2022.június.25. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Százezer látogató a 18. Víz, Zene, Virág Fesztiválon

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51518"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_63.thumbnail.jpeg" border="0" width="98" height="100" /></a></span>Három nap alatt hozzávetőlegesen százezer látogató fordult meg Tatán a 18. Víz, Zene, Virág Fesztiválon. Sokak szerint a rég nem látott tömeg mellett az elmúlt évek legszínvonalasabb fesztiválját sikerült megrendezni a Komárom-Esztergom megyei városban, a népes hazai mezőnyben egyedülálló gyermek- és családközpontú rendezvénnyel pedig Tata mára végérvényesen elfoglalta az őt megillető helyét a hazai fesztiváltérképen.<strong> </strong>

images 63.thumbnailHárom nap alatt hozzávetőlegesen százezer látogató fordult meg Tatán a 18. Víz, Zene, Virág Fesztiválon. Sokak szerint a rég nem látott tömeg mellett az elmúlt évek legszínvonalasabb fesztiválját sikerült megrendezni a Komárom-Esztergom megyei városban, a népes hazai mezőnyben egyedülálló gyermek- és családközpontú rendezvénnyel pedig Tata mára végérvényesen elfoglalta az őt megillető helyét a hazai fesztiváltérképen.

images 63.thumbnailHárom nap alatt hozzávetőlegesen százezer látogató fordult meg Tatán a 18. Víz, Zene, Virág Fesztiválon. Sokak szerint a rég nem látott tömeg mellett az elmúlt évek legszínvonalasabb fesztiválját sikerült megrendezni a Komárom-Esztergom megyei városban, a népes hazai mezőnyben egyedülálló gyermek- és családközpontú rendezvénnyel pedig Tata mára végérvényesen elfoglalta az őt megillető helyét a hazai fesztiváltérképen.

Egész hétvégén öt nagy helyszínen – közte az Öreg-tó felszínén – zajlott a mintegy 150 koncert és program, ezen felül állandó kiállítások, gyermekprogramok, vásárok és versenyek kísérték a térség legnagyobb fesztiválját, a tatai 18. Víz, Zene, Virág Fesztivált. Tízezrek álltak körbe a tó partján, hogy gyönyörködhessenek a hagyományos szombat esti vízi karneválban, ahol lámpással kivilágított hajók, csónakok tucatjai úsztak a vízen. De hasonló tömeg látta a hajmeresztő műrepülő-bemutatót és a negyed órás tűzijátékot is.

A péntek délután indult programot még a hétvégén időszakonként pár percre lecsapó záporok sem tudták megakasztani, a népes látogatótömeg ez idő alatt a sátrakban és az árusok standjainál keresett menedéket. A forgalomra az eladók sem panaszkodhattak, és a kínálat is bőséges volt. A vásári forgatagot és az együttesek fellépéseit idén olyan váratlan események egészítették ki, mint az egyik színpad előtt spontán kialakult Zumba flashmob, vagy a rendezvényen teljesen váratlanul előadásokat improvizáló gerilla utcaszínház.

A legnagyobb sikere a három nap alatt a Neoton Família, Janicsák Veca és természetesen a Mungo Jerry zenekarnak volt, utóbbiak személyében a tizennyolc év alatt első ízben köszöntött világsztárt a Víz, Zene, Virág Fesztivál. A nagyobb fellépők (Szekeres Adrienn, Nagy Feró, Kafkaz, Firkin, Tolvai Renáta, Benkó Dixieland Band) rendre teltház előtt zenéltek, és külön öröm, hogy a kisebb rajongótáborral rendelkező együttesek koncertjeire is sokan voltak kíváncsiak a látogatók közül.

A fesztivál ideje alatt a rendezvényt a szakhatóságok több alkalommal is alaposan és mindenre kiterjedően vizsgálták, ám semmilyen rendellenességet nem találtak.  A szervezők külön köszönetüket fejezték ki a hatóságok munkatársainak, akik gördülékeny munkájukkal és látogatóbarát hozzáállásukkal nem okoztak pillanatnyi fennakadást sem a háromnapos eseményen.

A fesztivál egyik legnagyobb sikere idén a Borudvar volt, ahol remek borok mellett a színes kulturális programokba is belekóstolhattak a vendégek. A népszerű operettest, harmonika-előadás, bordalnok-hangverseny és koncertek között megválasztották Tata város borait is: a fehérek közül a Szöllősi Pincészet 2010-es Chardonnay-ja, a rozék között a Kősziklás Pincészet 2010-es Pinot Noir-ja, a vörösökből a Gelbmann Pincészet 2007-es Cabernet Savignon-ja lett a befutó, míg a csúcsbor kategóriában a Szöllősi Pincészet 2006-os MAGNUS Cuvee-jét találta legjobbnak a szakmai előzsűri és a város képviselőtestületéből álló bizottság.

Összességében rendkívül sikeres fesztivált zártunk, mert bármerre jártam, mindenkinek örömöt láttam az arcán – foglalta össze Essősy András, a rendezvényt szervező Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület elnöke a záróeseményen. A számos elégedett látogató, és az első visszajelzések mind arra engednek következtetni, hogy nemcsak múltja és jelene, de jövője is van a rendezvénynek. A szervezők már dolgoznak azon, hogy jövőre ismét százezer embert köszönthessen Tata a Víz, Zene, Virág Fesztiválon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.