2013. december 29-én, vasárnap este egy különleges produkció az amerikai templomok hangulatát hozza Budapestre. A The Golden Voice of Gospel a Syma rendezvényközpontban ad karácsonyi turnéja keretében sztárvendégekkel koncertet. 

2013. december 29-én, vasárnap este egy különleges produkció az amerikai templomok hangulatát hozza Budapestre. A The Golden Voice of Gospel a Syma rendezvényközpontban ad karácsonyi turnéja keretében sztárvendégekkel koncertet. 

The Golden Voice of Gospel egy izgalmas turné keretében járja a világot, hogy hangszeres és tradicionális kórustémákon keresztül mutassa be a gospel szépségeit. 2000-es indulásakor a formációt megálmodó Dwight Robson Tiszteletes a gospel műfaj legjobb amerikai képviselőit hívta meg együttesébe. Hosszú út vezetett Missouri St. Louis gettójából a mostani világturnéig, amelyen Robson már elismert Tiszteletesként hirdeti az élet szeretetét.  

 

Robson már 10 éves korától tagja volt a helyi templom kórusának. Tanulmányait Kaliforniában, Kansasban, majd a bostoni Egyetemen végezte. Doktori címe mellé teológiai mesterfokozatot szerzett, majd 14 éven át lelkipásztorként szolgált. Teljes odaadással vezette templomának gyermek- és felnőttkórusait és a zenekarát. Zene iránti alázata és a közössége iránti önzetlen elkötelezettségének köszönhetően az emberek „az éneklő lelkész"-ként emlegették. Robsonhoz a gospel mellett, a pop és a színház világa is közel került. Az „It's a Raining Men" című világslágert is előadó Weather Girls vokalistájaként dolgozott, de fellépett Michael Jacksonnal és Mariah Carey-el is. Az „Oroszlánkirály" musicalnek kóruszenei vezetője, a berlini „Gospel Award" zenei rendezője volt.

 

A The Golden Voice of Gospel formációt valódi muzsikusok és fantasztikus énekesek alkotják. A változatos repertoárban az ütős hangszerek, a zongora és a basszus egyenlő szerepet kapnak, ami felhőtlen jókedvet kölcsönöz az előadásnak. A jól ismert gospel dalok a déli tradicionális világba kalauzolják a nézőket. „A lebilincselő előadások mindig az élet szeretetét és a vallást hirdetik." – foglalta össze Robson Tiszteletes a koncertek lényegét. 

 

A december 29-i koncert hazai sztárvendégei Takács Nikolas és a Fool Moon. A népszerű fiatal énekes és az egyedülálló pop-acappella vokálegyüttes közös produkciója már a tavalyi országos adventi turnén is hatalmas sikert aratott, csakúgy, mint Music & Soul c. albumuk. Az A cappella formáció fennállásának 12 éve alatt Európától Ázsiáig mintegy 15 országban koncertezett, Takács Nikolasszal közös fellépésük az este izgalmas momentuma.  

 

A december végi koncert egy valódi afroamerikai örömünnepnek ígérkezik:

igazi karácsonyzáró buli, fantasztikus slágerekkel – „Higher and Higher", „Walk in The Light", „Oh, Happy Day" – a Syma Rendezvényközpontban.

 

2013. december 29. vasárnap 19 óra

The Golden Voice of Gospel

vendégek: Takács Nikolas és a Fool Moon

SYMA Rendezvényközpont

 

http://www.youtube.com/watch?v=F5fEF5ZFc40

 

Lantai József