Több ezren látogattak fel hétvégén az Utolsó Sörfesztiválra a Budai Várba, ahol közel kétszázféle sört kínáltak az Oroszlános és Hunyadi udvarban. A legnépszerűbbek idén is a világos, láger típusú főzetek voltak, a közönség kedvence pedig a Székely sör lett.

 

Több ezren látogattak fel hétvégén az Utolsó Sörfesztiválra a Budai Várba, ahol közel kétszázféle sört kínáltak az Oroszlános és Hunyadi udvarban. A legnépszerűbbek idén is a világos, láger típusú főzetek voltak, a közönség kedvence pedig a Székely sör lett.

 

A rendezvénynek a vár felújítása miatt kell jövőre elhagynia hagyományos környezetét, de a szervezők azt ígérik, az új helyszín nem változtat majd a megszokott minőségen.

 

A fesztiválon minden évben megválasztják az Év Sörét, a főzetek fogyasztása és forgalma alapján. Az idei közönség abszolút kedvence a Székely sör lett, az ízesített sörök közül pedig a Gyertyános Sörfőzde Hámori Licsis sörét választották a legtöbben.

Népszerűek voltak az ősszel nyíló budapesti látványfőzde, a Váci út 83 Főzde Projekt tesztfőzetei is, amiket a fesztiválozók kóstolhattak meg először.

 

Az import különlegességek között cseh, belga és német főzeteket is csapoltak.

Az ismert és közkedvelt márkák klasszikusokkal, és frissen főzött újdonságokkal érkeztek, de a kínálatban igazi ritkaságokat is találhattak a sörimádók. A Hunyadi udvarban a várból nyíló panorámát, az Oroszlános udvarban pedig a jó hangulatú koncerteket élvezhették a látogatók. Esténként Aranyosi Péter és Hadházi László viccein nevetett a közönség, és többek között Caramel és Rakonczai Imre is színpadra léptek a fesztiválon. A napközbeni sörözéseket éjszakába nyúló utcabálok zárták.

 

„Nagyon örülünk neki, hogy idén is sikeres volt a rendezvény, ezzel a lendülettel vetjük bele magunkat a jövő évi fesztivál megrendezésébe. Nem szeretnénk, hogy a helyszínváltozás bármit is változtasson a szokott minőségen, ezért 2017-ben is kihozzuk belőle a legjobbat. Arról, hogy pontosan hol, még nem szeretnénk nyilatkozni, de nagyon sok jobbnál jobb ajánlatot kapunk, és szerencsére számos helyszínen szívesen látják jövőre a rendezvényt" – mondta el Kurucz Dániel, a fesztivál egyik kitalálója és főszervezője.

 

A vár két udvarát a Sör és a nők című kiállítással kötötte össze a Magyar Sörgyárak Szövetsége.  A fotók arra hívták fel a fesztiválozók figyelmét, hogy a sör nemcsak a férfiak itala, a magyar nők igenis szeretik, és válogatnak a különböző sörfajták között. A kiállítás több mint 350 sörimádó hölgyet ihletett meg, akik szívesen álltak portrét egy pohár vagy korsó sörrel a kezükben.

 

http://www.sorfesztival.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük