Az idei új tanévtől kezdve az országban elsőként az újbudai Bocskai István Általános Iskola  oktatói és a diákjai használhatják a szupergyors, 250Mbit-es internetet a XI. kerületi önkormányzat és a UPC jóvoltából.

Az idei új tanévtől kezdve az országban elsőként az újbudai Bocskai István Általános Iskola  oktatói és a diákjai használhatják a szupergyors, 250Mbit-es internetet a XI. kerületi önkormányzat és a UPC jóvoltából.

Augusztus végén a UPC Magyarország jelentősen megemelte internet szolgáltatásának felső sebességhatárát, aminek köszönhetően a vállalat immár 250 megás internetet is biztosít a felhasználóknak. A fejlesztés nem csupán a lakosság, hanem a vállalati és az intézményi szektor számára is elérhető.  Ennek eredményeképpen az országban elsőként, az újbudai Bocskai István Általános Iskola került abba a kiváltságos helyzetbe, hogy ezt a szupergyors kapcsolatot az új tanév kezdetétől a mindennapi oktatói munkában használhatja. Az új rendszer augusztus 30-ai átadásán, Dr. Hoffmann Tamás, XI. kerületi polgármester elmondta, hogy a fejlesztéssel az eddigi négy megabites korszerűtlen internetkapcsolatot több mint hatvanszorosára növelték, ami mérföldkőnek számít a kerületben, ahol a korszerű informatikai háttér megteremtése az intézményekben az egyik legfontosabb fejlesztési területnek számít. 

A beruházás jelentőségét alátámasztják a legfrissebb statisztikai adatok, amelyek szerint, míg a magyar háztartások nagyobb része már modern, nagy sebességű kábeles internetkapcsolatot használ, addig az iskolákban fordított ez az arány. Az oktatásban még túlnyomó részben a lassú, néhány megabites ADSL-kapcsolatok a jellemzőek. Emiatt a diákok otthon lényegesen jobb minőségű internettel találkozhatnak, mint az iskolapadban ülve.  

A tervek szerint Újbudán a fejlesztések folytatódnak. Az önkormányzat a többi oktatási intézményben is szeretne hasonló mértékű informatikai beruházásokat megvalósítani.

A Bocskai István Általános Iskolába bekötött 250Mbites internet mellé ugyanakkor a UPC felajánlott  további öt, lakossági (240 Mbps-os) internet-szolgáltatást egy éves, díjmentes használatra, amelyet a kerület oszt majd szét a családok között. Bodon Ildikó, a UPC Vállalati Szolgáltatások üzletágvezetője elmondta: készek arra, hogy a teljes kerületben és akár országos szinten is részt vegyenek az iskolák infrastruktúrájának modernizálásában. 

A vállalat fontosnak tartja a diákok internethasználatának fejlesztését. Ennek megfelelően az elmúlt évtizedben több mint száz oktatási intézménynek biztosított kedvezményes internet-szolgáltatást. A UPC társadalmi felelősségvállalási programjainak középpontjában  is a lakosság informatikai tudásának fejlesztése áll. Annak érdekében, hogy a tanárok, a szülők és a gyerekek tudatosan, felelősen és valódi élményeket szerezve ismerjék meg és használják a világhálót.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük