2022.05.29.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

SZINT, a Színiiskolák Nemzetközi Találkozója

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79726"><img class="image image-_original" src="/files/images/szint%20(1).jpg" border="0" width="477" height="452" /></a></span>2014. május 1-je és 4-e között kerül megrendezésre a Békéscsabai Jókai Színházban immár negyedik alkalommal a SZINT, a Színiiskolák Nemzetközi Találkozója. A fesztivál legfontosabb célja a különböző színházi iskolák közti kapcsolatteremtés.</p> <p> 

2014. május 1-je és 4-e között kerül megrendezésre a Békéscsabai Jókai Színházban immár negyedik alkalommal a SZINT, a Színiiskolák Nemzetközi Találkozója. A fesztivál legfontosabb célja a különböző színházi iskolák közti kapcsolatteremtés.

 

2014. május 1-je és 4-e között kerül megrendezésre a Békéscsabai Jókai Színházban immár negyedik alkalommal a SZINT, a Színiiskolák Nemzetközi Találkozója. A fesztivál legfontosabb célja a különböző színházi iskolák közti kapcsolatteremtés.

 

A Harruckern János Közoktatási Intézmény és a Békéscsabai Jókai Színház Színitanháza által szervezett eseményre az egymás módszereinek megismerésére és elsajátítására Szerbiából és Ukrajnából is érkeznek színinövendékek.

 

A Kijevi Színművészeti Egyetem, a Lvovi Nemzeti Egyetem, az Újvidéki Színművészeti Akadémia egy szerb és egy magyar színész osztálya, a Kaposvári Egyetem első éves színész hallgatói, valamint a Gór Nagy Mária Színitanoda növendékei érkeznek tanáraikkal május 1-jén Békéscsabára, hogy négy nap alatt a Színitanház hallgatóival együtt bemutassák egymásnak vizsgadarabjaikat, workshopokon vegyenek részt és a különböző tanítási módszerek, színházi gyakorlatok, szemléletek, stílusok hatására rengeteget tanuljanak egymástól és tapasztalatokkal gazdagodjanak.

 

A fiatalok többek között ízelítőt kaphatnak a cirkusz világából André Rolland és Kecskés György tissue-gyakorlatai segítségével, valamint részt vehetnek Uray Péter, a Kaposvári Egyetem művésztanárának bemutató óráján és mozgás workshopján.

Bemutató órát tart még László Sándor, az Újvidéki Akadémia docense is.

 

Az ismertebb szerzők közül Madách Imre, Lope de Vega, Gogol, Becket és Brecht műveit is bemutatják a színiiskolások.

Az előadások látogatása díjmentes.

A Színitanház  Musical Mánia című produkciójára / április 30-án, 22.00 órakor / regisztráció szükséges a szervezőirodában.

 

2014. május 1.- 4.

Színiiskolák Nemzetközi Találkozója

Békéscsabai Jókai Színház

Békéscsaba, Andrássy út 1-3.

 

http://jokaiszinhaz.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.