2022.december.01. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

TANDBERG videokonferencia megoldások 2009

8 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/34239"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/IMG_4374.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> <p>A videokonferencia és Telepresence megoldásokat  gyártó-szolgáltató  TANDBERG cég 2009. november 10-én nemzetközi rendezvénysorozatának budapesti állomásán  <em>„The New Way of Working"</em> címmmel mutatta be termékeit, szolgáltatásait élő demonstrációval kísért előadásokon.   </p><p>

 img 4374.thumbnail

A videokonferencia és Telepresence megoldásokat  gyártó-szolgáltató  TANDBERG cég 2009. november 10-én nemzetközi rendezvénysorozatának budapesti állomásán  „The New Way of Working" címmmel mutatta be termékeit, szolgáltatásait élő demonstrációval kísért előadásokon.   

 img 4374.thumbnail

A videokonferencia és Telepresence megoldásokat  gyártó-szolgáltató  TANDBERG cég 2009. november 10-én nemzetközi rendezvénysorozatának budapesti állomásán  „The New Way of Working" címmmel mutatta be termékeit, szolgáltatásait élő demonstrációval kísért előadásokon.   

img 4378.thumbnailBedő Norbert, a TANDBERG magyarországi egyszemélyi képviselője, ill. a nemzetközi cég Norvégiából érkezett vezető beosztású munkatársai szóltak a videokonferencia rendszerek terén elért eredményeikről.

Emellett megszólaltak a cég termékeinek hazai felhasználói,  az OTP Bank és a Fornetti Franchise képviselői is.

img 4406.thumbnailElhangzott;  a videokonferencia megoldások alkalmazásával átalakulnak a megszokott üzleti munkafolyamatok. Összetett  (Tandberg) kommunikációs rendszer használatával hatékonyabb, eredményesebb a vállalati együttműködés,  gyorsabb a döntéshozatal,  vele a távmunka motiválható, az emberi erőforrások és a munkaidő felhasználása optimális értéken tartható. 

Az üzletmenet fejlődése mellett kiemelt fontosságú a megtérülés is, a videokonferencia használatával az üzleti utakra fordított idő és költség, valamint az infrastrukturális kiadások is csökkenthetők.

img 4411.thumbnailAz eddigi tapasztalatok azt mutatják, nem csak a multinacionális cégeknek, de a hazai KKV-knek is komoly előnyt jelentenek a videokonferencia rendszerek.  A videokonferencia megoldásokkal átlagosan 30%-os utazási költségcsökkentést lehet elérni,  sőt, bizonyos esetekben ez az érték elérheti  a 60-70%-ot is.

A videokonferencia vagy Telepresence berendezéseket használó cég óvja a környezetét, hiszen a videokonferencia  kiváltja azokat az utazásokat, melyek hozzájárulnának a káros anyagok kibocsátásához.

img 4437.thumbnailÁtlagosan 30%-os utazási költségmegtakarítást és akár 12 hónap alatti beruházás-megtérülést jelent a videokonferencia használata.  Az üzleti utak 20%-ának kiváltásával, éves szinten 22 millió tonna szén-dioxid kibocsátás takarítható meg. 

A gazdasági válság idején minden hazai vállalkozás számára elsőrendű szempont, hogy működését minden lehetséges eszközzel hozzáigazítsa a megváltozott üzleti környezethez. Egy cég üzletmenetét akár már két-három telephely működtetése esetén is ésszerűsíteni lehet a rendszeres üzleti utazások radikális csökkentésével.

A TANDBERG számos nemzetközi partnerének példája bizonyítja, hogy a legkülönbözőbb iparágak számára eddig kiaknázatlan lehetőségeket nyújtanak a videokonferencia szolgáltatások.  A Vodafone esetében például a vállalat kommunikációs stratégiájának szerves részévé vált a video-telefonálás és a Telepresence rendszerek használata.

