2022.augusztus.11. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

T-Mobile bejelentések a Mobil Világkongresszuson

3 perc olvasás
<p><em><span class="inline inline-left"><a href="/node/23288"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/t-mobile-mda-pro.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="87" /></a></span>A T-Mobile a barcelonai Mobil Világkongresszuson megerősíti vezető szerepét a Next Generation Mobile Networks (következő generációs mobilhálózatok) terén tartott világpremierrel.</em></p><p>

t mobile mda pro.thumbnailA T-Mobile a barcelonai Mobil Világkongresszuson megerősíti vezető szerepét a Next Generation Mobile Networks (következő generációs mobilhálózatok) terén tartott világpremierrel.

t mobile mda pro.thumbnailA T-Mobile a barcelonai Mobil Világkongresszuson megerősíti vezető szerepét a Next Generation Mobile Networks (következő generációs mobilhálózatok) terén tartott világpremierrel.

 

  A T-Mobile a Barcelonában rendezett Mobil Világkongresszuson bemutatja az LTE (Long Term Evolution) technológiára épülő NGMN (Next Generation Mobile Networks – következő generációs mobilhálózatok) megoldást. Ilyen nemzetközi bemutatóra most került sor első alkalommal.

A legutóbbi három hónapban a T-Mobile bonni központjába látogatók már megtapasztalhatták, hogy milyen hatással is lehet az NGMN a mindennapi kommunikációra. Most a T-Mobile elviszi ezt az élményt Barcelonába, ahol a látogatók németországi partnerekkel próbálhatják ki a mobil videokapcsolatot és egyéb népszerű alkalmazásokat, mint a többrésztvevős játékok és a közösségi szolgáltatások. Az előfizetők a jövőben így tartják majd a kapcsolatot munkatársaikkal, családjukkal és barátaikkal akár menet közben is, az NGMN – következő generációs mobilhálózatok segítségével.

A bemutató során kiváló minőségű kapcsolatot hoznak létre a barcelonai kiállítói stand és egy LTE technológiával felszerelt kisbusz között Bonnban, Németországban. Miközben a kisbusz halad a kijelölt tesztútvonalán, a látogatók megtapasztalhatják az LTE képességeit a nagyfelbontású videokapcsolat révén, konferenciakapcsolatot teremtve a kisbusz és a stand között. Online játékokat játszhatnak a kisbuszon utazókkal és meggyőződhetnek a villámgyors letöltési sebességről. Egy második képernyőn pedig a mobil IPTV-t mutatják be. Emellett, egy távirányított kamera jóvoltából videón követhető, mi is történik a németországi kisbuszban.

Az NGMN szövetségen belül korábban folytatott sikeres tesztek igazolták, hogy optimális feltételek esetén elérhető akár a 170 Mbit/s letöltési és 50 Mbit/s feltöltési sebesség is. A páratlan felhasználói élmény bemutatása céljából, a T-Mobile tesztelte a kisbuszban élőben bemutatott izgalmas alkalmazásokat. Ennek eredményként tavaly sikerült megvalósítani az adatátvitelt a 65 km/h sebességgel közlekedő kisbusszal kapcsolatot létesítve.

A tesztútvonalon az adatátvitel folyamatos volt, megszakadás és minőségromlás nélkül, még a cellák közötti átadás során is – ez pedig az egyik legfontosabb feltétele annak, hogy a jövő mobilkommunikációs hálózatáról beszélhessünk. A teszt során használt hálózatot a Nortel építette ki, úgynevezett többcellás (multi-cell), végponttól-végpontig tartó (end-to-end) Nortel hálózatként. A járműben LG Electronics terminálokat, azaz végberendezéseket használtak.

"Nagyon elégedettek vagyunk a Next Generation Mobile Networks területen folytatott sikeres kísérleteinkkel. Biztosítandó a T-Mobile folyamatos vezető szerepét a mobilhálózati technológia terén, valamint annak érdekében, hogy megfeleljünk az ügyfeleink részéről egyre növekvő adatátviteli elvárásoknak, elsődleges fontosságú számunkra a jövőre történő felkészülés. Ezek a valós körülmények között folytatott tesztek fontos lépést jelentenek az NGMN-re történő áttérés során" – mondta Emin Gürdenli, a T-Mobile UK vállalatnál az EVP Radio Networks területért felelős szakember, egyben a T-Mobile International technológiai igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.