A Magyar Nemzeti Múzeum 50 vajdasági iskolást lát vendégül a Széchenyi világai című kiállításban 2010. november 13-án, szombaton 11 órától.

 

A Magyar Nemzeti Múzeum 50 vajdasági iskolást lát vendégül a Széchenyi világai című kiállításban 2010. november 13-án, szombaton 11 órától.

 

 Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete Honismereti versenyt szervezett Széchenyi István gróf élete és munkássága címmel – általános és középiskolás tanulók részére az egész Vajdaságból. A nyertes csapatok ingyenes jutalomkiránduláson vehetnek részt Budapesten, melynek fő célja a Magyar Nemzeti Múzeum Széchényi világai kiállításának megtekintése. A tárlat kurátorai kalauzolják az „leendő történészeket", akik kérdéseikre is választ kapnak a rendhagyó múzeumlátogatás alkalmából, korabeli ruha-rekonstrukciókat próbálhatnak fel és saját hídjegyüket lúdtollal írják majd meg. A tervek szerint a fiatalok részt vesznek a Múzeum Családi Napjának programjain is.

Szombaton 3:1 a Nemzeti Múzeumban!

Az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társ-finanszírozásával megvalósuló CSALÁDI NAP – A Csodák Földjén különleges felfedezőútra invitál. A családi hátizsákban ott van minden kellék, ami az igazi kalandorok elengedhetetlen felszerelése. A kiállítások életre kelnek, korabeli alakok vonják be történetükbe a kisebbeket és nagyobbakat, hogy együtt alakítsák az eseményeket. Tárgykészítések, zenés-táncos bemutatók, tárlatvezetések várnak mindenkit 11-17 óráig.

Szombaton délután 3-tól a Múzeumkertben fellép a BATARITA Társulat is. Bata Rita Évszakok című négyrészes előadássorozatának eddigi darabjait, a Tavaszt és a Nyárt is a Múzeumkertben mutatta be. Az Ősszel sem lesz ez másképp, melyet november 13-án láthatnak az érdeklődők a Nemzeti Múzeum kertjének fái alatt. Az Ősz című táncelőadást a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretén belül mutatják be.

Egy órával később, 16 órától a Magyar Rádió Énekkara az MR Gyermekkórus közreműködésével nyilvános és ingyenesen látogatható hangversenyt tart a Múzeum Dísztermében Erkel Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából. Jegyek korlátozott számban a helyszínen kaphatók – a helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik majd.

http://www.mnm.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük