadása legújabb filmjének részleteivel.

A legendás cseh filmtörténelmet senkinek sem kell bemutatni, ráadásul a Staropramen Országkirándulás exkluzív vendéggel is készült. A Titanic Filmfesztivál szervezésében a leghíresebb cseh rendező, az Oscar-díjas Jiri Menzel mutatja be legújabb filmjének részleteit. A Sörgyári capriccio és a Szigorúan ellenőrzött vonatok rendezőjétől még kérdezhetsünk is, ha szerencsések vagyunk.

A Staropramen Országkirándulás afterbulija este 23 órától lesz a Toldiban, a hivatalos Titanic-partyn.

 

www.facebook.com/StaropramenMagyarorszag

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük