#moszkvater fesztivál a Múzeumok Éjszakáján. ​ Indítsd a Kiscelliben a fesztiválszezont egy fergeteges bulin.  A Múzeumok Éjszakáján izgalmas programokkal várj​a az érdeklődőket a Kiscelli Múzeum, ahol a #moszkvater – A Széll Kálmán tér története című kiállításhoz kapcsolódóan, ezen az estén a tér kultikus történetéhez kötődő zenekarok lépnek fel: Pajor Tamás, Keeymen supergroup, A.K.T. Színésznő Zenekar, Moszkva tér zenekar.

 

 #moszkvater fesztivál a Múzeumok Éjszakáján. ​ Indítsd a Kiscelliben a fesztiválszezont egy fergeteges bulin.  A Múzeumok Éjszakáján izgalmas programokkal várj​a az érdeklődőket a Kiscelli Múzeum, ahol a #moszkvater – A Széll Kálmán tér története című kiállításhoz kapcsolódóan, ezen az estén a tér kultikus történetéhez kötődő zenekarok lépnek fel: Pajor Tamás, Keeymen supergroup, A.K.T. Színésznő Zenekar, Moszkva tér zenekar.

 

A koncerteken kívül rész​t​ vehetünk Novák Péter és Szabó Győző személyes emlékeket, régi titkokat felidéző​ tárlatvezetésén, táncra perdülhetünk Ujlaky Dénes szalagos magnós rock&roll partiján​.

 

A Finomító Kantin jóvoltából megkóstolhatjuk az újragondolt "Moszkva tér" hamburgert is. Az este partnere, az Átrium​ Film-Színház a múzeum udvarán felépíti, az egykor a téren álló, emblematikus síléc installációt.

 

Minden látogató, aki náluk vásárolja meg karszalagját, egy, a Finomító Kantinban

beváltható kupont kap ajándékba.

 

#házibuli

 

18.30-19.15 Keeymen zenekar

Remek bemelegítés egy fi atal, instrumentális surf supergrouppal, amely tagjainak a nevéhez fűződik a Néhai Bárány, a Bozo, a The Punch és a Padkarosda produkció is.

 

19.30-20.30 A.K.T. Színésznő Zenekar

Színésznők alkotta, egyedi hangzásvilággal és időtálló feldolgozásokkal fellépő zenekar, amelynek dalai igencsak megdobogtatják az ember szívét és elcsavarják a fejét… Igazi Moszkva téri lányok!

 

21.00-22.15Moszkva tér zenekar (MOX)

Gimnazista baráti társaságból a kilencvenes évek elejére a hazai underground klubélet egyik kultikus zenekarává váló csapat, amely több klipjét is a téren és környékén forgatta.

 

22.30-23.30 Pajor Tamás

Pajor Tamás a nyolcvanas évek budapesti underground rock 'n' rolljának egyik meghatározó egyénisége volt, először a Neurotic, majd az Ámen zenekar frontembereként. A téren többször fellépő zenész sajátos „szózenéjét" a funk és a rap alapjaira építi.

 

#találkozások

 

17.00, és 20.00 Találkozás az óra alatt Simonovics Ildikó és Maczó Balázs kurátorokkal

Kulisszatitkok és érdekességek a kiállítás megálmodóinak tolmácsolásában, avagy hogyan is került az óra a Templomtérbe?

 

19.00 Találkozás az óra alatt Szabó Győzővel

A #moszkvater kiállítás egy népszerű színész szemével, ahol az egyedi hangvétel garantált.

 

21.00 Találkozás az óra alatt Novák Péterrel

A #moszkvater kiállításban Novák Péter felidézi a térhez kötődő személyes élményeit, az innen induló házibulik pezsgő időszakát.

 

22.00 Találkozás az óra alatt Ujlaki Dénessel – Rock and Roll party táncbemutatóval

Megszólalnak a régi magnetofonok, amelyek igazi slágerekkel idézik fel az egykori házibulik hangulatát.

 

#fényfestés

A múzeum főhomlokzata színes fényekbe öltözik a különleges este alkalmával az Innomatik jóvoltából.

 

#klasszikusok

 

16.00, és 17.30 Mágnások lakberendezője

Tárlatvezetés és időutazás a múzeum műtárgybútor-raktárában, ahol jól megfér egymás mellett az empire szekreter, a biedermeier karosszék és a modern csővázas bútor.

 

18.00, és 22.00 Zseblámpás kriptatúra és épületséta

Az egykori kolostor- és templomépület történetének megismerése során lesétálunk a mécsesekkel megvilágított kriptába is.

 

19.30 Alakváltozások és gesztusok

Beszélgetéssel egybekötött tárlatvezetés Gádor Magda és Nagy Sándor szobrászművészek kiállításában.

 

20.30 Város – emlékezet – közösség

Kalandozás az állandó várostörténeti kiállítás műtárgyai között.

 

#installáció

 

Az Átrium Film-Színház 2012-es nyitása óta fontosnak tartja, hogy Budán egy új kulturális központ jöjjön létre, és ennek fényében minél több 2. kerületi és budai intézménnyel működjön együtt. A Széll Kálmán/Moszkva tér felújításakor elkértek egy kis darabot a térből, amit korábban minden nap ezrek láttak az áthaladás közben. A Múzeumok Éjszakája alkalmából a Kiscelli Múzeum udvarában kap helyet, és néhány új síléccel és távolságjelzéssel frissítik fel ez alkalomból.

 

Kiscelli Múzeum

Budapest, Kiscelli u. 108.

 

http://www.kiscellimuzeum.hu

https://www.youtube.com/watch?v=ma0r-ad0TDk

https://www.youtube.com/watch?v=qhMc96xU1vs

https://www.youtube.com/watch?v=vKMTHGN7VKY

https://www.youtube.com/watch?v=Cn4-A1059vs

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük