2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szuper Etikai Kódex

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/96556"><img class="image image-preview" src="/files/images/aaaa_0_2.jpg" border="0" width="300" height="300" /></a></span>Költséget és fáradságot nem kímélve megszereztem azt az Szuper Etikai Kódexet, amelyet a pedagógusokra kötelező Etikai kódex elkészítőire, jóváhagyóira, ellenőreire és szankcionálóira vonatkozik. Ez a Szuper Etikai Kódex a következőket tartalmazza.

Költséget és fáradságot nem kímélve megszereztem azt az Szuper Etikai Kódexet, amelyet a pedagógusokra kötelező Etikai kódex elkészítőire, jóváhagyóira, ellenőreire és szankcionálóira vonatkozik. Ez a Szuper Etikai Kódex a következőket tartalmazza.

Költséget és fáradságot nem kímélve megszereztem azt az Szuper Etikai Kódexet, amelyet a pedagógusokra kötelező Etikai kódex elkészítőire, jóváhagyóira, ellenőreire és szankcionálóira vonatkozik. Ez a Szuper Etikai Kódex a következőket tartalmazza.

–  Jelen szabályozás a férfiakkal foglalkozik. A hölgyek kódexét később dolgozzuk ki szakértők bevonásával.

–  Az elkészítők, jóváhagyók, ellenőrök és szankcionálók felkelés után mosakodjanak meg. Igen, a lábát és a  hónalj tájékát is! Borotválkozzanak minden nap. Enyhe illatú dezodor használható. Reggeli után alaposan mossanak fogat. Rossz fogakkal forduljanak fogorvoshoz vagy fogtechnikushoz.

–  Kerüljék a feltűnő ruhadarabokat. Fekete öltönyhöz ne vegyenek fel piros inget és sárga nyakkendőt. Koszos ing viselése tilos. Koptatott farmer, tornacipő mellőzendő. Cipőjüket kenjék be cipőpasztával és fényesítsék ki alaposan.

–  A Hivatalba belépve köszönjenek a portásnak is. Felsőkabátjukat akasszák fel szépen, ha az akasztó leszakadt, gondoskodjanak megvarrásáról. Ha WC-re mennek, mindig gombolják be utána a sliccet. Ne fogdossák fiatalabb kolléganőiket.

– Miniszteri utasítások, irányelvek nem bírálandók. Higgyék el, akinek az Isten magasabb hivatalt adott, több észt is adott hozzá. Ne tegyenek fel kérdéseket, nem illik. Személyes érintkezéskor arckifejezésük legyen alázatos.

–  Munkaidő alatt ne káromkodjanak! Ha indulatszó használata elkerülhetetlen, különben gutaütést kapnának, hagyják ki a családtagokra és a szexuális életre utaló felhívásokat. Ez mindenkinek a magánügye.

–  Étkezéskor ne szürcsöljék a levest, ne büfizzenek. Használják szépen a kést, villát. Kivéve a kínai ételeket, ahol alternatív módon evőpálcika is használható.

–  Zsebkendőbe tüsszögjenek, köhögjenek. Különösen influenza járványos időszakban. Ne köpjenek a padlóra.

–  A pedagógusokra vonatkozó etikai kódex megfogalmazásánál szabatos, könnyen érthető mondatokat írjanak. Helyesírási hibát nem véthetnek. Ha szükséges, használják bátran A magyar helyesírás szabályai című kézikönyv legutolsó kiadását.

– Ne használjanak doktori címet, tudományos fokozatokat, ha ezek nincsenek meg. Diplomájuk megszerzésénél ne vegyenek hamis nyelvvizsga bizonyítványt, szedjék össze magukat és szerezzenek legalább egy középfokút.

– Tartsák be a Büntető Törvénykönyv valamennyi paragrafusát. Ne hazudjanak és ne beszéljenek mellé, bár ezeket a BTK nem tiltja.

– A Szuper Etikai Kódex megsértése állásvesztéssel jár!

 

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.