2022.augusztus.10. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tetők-falak-homlokzatok – építésügyi kiállítás

4 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/23092"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/wwwtfhhu.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.tfh.hu" title="www.tfh.hu" width="84" height="100" /></a><span style="width: 82px" class="caption"><strong><a href="http://www.tfh.hu/">www.tfh.hu</a> </strong></span></span>2009. február 11-én  második alkalommal nyílt meg a TFH+Energetika szakkiállítás és a csatlakozó párhuzamos konferenciák sora, szakemberek és magánépítkezők számára a  budapesti Syma csarnokban.   <p>

 www.tfh.huwww.tfh.hu 2009. február 11-én  második alkalommal nyílt meg a TFH+Energetika szakkiállítás és a csatlakozó párhuzamos konferenciák sora, szakemberek és magánépítkezők számára a  budapesti Syma csarnokban.  

 www.tfh.huwww.tfh.hu 2009. február 11-én  második alkalommal nyílt meg a TFH+Energetika szakkiállítás és a csatlakozó párhuzamos konferenciák sora, szakemberek és magánépítkezők számára a  budapesti Syma csarnokban.  

Mintegy 100 kiállító és 106 épületenegetikai szakelőadás várja a látogatókat oktatással, termékbemutatókkal és építőművészeti társkiállításokkal, középpontban az energia-tudatossággal, amely összeköti az építészeket és az épületgépész mérnököket.

A rendezvény megnyitóján Fegyverneky Sándor országos főépítész és Kálmán Ernő, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke szólt a megjelentekhez.  A főépítész ismertette; az eseménnyel egy időben Bajnai Gordon új, 1.800 milliárdos támogatócsomagot hirdet meg az építőipar számára, enyhítendő a recesszió hatását a szakmára.

Az épület-energetika fontosságát hangsúlyozva elmondta, EU-s  és hazai viszonylatban is a felhasznált energia 40%-át emészti fel az épületek energia-gazdálkodása, ezen kell javítanunk új megközelítéssel. A korszerű megoldások a CO2 kibocsátás mennyiségén is javulást ígér.

Az EU elfogadott határozat alapján ezévben szigorítja az épületenergetikai minősítések és követelmények rendszerét. Lényege;  2010 december 31-ig  a tagországoknak nyilatkozatban kell megjelölniük azt az időpontot, ameddig a közös használatú épületeket átalakítják passzív kialakításúvá. 

A rendezvény célkitűzései, programja

A rendezvénysorozattal az építőipart is érintő gazdasági válság hatásainak enyhítését kívánják szolgálni, foglalkoznak a marketing ismeretanyag megújításával, ötleteket, példákat, új gondolkodásmódhoz eszközöket, tudásfrissítést ajánlanak.

Foglalkoznak az állami támogatással zajló panelépület-rehabilitáció kérdésével, s a passzívházak technikai újdonságaival, alkalmazhatóságukkal.

A klímaváltozás elleni harcban az „épített, szépítő zöldtető" jelentőségét hangsúlyozzák, s vele összefüggésben az „ötödik homlokzat" szerepét betöltő magastetők építésével, szigetelésével is külön konferencián hallhatnak új gondolatokat a résztvevők.

Első alkalommal kerül sor az épületfizikával, elsősorban a hangszigeteléssel foglalkozó konferenciára, elméleti és gyakorlati kérdések felvetésével.

A rendezvényen a legmodernebb szerkezeti anyagok mellett a TFH témaköréhez közvetve kapcsolódó energiatakarékos nyílászárók is bemutatkoznak, bőséges a választék napkollektorokból és napenergia-rendszerekből.

A konferenciasorozat tematikájának szakmaiságát a BME Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani tanszéke garantálja. Az előadók az egyes szakterületek elismert hazai és külföldi specialistái.

A konferenciák témái:

-Zöldtetők a klímaváltozás ellen

-Weber panelrehabilitációs konferencia

-Magyar Passzívház konferencia

-A tető, mint ötödik homlokzat (átforduló homlokzatok)

-Saint-Gobain Épületfizikai Konferencia

A négy építőművészeti társkiállításon a látogatók megtekinthetik az „Év háza" pályázat elődöntőseit, és a Brick Award díjazott épületeiből összeállított bemutatót, valamint a legnevesebb magyar állami építészeti díjat elnyert építészek  Pro Architectura kiállítását.

A kiállítás időtartama alatt működő „Oktatási Sziget"-en a szakkivitelezők hasznos elméleti és gyakorlati oktatások során sajátíthatják el a legújabb technológiákat, valamint a jóminőségű beépítés olyan titkait, mint az új tégla-technológia, és a tetőfedés gyakorlata.

A rendezvény együttműködő partnerei és védnökei:

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium

BME Építészmérnöki Kar, Épületszerkezeti Tanszék,

ÉMI Kht.

Magyar Építész kamara

Magyar Építőművészek Szövetsége

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Magyar Passzívház Szövetség

Zöldtetők Országos Szövetsége

A szakmai rendezvényként meghirdetett kiállítást 14-18 óra között a lakosság is megtekintheti,  kedvezményes (900 Ft-os) jegyekkel.

http://www.tfh.hu/

http://www.expositor.hu/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.