2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Swingalong az Akvárium Klubban

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65183"><img class="image image-preview" src="/files/images/Ak%20(1).preview.jpg" border="0" width="219" height="184" /></a></span>2012. október 11-én, este 9 órakor Kottarashky & the Rain Dogs (BG) az Akvárium Klubban. Ha valaki arra kíváncsi, hogy milyen is az, amikor kelet és nyugat, múlt és jelen, tradíció és trendiség, balkáni folk és triphop, soul, rock, funk, beat találkozik, akkor annak egyértelműen az Akvárium Klubban a helye október 11-én. </p> <p> 

ak%20(1).preview2012. október 11-én, este 9 órakor Kottarashky & the Rain Dogs (BG) az Akvárium Klubban. Ha valaki arra kíváncsi, hogy milyen is az, amikor kelet és nyugat, múlt és jelen, tradíció és trendiség, balkáni folk és triphop, soul, rock, funk, beat találkozik, akkor annak egyértelműen az Akvárium Klubban a helye október 11-én.

 

ak%20(1).preview2012. október 11-én, este 9 órakor Kottarashky & the Rain Dogs (BG) az Akvárium Klubban. Ha valaki arra kíváncsi, hogy milyen is az, amikor kelet és nyugat, múlt és jelen, tradíció és trendiség, balkáni folk és triphop, soul, rock, funk, beat találkozik, akkor annak egyértelműen az Akvárium Klubban a helye október 11-én.

 

Az Akvárium színpadán ezen az estén a legjobb, és ennek eredményeként a legfoglalkoztatottabb bolgár dj és zenekara, vagyis a Kottarashky & the Rain Dogs mutatja meg nekünk, milyen is a világ a folyamatosan fejlődő, globalizálódó Szófiában. Merőben eklektikus, az biztos. Az üvegpalota és a szamár mögé kötött szekér egy időben, egy helyen, ez a minimum. Ezt a képi hasonlatot pedig azért pakoltuk most ide, mert ezen az estén pontosan ilyen képek, hangulatok fognak felvillanni a tudatunkban, csak éppen zenébe ágyazva.

 

A korábban már a nálunk is járt – igaz akkor még egyedül, mindössze a laptopja társaságában – dj/producer Kottarashky (Nikola Gruev) amolyan műgyűjtőként kezdte munkáját és elképesztő mennyiségű hangmintát szedett össze Bulgária minden pontjáról. Kis bolgár Bartókként járta az országot és vette fel a népszerű és a kevésbé ismert balkáni népdalokat vadidegen és jól ismert népdalénekesektől, népzenészektől. Az így felhalmozott felvételeket elkezdte szétszabdalni, majd az apró részletekben mindegyikében talált valami izgalmasnak tűnő loopot, ezek után pedig már nem is volt más dolga, mint jó építészként megszerkeszteni egyedi hangulatú zenéit, a modern ritmusokat és a hangzásokat jól összekeverni a népi motívumokkal.

 

Kottarashky már 2009-ben, a német Asphalt Tango Recordsnál megjelent első lemezével, az Opa Hey!-jel levette a lábáról a tisztelt nagyérdeműt és a szakmát egyaránt, és bár bizonyára nem sokan vannak közöttünk, akik azonnali üdvrivalgásban törnének ki a neve hallatán, azt azonban jobb tudnunk, hogy lesznek ismerős dallamok ezen az estén is, aminél csak úgy csapkodjuk majd a homlokunkat, hogy: „Ezt ő játsza? Ez az ő száma?" Igen, több dalát ismerjük, mint gondolnánk. Az imént említett lemez sikerét követő turnén hamar egyértelművé vált, hogy a bulik hangulatát még meg lehetne emelni egy kis élőzenével, profi zenészekkel, így aztán 2010-re már össze is állt a Kottarashky & the Rain Dogs. A laptop és vezérlője mellé felsorakozott a dj barátjával, Hristo Hadzhiganchevvel közösen életre hívott zenekar, ahol a különös hangulatú zenét végre már élőben megszólaló gitár, basszusgitár, dob, szinti és klarinét tette igazán teljessé és még egyedibbé.

 

Az idei évben aztán meg is jelent a zenekar első közös lemeze Demoni címmel (szintén az Asphalt Tangónál), melynek turnéján – a mi legnagyobb szerencsénkre – a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretein belül hozzánk is ellátogatnak.

A megfelelő körítéséről a Savages y Suefo által hosztolt Swingalong est gondoskodik.

A duó a nemzetközi electro-swing mozgalom elismert tagja. Számaik olyan válogatáslemezeken jelentek meg, mint az Electro Swing Fever, a Spritit Of Electro Swing, az Electro Swing Revolution, a Sun Dub, vagy a Global Bass. A német Agogo kiadónál szeptemberben jött ki új kislemezük Judie Jay és MC Guacho vokáljaival, valamint Rube és a Renegades Of Jazz remixeivel.

Swingalong sorozatukkal az electro-swing, swing-hop, balkan, latin keverékre kíváncsi közönséget szeretnék táncba vinni.

 

Akvárium Klub

Budapest, Erzsébet tér

Swingalong: Kottarashky & the Rain Dogs

2012. október 11., 21.00 óra

jegyár:700 Ft

jegyvásárlás: http://www.jegy.hu/auditwiev.php?eid=203763&aid=3774&vid=371

A koncert utáni party ingyenes!

 

http://www.facebook.com/akvariumklub

http://www.cafebudapestfest.hu

http://www.myspace.com/kottarashky

http://www.savagesysuefo.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.