2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

SZINes a skála: a Lifejune-tól a Scooterig

6 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/42706"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image3_112.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="36" /></a></span>Strandozós, bulizós nyárzárást ígér a legnagyobb hazai „ökorandi", a Szegedi Ifjúsági Napok augusztus 25-29 között a szegedi Tisza-parton. A legnagyobb múltú hazai fesztiválon a nemzetközi sztárok - mások között a Scooter, Sugababes, Rasmus - mellett a hazai zenei élet széles skálája lép föl, a honi pop-rock  legfrissebb üdvöskéitől, a Lifejune-tól és a magyar künnyűzene legnagyobb alakjáig, Pici bácsiig</p><p>

 

image3 112.thumbnailStrandozós, bulizós nyárzárást ígér a legnagyobb hazai „ökorandi", a Szegedi Ifjúsági Napok augusztus 25-29 között a szegedi Tisza-parton. A legnagyobb múltú hazai fesztiválon a nemzetközi sztárok – mások között a Scooter, Sugababes, Rasmus – mellett a hazai zenei élet széles skálája lép föl, a honi pop-rock  legfrissebb üdvöskéitől, a Lifejune-tól és a magyar künnyűzene legnagyobb alakjáig, Pici bácsiig

 

image3 112.thumbnailStrandozós, bulizós nyárzárást ígér a legnagyobb hazai „ökorandi", a Szegedi Ifjúsági Napok augusztus 25-29 között a szegedi Tisza-parton. A legnagyobb múltú hazai fesztiválon a nemzetközi sztárok – mások között a Scooter, Sugababes, Rasmus – mellett a hazai zenei élet széles skálája lép föl, a honi pop-rock  legfrissebb üdvöskéitől, a Lifejune-tól és a magyar künnyűzene legnagyobb alakjáig, Pici bácsiig

A nyári fesztiválsort záró SZIN kellemes színfoltja a zenés-táncos-ellazulós-barátkozós rendezvényeknek.  A napsütéses nyár utolsó nagy bulija, vízparti feeling, strandozós nappalok, pörgős éjszakák, ahogy már azt megszoktuk: kék ég, zöld fű, szőke Tisza, SZINes programok.

 Ez utóbbiak közt lesz például Europe koncert, jön a Scooter, itt lesz a Sugababes. A hollótollakkal ékeskedő Lauri Ylönen és zenekara, a The Rasmus is elfogadta a SZIN szervezőinek meghívását, a hazai rajongótábor nagy örömére. Jön továbbá a legnagyobb beatbox őrület, a 2006-os angol beatbox bajnok, Beardyman, továbbá Marcus Füreder, azaz Parov Stelar és az ő zenekara és új fellépőként köszönthetjük a prágai Philip Noha, a manchesteri Sam Leigh-Brown és a New York-i rapper, MC Chevy alkotta N.O.H.A formációt is. Na és persze a magyarok 30Y-tól a Zagarig, köztük az Anima Sound System, Barabás Lőrinc Eklektrik, Csík zenekar, Deák Bill Blues Band, Kiscsillag, Péterfy Bori és sokan mások.  És persze Pici bácsi, aki a nulladik napon vendégeskedik két bandában is.

Luxusautó, hűtőmágnes és idegenveztő az idei kívánságlistán

A kívánságok sora végtelen, és kevés olyan kérés merül fel, ami igazán meg tudja lepni a SZIN szervezőit. Gyöngyszemek azonban minden évben akadnak. Hűtőmágnest eddig senki nem kért, de a törölköző visszatérő motívum. Azt viszont senki nem firtatja, hogy egy néhány tagból álló együttesnek miért van szüksége pontosan 35 db kifejezetten nagyméretű törölközőre. A sztárcsapat megkapja, amit kért, hasonlóan ahhoz a bandához, akit két darab Mercedes-Benz S-Class típusú luxusautó fog szállítani a repülőtérről egészen Szegedig, majd vissza. Könnyebbséget jelent, hogy az autó színét nem határozták meg.

Egy újságárust is fel kell keresniük a szervezőknek, hiszen van, aki angol nyelvű magazinok olvasásával ütné el az időt, mások inkább Szegeden néznének körül, ehhez pedig egy, csak az ő rendelkezésükre álló, angolul beszélő kísérőt kérnek. A szimpatikus kívánságok sorát gyarapítja az exkluzív, 30 különböző teából álló indiai teakollekció, mely szintén kiemelten szerepel az egyik csapat riderében. Ezt a szervezők örömmel biztosítják, hiszen egy jól sikerült koncert után mi sem esik jobban a toroknak, mint egy csésze forró ital.

Éljen az ökotudat

A sztárfellépők mellett ökotudatos élet népszerűsítésével is találkozhatnak a fesztiválozók. A Borsodi segítségével idén is RE:pohárból kortyolhatják a fesztiválozók a sört, megint lesznek riksa taxik és biciklis kedvezmények, továbbra is pörög a telekocsi rendszer és a szelektív hulladékgyűjtés mellett idén is hasznos holmik készülnek a hulladéknak vélt anyagokból. Vagyis aki ökológiai bűntudat nélkül szeretne pár napot eltölteni kedvesével/barátaival/ismerőseivel, annak már nem kell sokat várnia, mert nemsokára indul az ország első ÖKOrandija!

SZIN árADAT

Értünk dolgoznak:

A SZIN-en 350 ember munkálkodik azon, hogy a programhelyszínek (sátrak és színpadok) időre felépüljenek. Feladatuk nem kicsi, hiszen 1500 m2 színpad és 2930 m2 sátor felállítását kell elvégezniük 3 nap alatt, hogy aztán átadhassák a területet annak az 1200 embernek, aki fesztivál 4 napja alatt itt dolgozik.

Közülük a látogatók biztonságára naponta 300 biztonsági őr ügyel, a légtérben egy helikopter, továbbá a vízen 2 motorcsónak és rendőrségi hajó teljesít szolgálatot.

Az egészségünkre 1 műszakban délelőtt 2 orvos, 4 ápoló, este 6 orvos, 8 szakápoló vigyáz, a rendezvény nyitásától zárásig 1 darab rohamkocsi, és 1 darab eset terepjáró autó ad ügyeletet. Továbbá délelőtt 1 orvosból és 2 ápolóból álló mozgó ügyelet, este 3 ilyen mozgó ügyelet teljesít szolgálatot.

A higiénia is fontos:

A Partfürdő területén 140 db mobil wc, további 50 állandó wc, ezenkívül 5 kerekesszékes látogatók számára felállított speciális wc szolgálja a kényelmet. 100 tusoló áll a vendégek rendelkezésére.

Ami az evés-ivást illeti:

45 db vendéglátóegység várja idén a látogatókat.

Sátorhelyek

Idén 12000 m2 sátorhely, 4 szektorra osztva várja a fesztiválozókat.

Hangok, fények a legmodernebb technológiával

Egy vadonatúj technikai fejlesztéssel egyszerre biztosítja a fesztiválozók zenei élményeit és a Szegeden élők éjszakai nyugalmát a SZIN szervezőgárdája. A speciális zajcsillapítási technológia a Meyer Sound által kidolgozott rendszer, mely aktív szubcsillapítással igyekszik a nyitott helyszínek nem hasznos hangterhelését a mély tartományban csökkenteni. Ennek köszönhetően a basszus élmény csak a színpad előtti területekre korlátozódik, a város és a Tisza irányába nem sugároz. A Nagyszínpad körbe teljes sátorzatot kap, ami további 20 decibellel csökkenti a káros zónában a hangkibocsátást, a digitális hangkeverő pultok és a line array rendszer pedig a legmodernebb technika fémjelzői. Ugyanitt 200 kW-nyi világítástechnika a 80%-os hatásfokkal működő környzettudatos led világítással biztosítja a maximális vizuális élményeket, melyet a lézerek és pirotechnikai eszközök tovább fokoznak.

A bérlet ára a helyszínen 17.900 Ft, míg napijegyet 6200 Ft-ért vásárolhatnak az érdeklődők. Újdonság a felező napijegy, mely éjféltől reggel 9 óráig való bent tartózkodásra jogosít. Ez utóbbi ára: 3100 Ft.

 http://www.szin.org/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.