2022.augusztus.11. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Társadalmi vagy bűnügyi kérdés Cozma halála?

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/22911"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/cosma.thumbnail.jpg" border="0" width="89" height="100" /></a></span>Jellemző a mai magyar társadalmi, politikai és közéleti helyzetre, hogy ha az ember újságíróként pontosan tájékoztat, már akkor is félnie kell. Nos, Kedves Olvasóink! Maradjunk a tényeknél: elvesztettünk egy remek sportolót! Marian Cozmát egy 30 fős, romákból álló csoport gyilkolta meg vasárnap hajnalban.</p><p>

cosma.thumbnailJellemző a mai magyar társadalmi, politikai és közéleti helyzetre, hogy ha az ember újságíróként pontosan tájékoztat, már akkor is félnie kell. Nos, Kedves Olvasóink! Maradjunk a tényeknél: elvesztettünk egy remek sportolót! Marian Cozmát egy 30 fős, romákból álló csoport gyilkolta meg vasárnap hajnalban.

cosma.thumbnailJellemző a mai magyar társadalmi, politikai és közéleti helyzetre, hogy ha az ember újságíróként pontosan tájékoztat, már akkor is félnie kell. Nos, Kedves Olvasóink! Maradjunk a tényeknél: elvesztettünk egy remek sportolót! Marian Cozmát egy 30 fős, romákból álló csoport gyilkolta meg vasárnap hajnalban.

Ha a „mély nevelési célzattal működő" kereskedelmi televíziók híradói szinte minden egyes kiadásukban kiemelt helyet szentelhetnek annak, ha egy kisebbségi magyar állampolgárt bármilyen jogi bántalmazás ér, akkor kérdem én, miért kell, nekünk, pusztán pontos tájékoztatásra törekvő újságíróknak attól félnünk, hogy „eltitkoljuk" a nagyközönség elől azt, ami márpedig van!?

Sportújságíróként elhihetik, hogy csöppent sem ez a legkellemesebb téma, melynek kapcsán „tollat ragadtam", de a vasárnap hajnalban történteket elemezvén sportszakmának helye nincs, az embernél egész egyszerűen „elszakad a cérna". Azt is írhatnám, hogy „kinyílik a bicska a zsebében", mint annak a több tucat tevékeny polgártársunknak, akik – Mocsai Lajos mester szavait idézve – „a fél veszprémi kézilabdacsapatot kivégezték".

Az, hogy ebben az országban egyeseknek csak jogai vannak, kötelezettségei nincsenek, már régóta köztudott tény. Az viszont, hogy csak előbbi csorbulása kap publicitást, utóbbi elmulasztása nem, mélyen felháborító! És nem azért, mert a magyar ember nacionalista vagy fasiszta, vagy fajgyűlölő (sorolhatnám még azt a sok jelzőt, amellyel engem is illetni fognak egyesek ezen cikk elolvasása után), hanem azért, mert egészen egyszerűen a statisztika ezt bizonyítja: igenis van cigánybűnözés Magyarországon! Eléggé morbid, hogy egy román állampolgárként a magyar nemzeti csapatba vágyó klasszis sportolónak (mondhatni példaképnek, mert a modern korban a sportolók a hősök) kell meghalnia ahhoz, hogy a magyar társadalom egyik legnagyobb problémája kapjon végre némi nyilvánosságot. Még mielőtt valaki félreértené, nem szabad általánosítani (fehérgalléros bűnözés is van, mégsem adócsaló minden egyes milliomos), de vegyük már észre, egyes politikai-társadalmi-gazdasági problémák az élet minden területén veszélyeztetnek bennünket!

Az pedig, hogy főszerkesztőként nekem kell jóváhagynom a félve igazat írni akaró szerkesztő szándékát, nevezetesen, hogy most akkor „le merje-e írni, hogy román hírforrások szerint – melyeket mellesleg a magyar rendőrök is megerősítettek – romák voltak a tettesek", mélyen tükrözi a jelenlegi magyar helyzetet. Mocsai Lajosnak igaza van: „Egészen egyszerűen döbbenet, érthetetlen, felfoghatatlan, ami ebben az országban folyik!"

Kedves Olvasóink! Önök szerint társadalmi vagy bűnügyi kérdés Cozma halála? Merthogy sajnos sportszakmai nem, annyi bizonyos…

Szűcs Tamás

 Az eredeti megjelent:

http://www.samsungsport.hu/hir.php?id=42869

Linkek:

Inforádió:

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-256037

168 óra:

http://www.168ora.hu/itthon/egy-nepes-cigany-tarsasag-keselte-meg-a-sportolokat-30670.html

Népszava:

http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1153280

http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1153278

HirTV

http://www.hirtv.hu/sport/?article_hid=257441

videon:

http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=7494

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.