2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szolgáltatás: fényképalbum HP módra

5 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/7422"><img class="image thumbnail" src="/files/images/a1.thumbnail_0.jpg" border="0" width="100" height="73" /></a></span>  <p>Az első hazai online fotoalbum, könyvszerkesztő- és gyártó rendszer bemutatójára gyűlt egybe a szaksajtó a HP Magyarország székházába 2007.november 14-én.  </p><p>

a1.thumbnail 0 

Az első hazai online fotoalbum, könyvszerkesztő- és gyártó rendszer bemutatójára gyűlt egybe a szaksajtó a HP Magyarország székházába 2007.november 14-én. 

a1.thumbnail 0 

Az első hazai online fotoalbum, könyvszerkesztő- és gyártó rendszer bemutatójára gyűlt egybe a szaksajtó a HP Magyarország székházába 2007.november 14-én. 

A HP az Indigo elnevezésű digitális nyomdatechnológiai megoldását az online könyvkiadás szolgálatába állítja az  IHB Digital Online  internetes szolgáltatás segítségével, melyet az F.Z. Interest kft. fejlesztett ki és üzemeltet.

a2.thumbnail 0A technikai feltételeket az F.Z. Interest kft. és a Vel kft. együttműködése biztosítja.

Czinege László, a HP Kép- és Nyomtatás Üzletágának vezetője kifejtette, az irodai és otthoni nyomtatási területek jó része megfelelően ellátott termékekkel,  a nyomdai részterületen viszont még nagy lehetőségek vannak, ezt kívánja szolgálni a HP  a jelenlegi projektben az együttműködő cégekkel, saját technológiáját nyújtva.

a3.thumbnail 0Az IHB Digital az első olyan digitális nyomdai web szolgáltatás hazánkban, amely a  http://www.ihbdigital.hu/  céges webportálról letölthető program segítségével on-line hozzáférést biztosít a digitális nyomdai technológiához bárki számára, aki a rendszerhez csatlakozik és a feltételeket elfogadja.  Az ingyenesen letölthető programmal egyszerűen lehet megtervezni bármely fotó-, művészeti-, vagy egyéb képeskönyvet, amelyet a szolgáltató Typo Grafika Szerviz Kft. azonnal fizikailag kivitelez.

A számítógépen, vagy tárolóeszközön gyűjtött fényképek nem töltik be igazi feladatukat, nézegetésük bizonyos előkészületet igényel, a hagyományos, kézbevehető fizikai kivitelezésű fotoalbum, képes könyv a megoldás.

a4.thumbnail 0Szükség van hozzá egy szerkesztő programra, amellyel feldolgozzuk azokat, ez lehet a saját számítógépen meglévő saját szoftver, de felhasználhatjuk az IHB Digital alább ismertetett programját is. A saját izlés-, és színvilág, elrendezés szerint, saját magunk által összeállított, kivitelezett fotoalbum kiváló, offszet-minőségű képeskönyv formájában jeleníthető az új szolgáltatás segítségével,  24 vagy 40 oldalas kivitelben. 

Az IHB Digital rendszer kigondolója, Ferencz Zoltán ismertette a rendszer működését.

A potenciális felhasználónak a megadott weboldalról le kell töltenie a  2MB méretű szerkesztő programot, majd telepíteni saját számítógépére.  Az elindított szerkesztőprogram nyitóoldalán lehet kiválasztani az elgondolt könyv méretét és típusát, be kell tölteni a könyvhöz kijelölt képeket,  az így megszerkesztett anyagot a szerkesztőprogram az interneten át feltölti az IHB Digital szerverére, ahol regisztráció után megrendelhető a fotoalbum kivitelezése.

A szerkesztés az ügyfélgépen végezhető offline üzemmódban is, de a frissítések végett célszerű a munkát online kapcsolattal együtt végezni, a szerverről ugyanis feldolgozás során a feldolgozandó anyagra vonatkozó hibaüzenetek is érkezhetnek, amelyeket az ügyfél kontrollálhat.

Az ügyfél számítógépén képekkel feltöltött program nem alkalmas kinyomtatásra, ez egy köztes termék, ugyanúgy, mint az, amivel a szolgáltató szervere dolgozik, a szerver után PDF formátum jelenik meg, ez kerül további feldolgozásra a  HP 5000 nyomdához, amely előállítja a fotoalbum végterméket  A4,  A5  álló vagy fekvő formátumban, hat-színű nyomtatási procedúra után.  A szerveren minden ügyfélnek saját, jelszóval védett mappája van. A borító külön megtervezhető, fóliája lehet matt vagy fényes kivitelű.

A beszerkesztendő képek legalább 200-300 dpi-vel lesznek jó minőségű nyomatok, célszerű RGB-ben hagyni őket a feldolgozáshoz.  A tesztelésre négy szürke-árnyalattal dolgozó vizsgáló-program áll rendelkezésre. Ha ezek az árnyalatok jól jönnek vissza a képekből, akkor a végtermék is jó minőségű lesz.

a5.thumbnail 0A megrendelések automatikusan kerülnek be a szolgáltató ügyviteli rendszerébe. A megrendelés során megadható, hogy postai szállítással, vagy személyesen, az IHB Digital központi irodájában (1055 Budapest, nagy Ignác utca 16.), ill. az IHB Digital viszonteladói hálózatának kiválasztott irodájában kívánja az ügyfél átvenni a kész albumot. Megadható a gyártásra kerülő albumok darabszáma, ill. a postázandó címből több is megjelölhető.

A fizetés történhet online módon, bankkártyával, bankátutalással, vagy készpénzzel a központi IHB Digital irodában, ill. a viszonteladó irodájában.

Az új szolgáltatást a vállalkozás mindazoknak ajánlja, akik szeretnek fényképezni, valamint művészeknek, kereskedőknek, profi fotósoknak, fotostúdióknak is.  A műtermi felvételekből ugyanis könnyen és gyorsan lehet  albumokat készíteni a megrendelők egyedi igényei szerint. Esküvői albumok, családi és gyermek albumok készítésére új szolgáltatást lehet indítani bárhol az országban, online módon, gazdaságosan.

A szerkesztés során minta-hátterekeből, sablonokból választhat a megrendelő, a képek a program segítségével vághatók, szövegek és feliratok tervezhetők az egyes oldalakra.

Művészek, műkereskedők elegáns könyv formájában mutathatják meg alkotásaikat, a szerkesztéshez nem kell grafikushoz fordulni, maguk is megtervezhetik  a kiadványt, s kis példányszámban is kiváló minőségű művészeti albumokat jelentethetnek meg.

Vállalkozások szakmai-, és vevőtalálkozókat szedhetnek albumba, vagy termékkatalógust készíthetnek kis példányszámban, gyorsan, grafikusok, előkészítő stúdió, nyomda nélkül.

Az online szerkesztővel készült kiadványok a legigényesebb digitális offszet eljárással, 200 grammos ofszet papírra  készülnek, megjelenésük csak részletesebb szakmai vizsgálattal különböztethető meg a hagyományos nyomdai kiviteltől.  A keménytáblás borítóval ellátott albumok igényes kézi kötészettel készülnek, tartós kivitelben.

Tehát:  néhány óra alatt kiadvány készülhet!

http://www.ihbdigital.hu/

ihbdigital@ihbdigital.hu

http://www.typo.hu/

http://www.fotoalbumprint.hu/

http://www.albumprint.hu/

Harmat Lajos

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.