Az EURO esetében Görögország mellett most már Ukrajna is fontos tényező lett az euró kockázata szempontjából. A kockázat legfőbb fokmérője az EURCHF, amely számára az 1,0650-es szint jelenthet fontos választóvonalat.

 

Az EURO esetében Görögország mellett most már Ukrajna is fontos tényező lett az euró kockázata szempontjából. A kockázat legfőbb fokmérője az EURCHF, amely számára az 1,0650-es szint jelenthet fontos választóvonalat.

 

Ugyanakkor a piacnak még ki kellene alakítani valami vélekedést a svájci frankról, miután a részvények új csúcsokat döntögetnek, a rubelre nehezedő nyomás csökken az ukrán tűzszünet és a magasabb olajárak nyomán, a görög tárgyalások pedig a jelek szerint megrekedhetnek.

 

USD

 

A február 6-i kedvező foglalkoztatási adatok utáni dollárerősödés a múlt csütörtökön (február 12.) megtört, ugyanakkor – különösen az elmúlt héten a kamatemelésről szóló hírek tükrében – jelenleg nehéz elképzelni egy hosszabb távon gyengülő dollárt.

 

A február 12-i eladási hullám valószínűleg csak kiengedte a felesleges gőzt a trend lendületéből, miután a reálisnál jóval nagyobb méretű pozíciókat nyitottak a piacon.

 

Az előttünk álló héten jelentősebb adat nem várható a dollár piacán. A hét elejei kereskedelem fogja meghatározni, hogy a dollár konszolidációja hosszú távú folyamat lesz, vagy újból jelentkeznek az erősödés jelei.

 

Az EURUSD esetében az 1,1500 szint a kulcsfontosságú ellenállási szint.

 

GBP

 

Az elmúlt héten megjelent Bank of England inflációs jelentés nem támogatta különösképpen a fontot, ugyanakkor Mark Carney, a BoE elnöke összességében pozitívan tekint az angol gazdaság kilátásaira. Carney azonban egyértelművé tette azt is, hogy a BoE lépni fog, amennyiben a deflációs kockázat a vártnál komolyabbá válik. A héten az Egyesült Királyság igen aktív lesz a jelentések szempontjából: kedden fogyasztói árindex, szerdán a BoE ülés jegyzőkönyve és foglalkoztatási adatok, pénteken kiskereskedelmi értékesítési adatok jönnek ki.

 

John J. Hardy

John Hardy az austini University of Texas-on végzett kitűnő eredménnyel, 2002 óta lát el a Saxo Banknál különböző feladatokat. Jelenleg devizapiaci stratégiai igazgatóként dolgozik a Saxo Bank koppenhágai központjában. John naponta publikál elemzéseket, amelyeket a Saxo Bank ügyfelei, továbbá újságírók és kereskedők kapnak meg. Gyakori vendége és szakértője többek között a CNBC, a CNBC Arabia és a Bloomberg üzleti TV-programjainak. Az állandó rovatai és média-megjelenései mellett John rendszeres és ad-hoc kommentárokat ír a fő devizákkal, a központi bankok politikájával, makrogazdasági folyamatokkal és más fejleményekkel kapcsolatban. John Hardy szívesen ad szakértői véleményt a devizapiac és más fő eszközosztályok piacainak alakulásával kapcsolatban, makrogazdasági perspektívából megközelítve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük