Jótékonysági színházi est és a Mercedes-Benz online gyűjtése is segíti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját. Idén is lesz „Mindenki Karácsonya".

 

Jótékonysági színházi est és a Mercedes-Benz online gyűjtése is segíti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját. Idén is lesz „Mindenki Karácsonya".

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a hagyományoknak megfelelően megtartotta jótékonysági estjét a Vígszínházban, ahol Déry-Presser-Adamis-Pós: Popfesztivál 40 című egyfelvonásos zenés darabját mutatták be. Az előadás után Edvi Péter, az NGYSZ elnöke jelképesen átvette a „Segíts egy mosollyal!" kampány során gyűjtött több mint 6,5 millió forintos támogatást Ingo Fröhlichtől, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatójától.

 

„40 éve annak, hogy 1973 márciusában a Vígszínház bemutatta a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadást. A különleges jubileumi esten felcsendültek Presser Gábor és Adamis Anna dalai, és archív felvételekkel idézték fel az egykori legendás előadás hangulatát.

A Popfesztivál új feldolgozásában összemosódik múlt és jelen: mai fiatalok szemén keresztül elevenednek meg Déry Tibor írásának fontos jelenetei és szereplői és az 1969-es altamonti fesztivál eseményei. (http://vigszinhaz.hu/)

A szereplők többek között: Almási Éva, Balázsovits Edit, Tahi Tóth László, Telekes Péter, Bata Edit, Mészáros Máté, Péter Kata, Molnár Áron, Lajos András és Józan László voltak. 

Rendező: Eszenyi Enikő

 

A jótékonysági előadás nézői a 25 000 Ft-os jegyek megvásárlásával a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programját támogatták. Ezt egészíti ki a Mercedes-Benz kampányából befolyt több mint 6,5 millió forintos támogatás, melynek jelképes átadására az előadás után került sor.

 

A csillagos márka modelljeinek hazai forgalmazója idén áprilisban indított innovatív támogatás-gyűjtést, amely során több mint 60 vállalat és számos magánszemély vásárolt felületet az első, kizárólag Kecskeméten készülő Mercedes-Benz CLA személygépkocsi karosszériáján.

 

A támogatási összeget a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat rászoruló gyerekek vizsgálatára, kezelésére és fejlesztésére fordítja, elsősorban a Szolgálat saját gyermek szakorvosi rendelőjében és fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában.

 

A támogatók fotóival és vállalati logóival díszített Mercedes CLA 2014-től a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban lesz kiállítva, ahol a nyilvános gyárlátogatás résztvevői is láthatják majd.

 

„Mindenki Karácsonya" a WestEnd City Center Cinema City mozitermében.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a hagyományoknak megfelelően idén karácsonykor is 1500 magyarországi és határon túli, hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő, rászoruló gyermeket ajándékoz meg ünnepi programokkal és sok ajándékkal

 

December 20-án 13 órától a „Mindenki Karácsonya" című rendezvényre a Gyermekmentő háromszáz hátrányos helyzetű gyermeket hív meg budapesti általános iskolákból, családsegítőkből, gyermekintézményekből, hogy ezzel is szebbé és emlékezetessé tegye számukra a karácsonyt. A Gyermekmentő Szolgálat és a Fővárosi Önkormányzat immár huszonharmadik éve rendezi meg ezt a közös karácsonyi programját.

 

Idén a Budapesti Operettszínház musical-előadásaiból láthatnak-hallhatnak részleteket a gyerekek. A műsor után kezdődik a várva-várt ajándékosztás, a támogatók – köztük a Gyermekmentő legjelentősebb és legrégebbi szponzora, az OTP Bank – által felajánlott ajándékcsomagok átadásával. Az OTP Bankon kívül a helyszínt tizenharmadik éve biztosító WestEnd City Center is megajándékozza a gyerekeket. A programok ideje alatt arcfestéssel és édességgel kedveskednek a kis vendégeknek.

 

http://www.gyermekmento.hu/

 

Lantai József