A TANDBERG nemzetközi ügyfelei közé tartozik a Vodafone,  a Google, a CitiGroup, a TNT, az IBM, a HSBC, a Deutsche Bahn és a Coca-Cola.A TANDBERG magyarországi ügyfelei között olyan hazai nagyvállalatok találhatók, mint az OTP Bank, a Richter Gedeon,  ill. olyan több telephellyel, jelentős távoli partnerhálózattal rendelkező KKV-k is, mint a Fornetti pékség.

Az élőképes, azaz vizuális módon támogatott beszélgetés a leghatékonyabb, a legjobban befogadható formája a megbeszéléseknek.  Az ily módon „személyessé" tett megbeszélés lehetőséget ad prezentációkra, dokumentumok megosztására, ami a gyors döntéshozatalt is szolgálja.  A videokonferenciával nem csupán a távoli üzleti partnerekkel, de a más telephelyeken dolgozó munkatársakkal is közvetlen kapcsolatot lehet fenntartani, így annak csapatépítő szerepe is jelentős.

Videokonferencia alkalmazásával egy vállalkozás beépítheti folyamataiba a távmunka módszerét, amivel további infrastrukturális kiadásokat tehet feleslegessé. 

Jelentősen növeli a hatékonyságot, ha a magasan képzett szakértők meg-megújuló utaztatása helyett,  munkaidejük hatékonyabb kihasználását videokonferencia beszélgetésekkel segítik, miként azt a Volkswagennél is teszik.

A vállalat, a távoli szakértők bevonásával oldja meg például egy külföldi gyárában a központi támogatást igénylő feladatokat, ezzel közel 30%-kal csökkenti költségeit.  

Az üzleti felhasználáson kívül a videokonferencia rendszerek segítik az oktatást, a telemedicinát (pl. távműtéteknél), de a korlátozott kommunikációjú emberek (siketek, nagyothallók, némák, és jelbeszéddel kommunikálók) számára is fontos segítséget jelenthet.

Mit kínál mindehhez a Tandberg?

A vállalat termékpalettája az egyszerű, asztali videotelefonoktól, és a laptopokra erősíthető HD kameráktól egészen az életnagyságú Telepresence rendszerekig terjed, s szabványos struktúrái képesek együttműködni más cégek videokonferencia rendszereivel is,  az otthoni, szélessávú internet, vagy az irodai LAN rendszerekkel. Nincs szükség működésükhöz dedikált vonalra, a megjelenített élőkép és a hang egyszerű ADSL átvitellel is elérheti a HD, de legalábbis a CD minőséget, miként az a bemutató videokonferencián, (némi adatcsomag-vesztés mellet) bizonyságot is nyert. 

A Tandberg Telepresence megoldásai, a video rendszerek és hálózati infrastruktúra:

– a Total Telepresence,

-a videokonferencia rendszerek,

-az asztali videokonferencia megoldás,

-a Codec C60;  a következő-generációs,  1080p HD video meghajtó bármely alkalmazásra,

-a video kommunikációs szerver.

A TANDBERG most bemutatott, C-sorozatú Codec berendezései  a vállalat emberei szerint egyedülálló képességekkel bírnak, s a legtöbb videokonferencia és Telepresence igénynek megfelelő megoldást kínálnak.

A legnagyobb berendezés, a C90-es  akár három távoli helyszín, full HD minőségű video csatornáját képes fogadni és kezelni,  s akár négy nagyméretű képernyőre ki is tudja vetíteni az egyes helyszínek életnagyságú video képeit.

A TANDBERG üzleti és otthoni felhasználásra egyaránt ajánlja termékeit,  a működtetésüket biztosító adatátvitelhez megfelelnek a szélessávú IP-alapú, vagy akár az ADSL vonalak is.  A sávszélesség-igény függ a felhasználás módjától,  az egyidejűleg összekapcsolódó helyszínek számától és az elvárt képminőségtől.  2,5 Megabites sávszélességen 2 megapixeles képet tud továbbítani 32 kocka/mp-el.

A Tandberg HD Video Conferencing összetevői:

-a PrecisionHD Camera sorozat,

-a C Series Codecs kijelzői 42, 52 és 65 collos kivitelben,

-a Quick Set C20  megjelenítő,

-az  Edge MXP projektor,

-a Maestro MXP interaktív video vezérlő hub,

– a Tandberg Set-Top Series  széles látószögű, zoomolható, forgatható, billenthető kamera. 

A TANDBERG a potenciális vásárlók döntését segíti  webes szolgáltatásával; a  http://www.tandberg-business-advantage.com/  oldalon a magyar vállalkozások is kiszámolhatják a tervezett távközlési  befektetéstől várható megtakarítást, s annak megtérülési idejét.  A videokonferencia megtérülésének időtartama nagyban függ a vállalkozás jellemzőitől és ügyviteli folyamataitól, de a hazai gyakorlat alapján 3 és 18 hónap közötti időszakról lehet beszélni.

A videokonferencia rendszerek alkalmazásának „zöld" vonatkozásait az Európai Unióban is felismerték.

Viviane Reding, az Európai Bizottság informatikáért felelős biztosa 2009 októberében szorgalmazta az informatikai lehetőségek fokozott kiaknázását, amelyek révén növelni lehet a távmunka arányát és csökkenteni az üzleti utak számát.  A brüsszeli számítások azt mutatják, amennyiben sikerül az üzleti utazások 20 %-át videokonferenciákkal kiváltani, akkor évente 22 millió tonna széndioxid kibocsátásától óvhatjuk meg a légkört.

Jeszenői Attila, a Fornetti Franchise céghálózat IT menedzsere elmondta, a cégnél bevezetett Tandberg videokonferencia rendszer nem csak a magyarországi telephelyek közötti kommunikációt oldja meg, de a Fornetti az európai méretűre bővült külföldi érdekeltségeivel és partnereivel is így szervez értekezleteket, megbeszéléseket.

A Fornetti egyszerűen kezelhető megoldást keresett, s ezt megtalálta a Tandbergnél, a rendszer kezelése nem igényel betanulást, egy távirányító kezelése elegendő.

Újváry Dániel, az OTP Bank képviseletében szólva elmondta,  2005-ben merült fel a cégnél a videokonferencia megoldások gondolata, mivel ki akarták váltani a nagyszámú utazásból eredő leterhelést.  IP alapú, ISDN kapcsolaton is működő, egyszerű megoldást akartak, amely elkülönített hálózaton működik, az erős biztonsági követelmények mellett.  A Tandberg megoldás automatikusan biztosítja ezeket az elvárásokat. 128 bites titkosítással.

A TANDBERG (TAA.OL)  Telepresence, HD és mobil videokonferencia eszközöket gyárt, s ezekhez kapcsolódó infrastruktúra szolgáltatásokat nyújt összesen 1500 alkalmazottal.  A mintegy 2,5 milliárdos piaci szegmens  40-42%-át fedik le a Tandberg alkalmazásai. Elterjedtségük különösen erős Európában. 

A cégnek két központja van;   Norvégiában, Oslóban és az Egyesült Államokban, New York-ban.

A TANDBERG video-, hang- és adatkommunikációs célokra tervezi, fejleszti és értékesíti a rendszereit, szoftvereit. A vállalat világszerte több mint 90 országban nyújt értékesítési és terméktámogatási szolgáltatásokat.

A TANDBERG termékek és szolgáltatások jelenlétét a magyarországi piacon hat viszonteladó partner biztosítja: az IBM, a T-Systems, a HP, a Synergon, a C-Vision és a Kensai.

http://www.tandberg.com/

www.tandberg.co.hu  

http://www.videochampion.com/  

http://www.seegreennow.com/

Harmat Lajos

Foto: Steiner Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.