Felpezsdült az irodabérleti piac – sorban állnak a bérlők a budapesti irodaterületekért, miközben a bérleti díjak is növekedésnek indultak

 

Felpezsdült az irodabérleti piac – sorban állnak a bérlők a budapesti irodaterületekért, miközben a bérleti díjak is növekedésnek indultak

 

Több prominens nemzetközi céggel bővült a MOM Park Irodák bérlőinek köre, így máris jelentős hatékonyságnövekedés tapasztalható az üzemeltetésben. Az irodakomplexum, amely alig fél éve került a WING, a Morgan Stanley Real Estate Investing és az osztrák CC Reál tulajdonába, immáron 96 százalékos kihasználtság mellett üzemel, de ez a szám tovább növekedhet, ugyanis a fennmaradó két elérhető egységre is előrehaladott tárgyalások zajlanak. Közben egész Budapesten pezseg az irodabérleti piac – a bérleti díjak növekedésével párhuzamosan egyre növekszik az épületek kihasználtsága.

 

Alig fél éve cserélt gazdát a MOM Park – így a komplexum részét képező irodablokk is -, máris jelentős hatékonyságnövekedés tapasztalható. Az elmúlt 6 hónapban közel 2.000 m2 irodaterületre történt új, hosszú távú bérleti szerződéskötés illetve szerződéshosszabbítás. Ezzel az irodakomplexum kihasználtsága 96%-ra nőtt.

 

Tarró Emília, a MOM Park Irodák vagyonkezeléséért felelős senior portfolio managere a WING Zrt. képviseletében elmondta: „Bérlőink közt olyan prominens nemzetközi cégeket tudhatunk mostantól, mint a Nespresso, az Ayudate Holding és a Dimoco Hungary. A fennmaradó két elérhető egységünkre is előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, nagyon aktív a bérlői érdeklődés." Hozzátette, hogy meglévő bérlőik is elégedettek az irodaházzal és az általa nyújtott szolgáltatásokkal. A komplexum iránti kiemelkedő érdeklődést mutatja, hogy számos egyeztetés zajlik jelenleg is, így reményeik szerint hamarosan további szerződésekről, meghosszabbításokról számolhatnak be.

 

A MOM Park Irodák példája is mutatja, hogy ismét pezseg a Budapesti irodabérleti piac. „Ma már egyre inkább a kereslet vezérli a szektort. Az irodapiaci mutatók folyamatosan javulnak, egyre alacsonyabb az üresedési ráta, amely az irodák és a raktárak esetén rekord alacsony szintet ért el. Emellett, a bérleti díjak is emelkedésnek indultak" – emelte ki Tarró Emília.

 

A prémium kávékapszulákat és kávégépeket forgalmazó Nespresso (Nestlé Hungária) a MOM Parkot választotta magyarországi irodájának székhelyéül, és közel 700 m2-es irodát bérel 2016 májusától hosszú távra a MOM Parkban. Az Ayudate Holding nemzetközi befektetésekkel, fejlesztési projektmanagementtel foglalkozik, és 400 m2-nyi területre költözött be ez év februárjában, a Dimoco Hungary, Magyarország egyik legjelentősebb mobil fizetésekkel foglalkozó cége pedig több mint 100 m2-es területet vett birtokba januárban.

 

Ezen kívül négy meglévő irodabérlő is meghosszabbította szerződését, illetve tovább bővült a központban. Ilyen az elektronikus beszerzésekkel foglalkozó Electool Hungary, amely mostantól 400 m2-t; illetve a Magyarországon és világszinten is az egyik legnagyobb médiaügynökségi cégcsoport – összefoglaló néven Group M -, amely 500 m2-es bővülése után már összesen 3.100 m2 irodaterületet bérel az épületben. A Collin Center további 105 m2, míg az Effective Group további 49 m2 irodaterületre írt alá.

A MOM Park tavaly július 31-én került egy befektetési konzorcium tulajdonába, melynek tagjai a vezető magyar ingatlanvállalkozás, a WING, a Morgan Stanley Real Estate Investing és az osztrák CC Real. MOM Park Irodák a bevásárló központtal közös épületkomplexumot képez és A-kategóriás irodákat kínál Buda szívében, a XII. kerületben, kiváló megközelítési lehetőséggel és számos szolgáltatással a közvetlen környezetében. Összesen mintegy 18.000 m2 bérbeadható irodaterülettel rendelkezik.

 

www.wing.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük