2023.március.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

SZERELEM A LEVEGŐBEN

3 perc olvasás

image3_10.jpgMivel a világ egyetlen országa a “szerelem” szóval a nevében, nem meglepő, hogy Szlovénia különleges napot tölt be a szeretet ünneplésére: a februári Valentin-napot követően a Szent Gergely napot március 12-én ünnepelték.

Szlovéniában szeretet a levegőben egész évben, de a szerelmesei legalább két alkalommal ünnepelhetik: a februári Valentin-napot követően a Szent Gergely-napot március 12-én. A hagyománynak köszönhetően a madarak a St. Gregory’s Day-ban csatlakoznak házassághoz. A múltban a lányok felpillantottak az ebédre ezen a napon, mivel úgy vélték, hogy az első madár, akit látni fognak, megmutatja nekik, hogy milyen férjhez fognak férjhez menni. St. Gregory’s Day az a nap is, amikor a tavasz első süllyedése kitölti a levegőt.

Szlovénia az egyik legromantikusabb ország a világon, és ha romantikus kirándulást keresel, itt van néhány oka annak, hogy miért kellene Szlovéniát felvenni a vödörlistájára.

A szerelmesek városa, Szlovénia fővárosa, Ljubljana közvetlenül fordítja a “szeretteit” – és a világ egyik legromantikusabb városa lehet. A Ljubljanica-folyó mentén hajózhatnak a látogatók, mielőtt a lakatot a szerelem hídján rögzítik.

Az ország észak-keleti részén egy tökéletesen szerelmes szerelmi szívvel rendelkező út Špičnikban fekszik , mindössze 25 percnyi autóútra Szlovénia egyik legelterjedtebb borvidékétől, Maribortól.

 

A világ legrégebbi „szőlő”-szőlőjének otthona, Maribor, egy idilli menedék az olyan pároknak, akik remélik, hogy bort töltenek és vacsorázzák a romantikus visszavonulást. Míg ott van, mindenképpen látogasson el a Régi Vine House-be, amely több mint 400 éve metszi a világ legrégebbi szőlőjét. Itt elfogyaszthatja a különböző borkóstolási tapasztalatokat.

Szlovénia Lipica-régió Európa legrégebbi ménesének otthona, ahol a fenséges Lipizzaner lovat több mint 400 éve tenyésztik. Vegyünk egy kirándulást a lélegzetelállítóan romantikus Lipica Stud Farmon, ahol meglátogathatjuk a Lipizzaner lovas és kocsi-múzeumot, mielőtt a lipicai lovakat a Lipica klasszikus lovaglás legtúlzóbb szépségével vonzzák.

Közelében, a szlovén tengerparton, az ország egyik legromantikusabb helyén, Piran középkori tengerparti városa található. Míg a párok egy pohár Dulcis Mare-t, a szlovén exkluzív pezsgőt a Brda-hegységből, amely két évig érlelődik az óceán mélyén, 18 méter mélyen a Piran-öböl tengerében.

 

 A szlovéniai romantikus menekülés nem teljes a Bled-tó nélkül . A Gorenjska-vidékre kiterjedő, panorámás kilátással elég, ha valaki csillagvizsgáltat. A párok egy romantikus hajókirándulást vehetnek igénybe Bled-szigetre, és a kápolna harangjátékát gyűjti össze a végső társkereső társaság számára.

Szlovénia az egészség, a wellness és az önzés előmozdításáért felelős üdülőhelyek széles skálájával is otthont ad . A gyógyfürdők természetes környezetben, természetes wellness-módszerekkel, köztük rituálékkal, masszázzsal és fizikai aktivitással kényeztetik a látogatókat természetes környezetben. Valami különleges az a tény, hogy Szlovénia sokféle mézes fürdő-élményt kínál, beleértve a mézfürdőket és kóstoló túrákat. (Szerk.: László Gyula

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.