2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szerencsére nem nyertünk: az ukrán-lengyel duó rendezheti a 2012-es futball Európabajnokságot!

4 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/835"><img class="image thumbnail" src="/files/images/euro2012X.thumbnail.jpg" border="0" alt="Nem nyertünk. Szerencsére!" title="Nem nyertünk. Szerencsére!" width="85" height="100" /></a><span style="width: 83px" class="caption"><strong>Nem nyertünk. Szerencsére!</strong></span></span> <p>Nem lesz mire eltapsolni a magyar adóforintokat: fantom stadionokra és fantom futballra. Ez a rossz hír. Rossz, mert nem sokkal ezelõtt Puskás Ferenccel sírba szállt, a magyar futball. Ami maradt: botrányok, nem éppen úrfiú közönség, adósság, széthúzás. Kritikán aluli minõség, örökké vesztõ csapatokkal. Ebben a közegben, az enyhén romosodó stadionok világában akarunk mi futball EB-t rendezni? Vagy akár olimpiát.</p><p>

  nem nyertünk. szerencsére!Nem nyertünk. Szerencsére!

Nem lesz mire eltapsolni a magyar adóforintokat: fantom stadionokra és fantom futballra. Ez a rossz hír. Rossz, mert nem sokkal ezelõtt Puskás Ferenccel sírba szállt, a magyar futball. Ami maradt: botrányok, nem éppen úrfiú közönség, adósság, széthúzás. Kritikán aluli minõség, örökké vesztõ csapatokkal. Ebben a közegben, az enyhén romosodó stadionok világában akarunk mi futball EB-t rendezni? Vagy akár olimpiát.

  nem nyertünk. szerencsére!Nem nyertünk. Szerencsére!

Nem lesz mire eltapsolni a magyar adóforintokat: fantom stadionokra és fantom futballra. Ez a rossz hír. Rossz, mert nem sokkal ezelõtt Puskás Ferenccel sírba szállt, a magyar futball. Ami maradt: botrányok, nem éppen úrfiú közönség, adósság, széthúzás. Kritikán aluli minõség, örökké vesztõ csapatokkal. Ebben a közegben, az enyhén romosodó stadionok világában akarunk mi futball EB-t rendezni? Vagy akár olimpiát.

Olyan luxusberuházást, melyek nagy része az esemény után az enyészeté. Kihasználni nem lehet, fenntartására nincsen pénz. Az a pénz, amit jelenleg a Nemzeti Sarchivatal proszlói MINDEN eszközzel igyekeznek kipréselni az emberekbõl. Amikor reform címén kétséges, hogy honnan lesz pénz egy egy súlyos beteg kezelésére. (tessék csak gondolni a mostani keceli mérgezéses esetre… Csak a gyógyszer több mint egymillió forint. Fejenként…)

ha nyerünk, e jegyben emelik adóinkat!Ha nyerünk, e jegyben emelik adóinkat!Kell nekünk foci EB? Nagyon nem. Legalábbis azoknak nem kell, akik józanul gondolkodnak. Vannak viszont akik hagymázos európai (rém)álmokat kergetnek, egyesületeznek. Olimpiát, világbajnokságot, kiskutyafülét. Gladiátorvidal nem kéne? Nekik jó. Nekik üzlet. És valljuk be a Francstadban a népek ópiuma. Hiszen könnyes szemmel zászlóba burkolva hallgatja a himnuszt. Hiszen gyõztek. Esetleg vesztettek, de a Mienk?! Nemde? Haver igyunk rá mán egyet! Fúúj rendõrök! Indul a vonat… (hova is?)

Azzal érvelnek okos lobbystáink, hogy ami erre készül itt marad. Nos nem. Mert nem készül rá semmi a jó drága és haszontalan stadionokon kívül, olyasmi amit nem csinálnának meg anélkül is. Metró(?), autópályák, bezárt vasútvonalak.(autópálya, szálloda, ipari park azért fog épülni, mert kell, VB nélkül is kell) De egy ideig nagyon jó lesz. Kell a fizikai magyar, aki építi a stadiont. Éhbérért. De van munkája. A választási év lesz amikor ezek csúcsra futnak… Akkorra valóban (látszólag) dübörög a gazdaság. Meddig? Egy évig, amíg ez a sok presztizs épület a verejtékünkbõl felépül.

Akkor jöhetnek a látványos szónoklatok, pártállástól függtlenül. Érted neked építjük? Nekem ugyan nem… Köszönöm, nem kérek sem a külföldi sem a saját surkolók randalírozásából,  a szétvert városból. Meg abból, hogy ezekbe a beton falanszterekbe falazzák be azt a pénzt amit a poroszlók kiráztak a bõrünk alól.

római szerzõdés 50 forintos elõlapMert lemegy a EB. Azután sorban jönnek az EU és az IMF urai és mondák: maguk rosszul sáfárkodtak. Rossz az egészségügy, az oktatás, nincsen elegendõ adó, ami mûködtetné az államot. Tessék reformálni, kiigazítani sarcot emelni, és amit kirónak akár az emberek élete árán is behajtani. Mert nem lesz akkor euro. Sem 2012-ben sem 2014-ben. És az a kormánynak juuuj….

római szerzõdés 50 forintos hátlapRómai szerzõdés 50 forintos hátlapDe hála Istennek, vesztettünk. Fizessenek a lengyelek és az ukránok. Majd rájönnek, hogy cirkuszt nem lehet megenni. De legyen az õ bajuk. Én meg átballagok Szent Antalhoz, és megkapja az 50 forintját. Szép Európai szerzõdés hátlapú fém ötvenest. Ahogy illik. Remélem nem sértem meg vele!

Euro-EurópaFélreértés ne essék: az Európai Unió, a határok nélküliség jó dolog. Csak egy a baj: a kormányok euro-európaezzel takaródznak, ha a népet kell szorongatni. Mint mi egykor, amikor jóságos Kádár János bácsi feltette a kérdést: De kedves elvtársak, mit szólnak ehhez a szovjet elvtársak? (és a valóban szükséges reformnak konyec)

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.