www.abilitypark.huwww.abilitypark.hu

A fogyatékos emberek mindennapjait játékos formában bemutató interaktív élménypark Székesfehérváron, a Tesco parkolójában várja a családokat és a játszani vágyókat

 www.abilitypark.huwww.abilitypark.hu

A fogyatékos emberek mindennapjait játékos formában bemutató interaktív élménypark Székesfehérváron, a Tesco parkolójában várja a családokat és a játszani vágyókat

2008. szeptember 26-28 között Székesfehérvárra látogat „Az év támogatottja 2008" program keretein belül megvalósuló Ability Park road show. A megújult játékokkal kiegészült mozgó élménypark szeptember utolsó hétvégéjén a Tesco parkolójába hívja a játszani vágyókat. Fejér megyében a fogyatékos ügyet kiemelten kezelik, hiszen a térségben zajló, fogyatékos emberek munkahelyi elhelyezkedését szolgáló képzésekről, és az ezekkel kapcsolatos munkaerőpiaci integrálódási folyamatokról folyamatosan tájékoztatják az érintetteket. A szeptember különösen hangsúlyos időszak a város életében, mivel „Esélyegyenlőségi hónapot" tartanak. A „Székesfehérvár látássérült szemmel" elnevezésű program azt a célt szolgálja, hogy felhívják a figyelmet az akadálymentesítés jelentőségére. Székesfehérvár törekvései a fogyatékos ügy mellett összhangban állnak az Ability Park céljaival, hiszen a Park állandó foglalkoztatású látás-, hallás- és mozgássérült, valamint értelmi fogyatékos és autista animátorai segítségével mutatja be a fogyatékos emberek mindennapi helyzeteit.

 „Országos túránk célja, hogy olyan helyekre és olyan közönséghez is eljutassuk üzenetünket, akiket eddig a távolság és a park helyhez kötöttsége miatt kevésbé volt könnyű megszólítani. Az Ability Park látás-, hallás- és mozgássérült, értelmi fogyatékos és autista animátorai által bemutatott játékok segítségével igyekszik valamennyi korosztály számára élvezhetően és megérthetően bemutatni a fogyatékos emberek képességeit, lehetőségeit, igényeit és a társadalmi beilleszkedésükhöz elengedhetetlen szemléletet." – mondta el Nagy Géza, az Ability Park elnöke.

A 2008 júniusában megújult, és állandó helyszínen működő játékpark 2002-ben nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy a tematikus élményparkok iránti vágyat és a játék szeretetét szórakoztató és interaktív módon kapcsolja össze a fogyatékos személyekkel szemben tanúsított társadalmi attitűd-formálás igényével. A többnyire megváltozott munkaképességű, fogyatékos embereket foglalkoztató Ability Park megalakulása óta 4 hazai és 2 nemzetközi elismerést kapott, és eddig több mint 250 000 látogató próbálta ki az interaktív játékokat.

„Az év támogatottja 2008" pályázat nyertese

A rendezvénysorozat a Tesco és a Procter&Gamble támogatásával valósul meg „Az év támogatottja 2008" program részeként. A Tesco áruházlánc 2003 óta futó programjához idén a Procter&Gamble számos márkája is csatlakozott. A támogatás keretében a két cég több mint 20-20 millió forintot adományoz az Ability Parknak.

A mozgó kiállítás mellett az Ability Park állandó helyén, a VI. kerület Dessewfy utca 18-20. szám alatt is várja a látogatókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük