A Fujitsu Limited és a Fujitsu Design Limited bejelentette, hogy FUJITSU Design Award 2011 címmel nagyszabású nemzetközi versenyt hirdet az emberek mindennapi életét megújító PC-alapú számítástechnikai megoldások tervezésére.

 

A Fujitsu Limited és a Fujitsu Design Limited bejelentette, hogy FUJITSU Design Award 2011 címmel nagyszabású nemzetközi versenyt hirdet az emberek mindennapi életét megújító PC-alapú számítástechnikai megoldások tervezésére.

A Fujitsu 2010. október 28. és 2011. január 31. között várja a nevezéseket, a következő két kategóriában: (1) noteszgép-tervek 2013-ra; és (2) az emberi életet megújító, következő generációs számítástechnikai tervek 2020-ra. Az eredményhirdetés 2011. április közepén várható.

A Fujitsu a Tokyo Designers Week környezettudatos dizájnmegoldásokat kiállító csarnokában, a tokiói Meidzsi Dzsingu Gaien parkban található Super Stúdióban hirdette meg a versenyt hivatalosan, 2010. október 29-én.

Háttérinformáció

A verseny a Fujitsu „Alakítsuk együtt a jövőt!" márkaígéretére épül, és a felhasználók által elképzelt termékötletek megvalósítását célozza. A Fujitsu a világon mindenütt arra kéri ügyfeleit, hogy fejezzék ki igényeiket és nyújtsanak be fejlesztési ötleteket a Fujitsu LIFEBOOK sorozatú noteszgépeivel és a következő generációs számítástechnikai megoldásokkal kapcsolatban.

A Fujitsu hangsúlyozottan olyan megoldásokat vár, amelyek a stílusos megjelenésen túl, „emberközpontúságukkal" is megfelelnek a felhasználók szempontjainak. Meggyőződése szerint ilyen szemlélet szükséges ahhoz, hogy a számítástechnika következő generációja valóban megújítsa az emberi életet.

A tervezési verseny lebonyolításában a globális termékfejlesztői szakma által kedvelt designboom webhely és a különféle dizájn-rendezvények szervezésére szakosodott DESIGN ASSOCIATION segédkezik.

Versenyinformáció

Cím: FUJITSU Design Award 2011: A LIFE with Future Computing/ÉLET a jövő számítástechnikájával

Kiíró: Fujitsu Limited, Fujitsu Design Limited

Partnerek: designboom, DESIGN ASSOCIATION NPO

Nevezési időszak:

2010. október 28. – 2011. január 31.

Részvételre jogosultak köre:

Tervezők Japánból és külföldről (profik, amatőrök, diákok)

Kategóriák:

A következő generációs számítástechnikában rejlő lehetőségeket kiaknázó terméktervek LIFEBOOK noteszgép és LIFE-DESIGN kategóriákban

(1) LIFEBOOK kategória: noteszgép-tervek 2013-ra
Új terméktervek a 2013-ban piacra kerülő LIFEBOOK noteszgépekhez. A dizájnnak támogatnia kell a hálózati funkcionalitást és számítástechnikai technológiákat kell alkalmaznia.

Gondolja végig, milyen különféle módokon lehet használni az Ön által tervezett noteszgépet, és mutassa be álmai számítástechnikai eszközét!

A LIFEBOOK a Fujitsu noteszgépsorozata, amelynek tagjai valódi segítőtársként vesznek részt a felhasználó napi életében (life partner). A LIFEBOOK-ok fő tervezési alapelvei:

  • o Innováció
  • o Megbízhatóság
  • o Emberközpontú dizájn
  • o Zöld/környezetbarát megoldások

(2) LIFE-DESIGN kategória: 2020-ra szóló tervek, amelyek a számítástechnika segítségével új felhasználói életstílust teremtenek. Olyan innovatív, jövőbeni „életstílus" megtervezését várjuk a pályázóktól, amely kihasználja a hálózati működéssel támogatott számítástechnika előnyeit. Kérjük, hogy tervezéskor gondolja át a technika hasznosításának összes lehetséges módját a háztartáson belül és kívül! Olyan következő generációs számítási megoldások terveivel is lehet nevezni, amelyek innovatív szolgáltatási koncepciókkal gazdagítják a mindennapi életet.

Nevezési mód:

A designbook hivatalos webhelyén megtalálható nevezési űrlap segítségével:

http://designboom.com/eng/

Díjak:
Fődíj: a legjobb terv (30 ezer euró)

Második díj: két terv – kategóriánként egy-egy (10 ezer euró)

A zsűri különdíja: hét terv (egyenként 1000 euró)

Dicséret (Honorable Mention): Több terv

Egyéb díjak

Bővebben a Fujitsu Design Award 2011 webhelyén:

http://designaward2011.jp.fujitsu.com/eng/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük