Egyre népszerűbb az online zenehallgatás, az okostelefonok is alakítják szokásainkat. A világban és Magyarországon is dinamikusan növekszik a zenei streamelés. Egyre nő a Telekom zenei díjcsomagjai iránti érdeklődés. Kiderült, kik a magyar zenei streamelők és a Spotify felhasználók kedvencei.

 

Egyre népszerűbb az online zenehallgatás, az okostelefonok is alakítják szokásainkat. A világban és Magyarországon is dinamikusan növekszik a zenei streamelés. Egyre nő a Telekom zenei díjcsomagjai iránti érdeklődés. Kiderült, kik a magyar zenei streamelők és a Spotify felhasználók kedvencei.

 

Jelentős változáson mentek keresztül zenehallgatási szokásaink az elmúlt években. Miközben nő az online rádiócsatornákat hallgatók száma, és az azzal eltöltött idő, a zenei streamining szolgáltatók felhasználóinak száma is dinamikusan emelkedik. A változás egyrészt összefügg azzal, hogy egyre többen rendelkeznek okostelefonnal, másrészt a szolgáltatók által kínált mobildíjcsomagok egyre nagyobb adatforgalmat kínálnak ügyfeleiknek. A Telekom zenei díjcsomagjai iránt is folyamatosan nő az érdeklődés, amely azt mutatja, hogy a felhasználók a zenei streamingre egyre inkább hasonló alapfunkcióként tekintenek, mint a telefonálásra vagy a különböző közösségi médiafelületek használatára.

 

A zenei szokások megújulását mutatja, hogy a Spotify szolgáltatásait havonta használók száma a világon két és fél év alatt a négyszeresére nőtt. 2015 januárjára világszerte 60 millióan választották az online zenehallgatásra az ingyenesen is használható szolgáltatást. A Spotify főleg a fiatalok zenehallgatási szokásairól ad képet, bár egyre több korosztály használ okoseszközt zenehallgatásra. 2014. év legtöbbet streamelt száma Katy Perry Dark Horse című száma lett, amelyet világszerte több mint 142 millióan hallgattak online. A második Pitbull Timbere, a harmadik pedig Clean Bandit és Jess Glynn Rather be című száma lett. Magyarországon az online hallgatók kedvence Calvin Harris Summer című száma megelőzve Mr. Probz Waves című slágerét. Pharrell Williams harmadik lett a Happy-vel. (MAHASZ Stream Top 100, 2014.)

 

A Telekom az elmúlt napokban speciális, mozgásra ösztönző online zenei játékot hirdetett. A vállalat Facebook oldalán az oldal követői megírhatták és megoszthatták egymással kedvenc futózenéiket. A számtalan beküldött dalból Dj Dominique segítségével igazán pörgős zenei lista állt össze. Természetesen a zenei „szerkesztők" a véglegesítésnél hosszabb edzésekre készülőkre is gondoltak: azért, hogy a számokat ne lehessen megunni, a végleges playlist 72 jobbnál jobb dalt tartalmaz. A kedvenc futózenék egyrészt a Spotify playlisten www.facebook.com/TelekomHU/posts/10153244316187996 is meghallgathatók, másrészt az április 18-19-én, budapesti Margitszigeten megrendezendő jubileumi, 30. Telekom Vivicittán is felcsendülnek: ezekkel a dalokkal igyekeznek biztatni, motiválni a versenyen indulókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük