2022.05.29.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tamásiban bővít a Hantech

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97910"><img class="image image-preview" src="/files/images/hantech_0.gif" border="0" width="242" height="174" /></a></span>Tamásiban folytatja fejlesztési programját a Hantech. A csornai székhelyű társaság az idén megduplázza az általa Tamásiban foglalkoztatottak számát.</p> <p> 

Tamásiban folytatja fejlesztési programját a Hantech. A csornai székhelyű társaság az idén megduplázza az általa Tamásiban foglalkoztatottak számát.

 

Tamásiban folytatja fejlesztési programját a Hantech. A csornai székhelyű társaság az idén megduplázza az általa Tamásiban foglalkoztatottak számát.

 

Az idén is több százmillió forintos fejlesztéssel bővíti tevékenységét a Hantech. A teljes egészében magyar tulajdonban lévő, mezőgazdasági részegységeket gyártó vállalkozás a csornai központi üzem mellett egyre nagyobb szerepet szán a Tamásiban levő gyárnak is. Zelenka Pál fő tulajdonos ennek részleteiről csak annyit mondott el, hogy az idei évben megduplázzák az ott foglalkoztatottak számát, ami azt jelenti, hogy a Tolna megyei üzemben az év végére már százan dolgoznak majd. A Hantech 2015-ben másfélmillió eurós beruházással korszerűsítette és bővítette tevékenységét. Zömében saját erő felhasználásával a csornai gyárban és a Tamásiban működő egységben állítottak üzembe új gépeket – így például a legkorszerűbb lézervágó berendezéseket.

 

A Hantech, amely a hazai mezőgépgyártó ipar vezető cége, az elmúlt években több milliárd forint értékben valósított meg fejlesztéseket saját és állami fejlesztési forrásokból. Ennek oka, hogy a Hantech a világ legjelentősebb mezőgazdaságigép-gyártó cégeinek szállít részegységeket. Partnerei között megtalálható többek közt a cseh Zetor, a lengyel Crystal és a japán Kubota, de hosszú távú, stratégiai együttműködési szerződést kötöttek a német-amerikai Welger cégcsoporttal, majd tavaly az amerikai John Deere-rel is. Ez utóbbi keretében a magyar cég bálázógépeket, illetve -részegységeket szállít partnerének. A Hantech cégcsoport gyártmánypalettája a korszerű digitális műszerfaltól a betakarítógép-részegységekig ível és folyamatosan bővül. A termelés 90 százalékát exportálják.

 

A csornai székhelyű vállalkozás tulajdonosa, Zelenka Pál az idei fejlesztésekkel kapcsolatban fontosnak tartotta kiemelni, hogy a Hantech nem csak a berendezésekbe, de a szakoktatásba is komoly összegeket fektet. A duális szakképzés keretében 80 diák tanul a cég saját szakmunkásképző intézetében. A csornai cégcsoport tavalyi árbevétele a nem végleges adatok szerint meghaladta a 4 milliárd forintot.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.