Gellért FürdőGellért FürdőSzámos kedvezménnyel és akcióval várják május elejétől a fürdőzőket a budapesti strandok. Lesznek félárú napok, olcsó úszóbérlet, gyerek-, nyugdíjas és délutáni jegy, valamint több strandon is meghosszabbodik a nyitva tartás.

Gellért FürdőGellért FürdőSzámos kedvezménnyel és akcióval várják május elejétől a fürdőzőket a budapesti strandok. Lesznek félárú napok, olcsó úszóbérlet, gyerek-, nyugdíjas és délutáni jegy, valamint több strandon is meghosszabbodik a nyitva tartás.

A strandszezon az idény első 3 napos ünnepével nyílik: május 1-től fogadják a fürdőzőket a Gellért és a Dagály nyári medencéi, valamint a Palatinus. A többiek a hónap folyamán lépcsőzetesen május közepén/végén nyitnak. Legkésőbb a tavaly nagy sikerrel újraindított Pünkösdfürdő kezdi fogadni a vendégeket: a tervek szerint a tanév végétől, június 13-tól látogatható. A szezon zárás szokás szerint augusztus végén lesz. Ezen a nyáron a strandok este 8 óráig tartanak nyitva, hétvégén pedig hosszabbított nyitva tartással várják a vendégeket.

A m,egynitó satótájékoztatót a Szechenyi fürdő dísztermében tarztották igen nagy érdeklődés mellett. Több újságírói kérdésre is válaszoltak. Az egyik az irán érdeklődött, hogy mikor lesz chipes szekrény-beléptető rendszer. A vállalat vezetői szerint ez folyamatosan kerül bevezetésre. A közbeszerzési eljárások elhúzódása miatt azonban a az idény jellegű strandoknál ez legközelebb csak a következő szezonben lehetséges, addig a karszalag rendszert tökéletesitik. Most már egyedi vonalkódot kap mindegyik.

Újságírói kérdés vonatkozott a kiszervezésekre, illetve a gyógyfürdők veszteségeire. Itt azt a választ kaptuk, hogy amit drágábban csinálnának a külsős cégek – most a mosoda ilyen – azt egyelőre nem szervezik ki, de remélik a válság észhez tériti a vállalkozásokat, és a következő tendereztetésen lesz megfelelő árajánlat. Ami meg olcsóbb, mint saját maguk által megcsinálni, azt kiszervezik. Az ésszel végzett intézkedések hatására az idei évre múl évi veszteségük a felére csökkent. Idén a válságg miatt nem képesek többre vállakozni, mint ezt tovább felezik. Ugyanakkor egyéb források miatt pl az amortizáció könyveléstechnikai megjelenése miatt már cash flow szinten nyereségesek lesznek.

Szerkesztőségünk kérdésére, hogy me lesz a fürdők elérhetelenül hosszú nevű honlapjával, illetve azzal, hogy az internetes megjelenést is "idegenforgalom konformmá kell tenni" a marketing igazgató azt jelezte, lesznek itt is előrelépések. Éppúgy mint egyes úszómesterek " tánc és illemtan" végzettségét illetően. magyarul hogy néha előfordul, hogy udvariatlanok. Saját érdekükben ezen változtatni kell, el kell fogadno lyan szokásokat és standardokat, ami szinte minden europai strandon szokásosak: Ha a vendég nem zavar másokat, és nem veszélyes saját magára akkor békén kell hagyni. (Az inzultusok legtöbbször úszósapka vagy úszássegítő sporteszközök használata  – karöv, úszómellény, ószóöv, gumiuszony – használata miatt szoktak kirobbanni.)

Az árak alig változnak: az emelés mindössze néhány száz forintos lesz. Ennek oka részben az infláció, részben pedig a várható ÁFA emelés. Megmarad azonban a sávos árrendszer, így mindenki megtalálhatja az igényeinek és a pénztárcájának legmegfelelőbb strandot: a Palatinus hagyományosan a legdrágább, Pünkösdfürdő pedig továbbra is a legolcsóbb budapesti fürdő marad.

A kedvezmények köre idén is bővül: a tavalyi tapasztalatok alapján ismét a szezon slágerének ígérkezik a Strandváró program, melynek keretében hétfőtől péntekig minden nap más-más strand látogatható 50 % kedvezménnyel: hétfőn a Dagályban, kedden a Paskál fürdőben, szerdán a csepeli strandon fürdőzhetnek majd féláron a vendégek, és így tovább. A Dagályban marad a sportkedvelők kedvezménye: jelentős árengedménnyel úszóbérletet vehetnek igénybe reggel 6.00 – 8.00 óra között. A délutáni kedvezményes jegy idén – a megnyúló nyitva tartási idő miatt – 17 órától váltható, ára megegyezik a strandváró program kedvezményes jegyével. (árak és strandváró napok a csatolt táblázatban).

Megszűnik a négyszemélyes családi jegy, egy rugalmasabb konstrukció váltja fel: a felnőtt jeggyel együtt megvásárolt gyermekjegyek összességükben olcsóbbá teszik a családi strandolást. A gyerek és nyugdíjas belépők ugyanis átlagosan egyharmadával olcsóbbak a felnőtt jegyeknél. Gyerekjegyek idén 2-18 korig válthatók, a nyugdíjas jegyeket igazolvánnyal lehet igénybe venni. Marad a tavaly bevezetett karszalagos azonosítók rendszere, a módszer bevált a visszaélések megakadályozására.

Idén bővül a szórakoztató és sport programok palettája is. 90 éves lesz a Pala, látogatói tehát egy sor sportversenyre és meglepetés szülinapi bulira számíthatnak a közeli hónapokban. A Palatinus mellett a Dagály is részt vesz majd a Strandok éjszakája programsorozatban: június 19-én hajnali kettőig „áll majd a bál" a két strandon, fürdéssel, filmvetítéssel, zenével és látványos bemutatókkal. Bemutatkozik a strandrádió: több strandon is szól majd mintegy 200 órányi programmal, a Cinetrip pedig a tervek szerint a Széchenyiben vendégeskedik a nyári hónapokban.

Árváltozások:

Strandváró programmal: 50 %-os belépődíj kedvezmény:

Dagály strandfürdő   Hétfő

Paskál strand   Kedd

Csepeli strand Szerda

Római strand   Csütörtök

Csillaghegyi strand Péntek

Alapárak:

STRAND, IDÉNYFÜRDŐ

2009-es árak

Felnőtt, szekr.

Gyermek, nyugdíjas szekr.

Strandváró

Délutáni féláras belépő

Hétköznap

Hétvége

Hétköznap

Hétvége

Felnőtt

Gyermek

Hétköznap, zárás előtt 3 órával

Palatínus

2100

2400

1600

1800

X

1200

Dagály

2000

2200

1400

1600

1100

800

1100

Csepel

1700

1900

1200

1400

950

700

950

Római

1700

1900

1200

1400

950

700

950

Paskál

1400

1600

900

1100

800

550

800

Csillaghegy

1400

1600

900

1100

800

550

800

Pünkösdfürdő

1200

1400

800

900

X

600

Dagály fürdő úszóbérlet árai (6.00 – 8.00 óra között)

  • o 15 alkalmas, 23.500.-Ft (1.567.-Ft/alkalom)
  • o 30 alkalmas 45.000.-Ft (1.500.-Ft/alkalom)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük