Vasárnapig még folytatódik a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivál kísérőrendezvénye, a Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren.

 

Vasárnapig még folytatódik a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivál kísérőrendezvénye, a Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren.

 

Úgy tűnik, végre a tavasz is megtiszteli jelenlétével a rendezvényt, így napsütésben válogathatnak a vásárba látogatók a kézműves ételek, italok, illetve a zsűrizett, kiváló minőségű használati tárgyak, ruhák és kiegészítők között. Aki szeretné magával vinni a tavaszt egész évben (de legalábbis a Budapesti Tavaszi Fesztivál csodálatos élményeit), az megvásárolhatja a BTF13-táskák egyikét a fesztivál standjánál.

 

Hétvégén a sok finomság és szépség mellett, színes programokkal is kedveskednek a térre kilátogatóknak:

– délelőttönként gyermekprogramok várják a családosokat,

– délután pedig a nagyok találhatják meg számításukat a népzenészek és utcazenészek között.

 

Április 12-én, pénteken 17.30-tól Hangácsi Márton, majd Jónás Vera hangol a záró hétvégére. Szombaton és vasárnap már 10 órától várják a kicsiket és nagyokat a színpad előtt: fellép többek között a Bóbita, a Réparetekmogyoró Duo, a Budafolk Band, a Nyerítő, a Melodisztik, a Dobroda, a Fourtunes, Petruska András, a Mi van cicus? és a Tallabille.

 

A vásárban tavaszi ételek, kézműves finomságok is várják a kóstolókat – szemezgethetünk új köntösbe bújtatott hagyományos magyar ételek közül, van sonka, sparhelten sült lepény, szarvaskolbász és megannyi egyéb finomság.

 

A népies, mégis modern ajándéktárgyak, ruhák és ékszerek kedvelői is megtalálják számításaikat vásárosaink portékái között. Kapható szárazvirág, kerámia, kisebb és nagyobb használati tárgyak – külföldieknek és magyaroknak egyaránt kínálnak érdekességeket majd a pultok.

 

www.btf.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük